3. měsíc s Jillian Michaels (2012)


Zde jsou původní zápisky, které jsem si vedla po dobu cvičení s Jillian Michaels. Snad vám někomu přijdou vhod a budete je mít jako průvodce/kamarádku při cvičení programu Body Revolution.


Den 60: Dnes jsem měla v plánu vyzkoušet si první level programu od Jillian s názvem 6 Week Six Pack. A co na něj říkám? Líbil se mi. Líbil se mi hodně!!! Nevím, zda je to to pravé cvičení jako samostatný blok, který se cvičí denně, přeci jen se "zapomíná" na ostatní části těla, které hrozně ráda tvaruji, ale jako přídavný trénink k jakémukoli z jiných tréninkových dnů je to moc příjemné cvičení, rozhodně vhodné pro každého z nás. Já jsem nezvládla akorát jeden cvik, kde se váha celého těla opírá o zápěstí. Respektive jsem ho nahradila klasickýma sklapovačkama, jelikož mám tak škaredě pohmožděné zápěstí, že s tou rukou sotva datluju tento text :) a bolest mi vystřeluje až k loktu. 6 Week jsem tak v případě "ručních opor" odcvičila v rámci levé ruky takřka pouze na prstech, v takové pozici to nebolelo a mohla jsem cvičit. Hodně uvažuju, jestli zítřejší Shred it With Weights neposunu o pár dnů dál nebo nenahradím úplně. Nedovedu si představit, že bych v takovém stavu, v jakém teď mé zápěstí momentálně je, zvedala šesti kilový kettlebell :( Což mě fakt dost mrzí. Ale zase si říkám, že chci být v pořádku pro Body Revolution, tak možná od kettlebellu upustím :(( Takže závěrem, všem doporučuji si 6 Week Six Pack vyzkoušet, určitě tento program zvládne každý. Je to zase něco úplně jiného a nemusíte se bát žádných šíleností :) A teď informace z pulsmetru.

Informace z pulsmetru:
Celkový odcvičený čas: 36:13
Spálené kalorie: 172
Nejvyšší tepová frekvence: 160 
Průměrná tepová frekvence: 115 
V zóně nejefektivnějšího spalování: 14% času (cca 5 min)

Den 62: Zapomeňte na Ripped nebo 30 Day Shred! Ne, že by tyhle programy za nic nestály, o tom nemůže být řeč, ale z hlediska efektivity spalování tuků na tom je nejlépe Extreme Shed & Shred!!! Momentálně mu dávám ze všem programů, které jsem cvičila nejvyšší možné hodnocení. Není to klasický intervalový trénink 3-2-1, na který jsme zvyklí u Jill, ale skvělý trénink s prvky jiu-jitsu, kickboxu a jógy. Setkáte se i s některými kardio cviky, které už znáte, pokud Jill nějaký ten týden cvičíte. Tohoto programu jsem se strašlivě bála, ale teď vím, že kvůli němu ruším veškerý svůj plán než začnu Body Revolution. Vzhledem k tomu, že se v Extremu nedělají žádné bláznivé cviky na ruce, tak mé zápěstí tím momentálně ani netrpělo. Trénink má dva levely, já cvičila ten první, ten druhý byl podle mého úsudku už docela mega záhul :D Pulsmetr dnes naštěstí fungoval bez sebemenší chybičky a teď se koukejte, jaké hodnoty naměřil! Pro porovnání dávám do závorky průměrně naměřené hodnoty u ostatním Jillianiných programů.

Informace z pulsmetru:
Celkový odcvičený čas: 37:48 (obyčejně cca 35 min)
Spálené kalorie: 301 (obyčejně cca 170-200)
Nejvyšší tepová frekvence: 169 ♥ 
Průměrná tepová frekvence: 143 ♥ (průměrně 125)
V zóně nejefektivnějšího spalování: 43% času !!! (cca 16 min) (průměrně 30%)

Jinak, abyste viděli, že se na Body Revolution opravdu připravuji, v práci jsem si vytiskla tréninkový plán, takže si budu postupně dny odškrtávat.


Den 63: Dnes toho času bohužel nemám příliš. Mám hodinu a půl na to, abych odcvičila, hodila sprchu a zkulturnila se, jelikož valíme do kina s prckem a přítelem na Dobu ledovou 4 :) Pak už se mi určitě nebude chtít cvičit, ani cokoli dělat :))) Zítra jsem v práci naposledy, takže přes celé prázdniny bude času až až!! Budu jen číst a cvičit a nic nedělat :D

Den 64: Konečně pátek!!! Bude víkend, já si to volno trošku prodloužím a to přesně minimálně na dva měsíce :) Takže budu mít prázdniny, takové bez peněz :D Ale co už! Dnes jsem se v práci rozloučila a užívám si zaslouženého volna. Odpoledne se vrhnu znovu na Extreme Shed & Shred, a možná si dám ještě navíc sama pro sebe nějaký cyklus cviků na břicho, něco pohledám na netu a pak vám to sem třeba zítra hodím, pokud by se vám to zamlouvalo :))

Den 65: Pravděpodobně dnes vytáhnu malého do aquaparku, teda to je takovej náš mini-aquapark ve městě, kterému tak říkáme, ale vesměs je to vylepšený větší krytý bazén :D Dnešek je poslední cvičící den před plánovaným odpočinkem, ale také před dalším měřením a vážením, v pondělí začínám tří měsíční "maratón" s Body Revolution :D No, jsem fakt zvědavá! Nejvíce se děsím toho, že až tento program dojedu, tak bude konec září - strašné!!! Nesmím na to myslet :)  

Den 66: Dnes ráno jsem se probudila kolem šesté, bolelo mě celé tělo, tak jsem si prodloužila spánek do osmé, abych zjistila, že mě bolí ještě víc než jsem si myslela :D Já jsem totiž blázen. Včera panovala neskutečná vedra a já se krapet hecla a dala jsem si hned dva workouty s Jill a pak jsem ještě trénovala kliky a hecla se i s přítelem, kolik jich dáme :D Nechtěla jsem zůstat pozadu a tak jsem zamachrovala, že dám taky ty "chlapské" - i po hodinové workoutu jsem jich dala 12, takže jsem na sebe pyšná. Dneska to zkusím trumfnout. No a co že jsem to včera dělala za blbiny? Hodně dlouho tady mám od Jillian stáhnutý Cardio Kickbox v rámci DVD řady The Biggest Winner a musím říct, že to byl neskutečný nářez. Vůbec jsem tomu nevěřila, Jill je tady ještě taková vyplašená a mlaďunká :) Ale byla to jen dvacetiminutovka, ale můžu říct, to byl masakr. Pak jsem si dala hodinku pauzu a chtěla si dát celé cvičení znovu, ale říkala jsem si, že jsem vcelku dlouho neprocvičovala bříško, tak jsem šla k programu 6 Week Six Pack a dala si rovnou druhý level, že... já magor, to jsem netušila, co mě čeká vůbec :D Možná bych to sama o sobě bez předchozího kickboxu dala lépe, ale byla jsem na konci už prostě úplně vyřízená a mé tělo dnes ráno bolavě odpovědělo stejně :D Bolí mě ramena šíleně, trochu bříško a stehna. Záda taky dostaly zabrat. Druhý level "six packu" je určitě náročnější, ale líbil se mi možná o dost víc než ten první. Jsou v něm i prvky toho kickboxu, různě se otáčíte, přetáčíte, simulujete zvedání věcí ze země s pomocí rotací a opravdu mě bolí po bokách v pase, takže to mělo účinek. Moc doporučuji :) Po cvičení jsem se tedy ještě zmohla na pár kliků, včera mě prostě nehorázně bavilo cvičit, takže když se na to mrknu, jen za tyhle dva workouty jsem spálila kolem 450 kalorií, což je skvělé!!! Sranda je, že tohle člověk spálí za hodinu dříny, a někteří do sebe o stejné hodnotě nacpou Big Macka za 5 minut ... i já taková kdysi byla a bylo mi to jedno. Teď, zpětně, nad sebou kroutím hlavou!!!
  • přes prsa stejně (87 cm)
  • přes bříško  o 0,5 cm méně  (82 cm)
  • přes stehna o 0,5 cm méně (55 cm)
  • přes boky o 1,5 cm méně (90,5 cm)
  • váha klesla o 1,3 kg, (63,4 kg) 

    KONEČNĚ JSEM SE DOSTALA POD 64!!! :D

Zítra začínám Body Revolution, konečně :D Bude to mazec, protože se nultý týden cvičí 2x za den, to zrovna vyšlo... vedro k zalknutí, o dusnu ani nemluvím :)) Dneska se na to podívám, co mě čeká, a taky, ať vím, jak zítra cvičit :) Ať se pořád nekoukám na obrazovku. 

Den 67: Tak už to mám za sebou. Co to? No, přece první den Body Revolution :) Bylo to fajn!!! Skvělé!!! Naprosto se mi líbila hudba, kterou do toho vložili :) Ráda jsem viděla zase Anitu mezi zúčastněnými :) No a jelikož začínám v nultém týdnu, tak se cvičí dvakrát denně. Dnes to byl tedy Workout 1 a Cardio 1. Asi nemusím říkat, že ze mě lilo jako z konve, ale musím připustit, že to nebylo cvičením samotným, které jsem zvládala dobře, naopak jsem si dala i zátěž, přeci jen tím pravidelným cvičením už jsem krapet jinde :) Je příjemné vědět a cítit, že vám něco jde :) Kardio část samotná byla neskutečnej záhul, když jsem sérii jela potřetí, hlavně poslední "cvik", myslela jsem, že Jill uškrtím, ale ta byla natolik soucitná, že se na konci programu sama válela vyčerpáním po zemi :D Lilo ze mě taky hlavně z toho důvodu, že jsou pořád nepředstavitelná vedra, ani nemusím říkat, že jsem určitě nebyla jediná, kdo v noci kvůli pařáku nemohl spát, a když to nebyl pařák a dusno, tak zase příšerný vichr a neskutečně silné bouřky, tolik světla v noci - připadala jsem si jak na zkoušce světelných efektů pro diskotéky :D Mezi jednotlivými workouty jsem si udělala hodinovou pauzu, protože jsem ráno musela lítat po úřadech a shánět ještě nějaké papíry ze zaměstnání, tak jsem neměla na dopolední cvičení čas. Ale, jelikož jsem už byla ve městě, skočila jsem k mamce do práce, ona má na náměstí už několik let takovej malinkej sekáč a když jsem byla už na odchodu pomalinku, tak jsem tam objevila jedno modré tričko, takové polotriko a říkala si, že by mohlo být fajn na cvičení. Takže tričko už má svého majitele :) A cvičilo se v něm jak jinak než dobře :)


Pak jsem taky skočila do Billy a koupila si pár tyčinek na doplnění energie, dneska se mi náramně hodily, jednu jsem do sebe hodila mezi přestávkou na další cvičení (Cardio1). Byla výborná. Nelituji, že jsem si hned koupila tři různé druhy. Jsou opravdu energicky nabité, jedná má cca 160 kalorií, a já si koupila tři různé příchutě, pistácie-limetka (tu jsem zblajzla, byla vynikající), pak tady mám ještě kešu ořechy a meruňka, a poslední je příchuť mandle-brusinky.


Den 68: Mám za sebou "úspěšně" Workout 2, odpoledne mě čeká znovu Cardio 1. Po dnešním dni mám dilema!!! S Jillian cvičím už nějakou dobu a už se moc nepovažuji za začátečníka. Proč to říkám? Workout 1 i 2 byly oba sice fajn, ale přišlo mi to jako "šimrání po nose". Víte co myslím, žádné vyčerpání, žádné velké problémy, prostě nic, bylo to obojí takové milé zacvičení. Upřímně, nedokážu si představit, že bych tyhle dva workouty provozovala podle plánu ještě dalších dva a půl týdne. Workoutům nemám co vytknout, ale bohužel musím přiznat, že jsou pro naprosté začátečníky, jak Jill říká, je pro ty, "co právě sesedli se svých gaučů a jdou cvičit". A je to ohromně poznat. Tak jsem udělala průzkum a našla kdesi diskuzi, v nichž kdosi (co já vím kdo, není důležité) zmiňoval, že celý první měsíc je pro úplné začátečníky. Takže když to tak vemu kolem, bylo by pro mne nejvhodnější skočit k týdnu 4 - 5, nebo hrozí, že se vůbec žádných výsledků nedočkám a budu si tady cvičit pro nic za nic. Vím, o čem mluvím, hodnoty z pulsmetru hovoří za vše. Průměrný tep za 35 minut cvičení byl ubohých 111, absolutně jsem neměla "na čem" puls vyhnat nahoru, krom asi jednoho kardio cvičení, které Jill zařadila. To je neskutečně málo a skoro bych řekla, že je to plýtvání času. Kdybych o Body Revolution věděla, když jsem se cvičením začínala, určitě by to své výsledky mělo, ale takhle se toho opravdu obávám. Zítra mám na programu 2x Cardio 1, to si zacvičím, jelikož to mi přijde vcelku dobré, ale ve čtvrtek a v pátek už nebudu pokračovat s Workoutem 1 a 2, ale dám si Wourkout 3 a 4, abych věděla, zda si můžu dovolit jít ještě dál, nebo u těchto levelů posečkat. Body Revolution, respektive, ty první týdny, bych tak doporučila naprostým začátečníkům, nebo těm, kteří se trápí u klasických 30 Day Shred nebo Ripped a potřebují pomalejší start s postupným vypracováním. Určitě jsou tyhle první Workouty (1+2) výborné i pro člověka, který byl delší dobu nemocný a potřebuje se pomalinku dostat do zažitého tempa, které měl předtím než "odpadl". Tolik k dnešnímu cvičení, možná z tohoto zápisku jde cítit, že jsem smutná, docela jo :D

Den 69: Dnes jsem se dost naběhala po městě a jsem fakt "vyšťavená", jak jen může ženská být... ale přinesla jsem si domů časopis, nové číslo časopisu Dieta, teda ale řeknu vám, na to, že to je dvojčíslo, nic moc teda :) Ale je tam pár ovocných jídelníčků a receptů, letní průvodce hubnutím, tak třeba si počtete. Dnes jsem tedy měla dle plánu cvičit dvakrát Cardio 1 z Body Revolution, ale dám si ho až teď odpoledne, protože jsem si dopoledne dala, a vážně jsem neodolala konečně vyzkoušet ten svůj kettlebell, Shred it with Weights. Bylo to... já se fakt hrozně moc opakuji, ale ono to opravdu bylo skvělé, a na to, že jsem jela první level, tak ze mě valil pot snad jak nikdy, bylo to neskutečné. Neskutečné, jak se vám šestikilové závaží pronese, když s ním děláte poskoky a dřepy, no fuj to byl mazec :D Cvičení je hodně na ramena, bicepsy a tricepsy, pak se také procvičují stehna, přední i zadní strana, lýtka, a kettlebell se používá i v nějakých cvicích na břišáky, ale ne zas tak moc. Mně se to cvičení velmi líbilo a byla to neskutečně příjemná změna :) Určitě jsem to necvičila naposledy, bylo to fajné! Navíc, můžete si tento program zacvičit i v případě, že nemáte kettlebell a máte jen třeba těžší činku, slečna napravo cvičí s činkou, takže je tam pro vás :)

Den 70: Dnešní Workout 3 mám úspěšně za sebou, hodnoty jsou rozhodně lepší než u prvních dvou, ale ještě pořád cítím rezervy, přestože jsem všechno jela na plný plyn, na plnou zátěž a já nevím co ještě. Zítra si odcvičím Workout 4 a v pondělí velmi, velmi pravděpodobně začnu už "pětkou".

Hodnoty z pulsmetru:
Celkový odcvičený čas: 34:45
Spálené kalorie: 181
Nejvyšší tepová frekvence: 154
Průměrná tepová frekvence: 119

Odpoledne udělám další změnu, nebudu cvičit Cardio 1, jelikož mám dnes přítele doma (juchůůů) a chtěl by si něco od Jill zacvičit se mnou. Vzhledem k tomu, že kdysi dělal karate, tak jsem mu nabídla, že si spolu zacvičíme Cardio Kickbox a i já se na to docela těším, je to skvělý trénink :)) Takže vám pak povím, jak se tvářil přítel :D Jsem na něj zvědavá, podle mě má fyzičku dobrou, má docela náročnou práci, ale tak tohle bude krapet jiný pohyb, dokonce si vyžádal pulsmetr na cvičení, tak uvidíme, jak se pochlapí :)))

Den 71: Ani čtvrtý workout mi nedal nijak zabrat. Bohužel. Doufám, že až v pondělí začnu pětku, bude to už k něčemu, protože tohle je pro mne stále naprosto málo. Cvičila jsem téměř půl hodiny a nesetřela ze sebe ani kapku potu. Všechno jsem jela se zátěží a ačkoli se mi cviky fakt hodně líbily, budu se muset s W4 rozloučit. každopádně pro začínající to bude rozhodně náročnější než první dva workouty, tak se do toho pusťte a ať se vám daří :))) Cardio 1 mi trochu spravilo náladu :) Konečně jsem potřebovala taky ručník, abych se utřela :D Hrozně mě rozčiluje to vypadávání signálu z tepovek. Někdy to jde absolutně bez problému, jindy to je furt na nule. Fakt mě to rozčiluje! Ale pravděpodobně to já nijak neovlivním. Jen mě rozčiluje, že to musím furt hlídat, kdyby se aspoň zastavil čas, když to nezaznamenává tep, takhle je to naprosto nepřesné, a z 50 minut cvičení jsem vlastně 10 minut cvičila bez zaznamenaných hodnot, což je 20% veškerýho času a to je vcelku už dost! Teď si jdu udělat oběd a na odpoledne si asi vezmu Extreme Shed and Shred nebo zkusím Banish Fat, ten jsem ještě necvičila a některé cviky už z tama znám z kickboxu a jiných programů... no, ještě uvidím :)

Hodnoty z pulsmetru - Banish Fat Boost Metabolism
Celkový odcvičený čas: 55 min
Spálené kalorie: netuším
Nejvyšší tepová frekvence: netuším
Průměrná tepová frekvence: netuším
V zóně nejefektivnějšího spalování: netuším

Proč netuším? Protože mi chybělo deset minut do konce a posledních deset minut a předtím taky pár minut se vůbec nechytal signál a já už toho měla dneska fakt plný zuby s tím kreténským pulsmetrem, protože jsem fakt potřebovala vědět, kolik spálím kalorií při tomhle cvičení, jak jsem na tom s tepem, tohle cvičení trvá 50 minut!! o to víc jsem byla fakt nas*aná, že jsem vzteky ty hodinky vzala, strhla je z ruky včetně pásu a mrskla s nima až se vypnuly. Já za to nemůžu, jsem od přírody netrpělivá a nervák po tátovi, takže se po dopadu restartovaly a člověk by tomu nevěřil, od té doby se signál ani jednou nezadrhl. Šlape!!! Fakt se asi musely všechna data vymazat, nebo já nevím, co s tím je. Ještě jednou mě to nasere a dám to na reklamaci! No, jinak, abych tady jen nenadávala :D Jsem už v pohodě :D Celkem :D Jen bych asi měla říct, že Banish Fat je fakt skvělej, ba přímo fantastickej!!! Je hodně kardio, na stehna, lýtka, břišáky, vůbec se zde necvičí s činkama, ale záběr má tenhle trénink luxusní!!! Triko jsem měla úplně durch mokré! Moc doporučuji všem, co chtěj ze sebe dostat maximum :))) Mně tohle sedlo maximálně!!!

Den 72: Musím říct, že jsem po včerejšku naprosto dolámaná :D To se mi už dlouho nestalo. No jo, tři workouty s Jill jsou tři workouty s Jill, navíc si myslím, že mě dorazil hlavně ten hodinovej Banish Fat Boost Metabolism, to je neskutečnej nářez!!! Možná bych to zvládla lépe nebýt těch dvou workoutů předtím. Jsem trubka :D Opravdu mě dnes bolí snad všechno na těle, k tomu se ještě přidaly příšerné bolesti hlavy, už mám toho počasí fakt dost, jeden den pod mrakem by to chtělo a ochladit tak o deset stupňů. Aspoň jeden den! Takže dneska budu spíše relaxovat, Jill v rámci Cardio 1 si dám dnes jen jednou a taky naposledy, někdy později odpoledne, do té doby budu koukat na filmy a číst si a pít litry vody. Ufff!!!

 

 

 

Den 73: Dnes je odpočinkový den a já to samozřejmě budu respektovat (ač velmi nerada) :D Také je to den měření a vážení, upřímně jsem čekala, že váha se nikam nepohne, a měla jsem téměř pravdu. Míry zůstaly všude stejné kromě boků, kde jsem zase sundala cenťák. Už to půjde čím dál tím víc pomaleji :) Nicméně, musím se přiznat, že už mi to nijak nevadí, už jsem hladová spíše po pocitu dobrého tréninku, než ubraných centimetrů :) Vím, že to půjde dolů pořád a pak se to prostě v nějakém bodě zastaví, ale vy, co už také dlouho cvičíte mi dáte za pravdu. Cvičení je jako droga, je to nutnost, alespoň jednou denně si dát pravidelnou dávku :))

Den 74,75: Já vím, že jsem (si) včera slibovala, že je odpočinkový den, ale já se tak strašně nudila a v pět odpoledne mě popadl takový absťák, že jsem nedokázala jen tak sedět a musela se pustit do nějakého cvičení. Nakonec zvítězilo Shape-Up Front, bylo to fantastické, příjemně jsem se zapotila, fitness můstek, který používají jsem nahradila malou židličkou, kterou má prcek u svého malířského stojanu (jooo, bude z něj asi druhej Picasso) a tam, kde leželi na můstku, tak jsem ležela na zemi a šlo to stejně dobře, umíme se přizpůsobit přece, ne? :))) A to, že se mi cvičilo skvěle dokazuje i fakt, že pulsmetr ani jednou! nevypadl :D Běžel a tudíž naměřil hodnoty, které jsem potřebovala vidět:

Celkový odcvičený čas: 28:30
Spálené kalorie: 224
Nejvyšší tepová frekvence: 170
Průměrná tepová frekvence: 144

Předposlední info je o dnešním cvičení, jak už víte, dnes jsem měla v plánu Body Revolution pátý workout (W5), skočila jsem tedy během týdne přímo do 5. týdne cvičení v rámci tohoto programu. Takže co bych vám k němu řekla :) NO KONEČNĚ!!!! Konečně to mělo úspěch, co se týče mého přesvědčení, že konečně makám!!!! Některé cviky se objevily už včera v programu Shape-Up Front, takže už to pro mne bylo znamením, že tudy cesta konečně povede. Často se cvičilo s kabelem, ale já to obešla, prostě jsem všechny ty pohyby dělala s činkama v ruce, takže žádná tragická změna, dokonce bych řekla, že jsem to s činkama měla těžší, než kdybych si vzala gumu, co tu mám jako náhradu :) Navíc je ta guma kratší než bych na cviky potřebovala, chvála bohu za činky :) Tam, kde se cvičilo s těžší zátěží, tam jsem si dala obě činky do ruky a prostě jsem jela i tak, jelikož se ta těžší činka používá v programu do obou ruk zároveň. Zjistila jsem, jak jsem hodně zesílila různým cvičením, které jsem v průběhu praktikovala, krásně jsem zvládala "zvedačky" jednou rukou při lehu na zemi, u toho jsem se kdysi neskutečně trápila a teď jsem jela jak fretka :D Je to dobře znát své pokroky, dělá mi to velkou radost :)

Zítra nebudu doma, brzy ráno jedu na zápis na univerzitu do Opavy, a pak s přítelem chceme zajet do Ostravy do nákupního centra, kde chceme prošmejdit knihkupectví a já pak chci i do své milované Ikei, kam se jinak nemám šanci dostat. Bude to dlouhý den :)

Den 76: Včera to byl dlouhý den. Dost už bylo to, že jsem včera z nechutného vedra v Opavě i Ostravě odpadla, zpocená po celém dnu šmejdění po Ikee a v Nové Karolině v Ostravě jsem se připlazila domů a neměla už sílu na cvičení. Nálada byla, o to nešlo, ale cítila jsem, jak jsem vyčerpaná, a že by od toho také vypadal celý workout. Tak jsem šla raději spát, nabrat sílu na dnešek a spláchnout dvě mouchy jednou ranou - takže na řadu dnes přišel Workout 6 a odpoledne ještě zaberu u Cardio 2 v rámci Body Revolution. Vesměs to byl ale vydařený den, koupila jsem si v Ikee nějaké nádobí a příslušenství k jídelnímu stolu, taky mám nový PC stůl ke knihovně (juchůůů) a v knihkupectví jsem taky drobet řádila a odešla se třemi knihami. No co. Žijeme jen jednou :) Ráno jsem ještě posnídala doma, na sváču jsem měla připravenou ovocnou tyčinku v tašce, na oběd jsme šli do takové sítě restaurací, bylo těžké si vybrat. Pak jsem ale zahlédla jednoho milého šikmookého pána jak smažil před zraky lidí kuřecí kousky s kukuřicí na takovém kovovém plátu, vypadalo to jak pult a já poprvé myslela, že jak tam převrací to maso, že se mu to tam vysypalo a nejde mu to nabrat :D Nene, on to tam smažil, opravdu snad na minimu oleje, jestli vůbec, člověk aby tam ten tuk vůbec zaregistroval, a pak ty kuřecí kousky dával do velké zeleninové mísy bez zálivky, bez ničeho. Volba byla jasná :) Bylo to dobré, chutné, bylo toho dost a cítila jsem se velmi příjemně najezená. Přítel měl jakýsi od pohledu hnusný hamburger s tatarkou a masem, no fuj! Ale prý mu to chutnalo. Nechtěla jsem mu říkat, že ty moje salátové misky by si mohl dát tři a kalorickou hodnotu toho hambáče spolehlivě dohnat (hrozně rád jí :D). Odpolední svačinka byla ve znamení jogurtového studeného nápoje a jedné celozrnné housky a večeře už se konala doma :)))) No a teď už Workout 6. Říkejte si, co chcete, třeba že jsem sprostá, ale to zas bylo jak šimrání čímsi na prdeli. Celý workout zachránilo snad posledních 8-10 minut. Ne, že by mě to nebavilo, ale vůbec jsem nechápala, co to jako cvičím, žádný velký pot se nekonal, bylo zde minimum kardia, nohy dostaly zabrat taky minimálně, něco na to bříško, spíš se celou dobu měnily činky, a s tím se posilovaly bicepsy. Nejvíc asi dostaly zabrat záda - přiznám se, záda strašně nerada cvičím :D Podle plánu, jak se na to dívám, se procvičovaly i lýtka - no nevím nevím :)) a taky hýžďové svaly - asi ano. Bylo to zase docela snadné, ale chápu, že i věci, u kterých se až tak nezpotíme, musíme posilovat. Některé cviky byly velmi příjemné, hlavně v té závěrečné části.

Celkový odcvičený čas: 30:41
Spálené kalorie: 153
Nejvyšší tepová frekvence: 162
Průměrná tepová frekvence: 117
V zóně nejefektivnějšího spalování: 20% (cca 6 min)

Odpoledne jsem si zacvičila Cardio 2. Byl to nářez, jak jinak, zase se dělaly tři série po asi deseti různých cvicích, přišly na řadu jumping jacks - dvě různé varianty, sumo jumps, high knees, butt kicks, na řadu přijde i klasické švihadlo, různé poskoky a nakonec jako třešnička na dortu burpees :))))) Miluju je :D Pak jsem si při závěrečném protahování lehla na zem, zůstala po mně na zemi kaluž potu, takže nemusím říkat, že to byl zabírák :))) Jela jsem bez pulsmetru, chtěla jsem mít klid a zacvičit si čistě pro radost, žádné měření, nic :)))

Den 77: Dnes mám opět trošku chaos, zase jsem vyřizovala povinnosti ve městě a na úřadech, stěhuji si do bytu nové kusy nábytku po jedné paní, která se toho zbavuje a mně přijdou vhod, protože už mám dlouhé měsíce většinu věcí jen v krabicích a na nějaký nábytek penízky nejsou :) Dnes jsem našla na youtube první trailer na DVD Killer Abs, na které se moc těším !!! Nemůžu se dočkat září.

Den 78: Hurá je pátek!!!! I když nevím proč se raduji, když je pro mě každý den stejný jako ten předtím :D No nic! Člověk by prostě měl mít radost ze všeho, takže mám radost, že je pátek... A chtěla jsem říct, že onen W6, jak jsem říkala, že je lehký a člověk se u něj ani moc nezpotí, to pořád zůstává pravdou, ale když jsem se druhý den probudila, tak jsem faaaaaaaaaakt cítila, že jsem cvičila :D Takže zádové svalstvo určitě nepodceňovat, a když už jsme u toho, včera jsem si narvala do pusy 10 gumových delfínků od Juicy Gummy :))) Proč? MILUJU MODROU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Den 79: Dnes je u nás na severní Moravě jen 14 stupňů, když si uvědomím, že jsme minulý týden trpěli u skoro třikrát vyšších teplotách :D Dnes to vypadá dobře pro cvičení :) Jsem nějak energicky nabitá nebo co, no - však mě sklapne až dokončím Cardio 2 :D A to bych ještě chtěla dnes zvládnout nějakej workoutík navíc :)) No uvidíme, mám teď silné řeči a nakonec tomu bude třeba úplně jinak, stejně jako včera, kdy jsem zůstala jen u Workoutu  a žádnej Six Pack se nakonec nekonal. Všimla jsem si, že ve Workoutu 6 se až příliš často mění zátěže, respektive různě těžké činky. U workoutů 1-5 to ještě šlo, vždycky jsem si nějak poradila, ale pokud to takto bude pokračovat dál, tak uvažuji, že budu rozhodně muset investovat do dalších činek. V BR používají snad čtvery, co jsem si všimla, bohužel, nikde se nepíše, jak těžké, hledala jsem to i po internetu a nakonec jsem se dozvěděla, že Jill prostě o činkách mluví všeobecně:"Vemte si ty nejlehečí/střední/nejtěžší, co máte." Takže ty své jeden a půl kilovky budu považovat za střední a pravděpodobně si přiobjednám 3kg.

Den 80: Dnes je neděle a dnes se co? Měřííííííííííííí!!! Vrhla jsem se na to zase hned po ránu pěkně před snídaní a míry i váha mi udělaly radost. Teda, JÁ se musím pochválit, zase to šlo dolů. Tentokrát jsem to ale tušila, víte, vždycky když máte takový ten pocit, že něco bude nebo nebude, tak teď jsem právě cítila, že ten rozdíl přijde a nepokazili mi to ani modří gumoví delfínci :D Takže jak jsem na tom zase po týdnu.
  • přes prsa stejně (87 cm) že by mi to nějak vadilo se říct nedá :D 
  • přes bříško o 0,5 cm méně (81,5 cm) měřeno v nejširší části, i když ta se už špatně hledá, takže se snažím měřit pořád přes to samé místo pod pupíkem :) 
  • přes zadeček o 1,5 cm méně (92,5 cm) poprvé jsem měřila minulý týden 
  • přes stehna o 0,5 cm méně (54,5 cm) sakra, jde to pomalu :D 
  • přes boky o 1 cm méně (88,5 cm) 
  • váha klesla o 0,5 kg, (62,8 kg) 
Takže to jsou rozdíly z minulého týdne, oproti minulému týdnu se to pohlo zase znatelněji, přes ta stehna by to mohlo jít líp, ale co nadělám. Aspoň že už mám obě stehna stejně široká :D protože když jsem s Jill začínala, jedno stehno bylo o celý cenťák širší... to pravé... tak teď je to konečně fifty fifty :)

Den 81: Včera jsem si velmi příjemně zacvičila (já vím, že jsem měla mít volno - no co už naděláte se mnou :), sice mě Jill málem zabila, jak jinak, chvílemi jsem myslela, že opravdu tu svou duši vypustím, tep mi běhal pořád kolem 170, jen chvílemi klesl níž. Banish Fat Boost Metabolism je opravdu náročné cvičení, ne nadarmo v něm Jill nechává mezi určitými cviky pauzu na vydýchání a zklidnění. Člověk si připadá, že až tak moc nemaká, oproti ostatním jejím tréninkům, ale opak je pravdou. Uf!!! Báječné cvičení. Pokud chcete sami sebe otestovat, jak jste na tom s fyzičkou, s výdrží, tohle je skvělá volba :)

Jinak koho by zajímalo, jestli se jakože hrozně ráda fotím, tak jako ne :D Tyhle dvě fotky vznikly zcela záměrně pro tenhle příspěvek. Fotku PO jsem původně chtěla fotit ve stoje, stejně, jako tu PŘED. Jenže jsem nebyla schopná vstát, sice jsem už byla vydýchaná a všechno, ale bylo mi takhle moc dobře :) Navíc, na zemi, na mě konečně nemusel čumět nenápadně z protějšího baráku ten pupkatej chlap s kudrlinama na hlavě, pořád mi čuměl do oken - holky nekecám, když řeknu, že program trvá cca 55 minut a on odešel a zavřel balkon asi deset minut před koncem? A pak ještě při závěrečném protahování čuměl přes své zavřené okno a snažil se zjistit, co uvidí a já viděla jeho, jak se nenápadně snaží něco uvidět :D Jsem normálně už chtěla otevřít okno dokořán a roztáhnout ruky jako "co je????" Asi mi začne zábava, protože ten byt byl do teď prázdný a najednou kudrlina...

Na prášky po Banish Fat :D

Den 82: Dnes ráno jsem vyzkoušela jeden recept na snídani. Koupila jsem si celozrnný toastový chléb, plátky jsem opekla v klasickém sendvičovači, topinkovač nemám, opečené křupavé tousty jsem pokapala medem, pokladla na ně plátky broskví a zasypala nasekanými mandlemi. Teda povím vám, dobrota neskutečná :) Zítra ráno opakuji :) Akorát už nemám mandle... uchránila jsem asi posledních osm kousků před prckem na tuhle várku :D

A úplně na závěr nezapomeňte na jedno. Častokrát se mě ptáte a píšete mi, kdy na vás konečně budou vidět změny. Cvičíte pět dní a už byste po svém těle chtěli magické výsledky a ono tělo se zatím, díky vaší změně, přizpůsobuje. Dejte mu čas! Roky a roky jsme svá těla ničili a smiřovali se s tím, že je to "zatím" ještě v normě. Že prostě si jednou řeknem "tak a teď jdeme hubnout", a ono to není vůbec taková sranda, jak jsme si mysleli. Nemůžeme chtít moc během krátké doby, buďme trpěliví, ne paličatí a urážliví, že "to nejde"!!! Něco vám povím - pílí, vůlí, přístupem, odhodláním a touhou dosáhnete všeho, na co si ukážete! A moje slova potvrdí určitě všichni ti, kteří to už dokázali společně se mnou. Nemám teď na mysli hvězdy ze stránek časopisů, ale nás, obyčejné lidi. Bojujte! Vytrvalého bojovníka těžko něco porazí :))

Den 83: Chtěla jsem udělat reklamu jednomu ze zelených čajů :) Vyzkoušela jsem několik značek, ale prozatím a bohužel vede značka Teekanne. Bohužel proto, jelikož není zrovna nejlevnější, ale pro mne zcela nejchutnější. V rámci zelených čajů se dělá hned několik příchutí, já vyzkoušela už liči a včera jsem si zakoupila příchuť opuncie, což je vlastně kaktus. Je ještě lepší, než to liči :))) Vypila jsem dva hrnky za sebou, ani nevím jak. Pokud jste do teď měli problém přijít na chuť zelenému čaji, jako já, určitě alespoň vyzkoušejte tento. Já si do něj dávám cukr, přiznám se, ale mám nakoupené takové pětigramové balíčky, což vyjde asi na 15 kalorií, takže to fakt neřeším :) a přidávám si k tomu občas i kapku citronu. Zjistila jsem, že přesně za týden to bude 90 dnů od mého prvního cvičení, celé tři měsíce, takže bude foto přehlídka :D

Den 84: Včera byl pro mne den velkého objevu, dozvěděla jsem se o metodě cvičení jménem Tabata a samozřejmě moje nátura mi velí, jakmile něco nevíš, neznáš, pozjišťuj si o tom, co jen můžeš. Takže začal hon na všechno kolem Tabaty. Viděla jsem spoustu videí, spoustu programů, přečetla pár článků a snažila se zjistit, jak lze vlastně Tabatu kombinovat. Těch možností je velká spousta, ale nakonec jsem zůstala u klasického osmikolového setu, kde se střídá cvičení s přestávkou v poměru 20 ku 10 vteřinám. Prošla jsem spoustu cviků, které jsou pro Tabatu nejvhodnější, objevila nějaké nové, půjčila si pár těch, které znám a začala jsem kombinovat. Pak jsem vybrala ty nejlepší a vložila je do dvou setů, z nichž jsem jeden vybrala a je z toho můj první vlastní intervalový tréninkový workout :))) alá Tabata. Určitě jsem si ho včera vyzkoušela rovnou zacvičit, hned 2x, jelikož jsem dělala ještě nějaké změny, ale přiznám se, že už jsem byla pěkně unavená po všem tom testování cviků před tím, a to mě ještě čekalo večer Body Revolution. Po odcvičení v rámci BR jsem toho měla už opravdu hodně, ale bez dřiny nic nejde, chtěla jsem to mít, tak to mám :) Dnes po dlouhé době cítím lýtka a ramena, přestože jsem zařadila vcelku snadné cviky, tedy snadno proveditelné, ale ono to opakování neustálé má vážně něco do sebe.

Já jsem během tohoto cvičení naměřila tyto hodnoty z pulsmetru:
Odcvičený čas: 16 minut
Průměrná tepová frekvence: 128
Maximální tepová frekvence: 150
V nejefektivnější zóně odcvičeno 47% času, tj. 7:50min
Spáleno: 107kcal

-

Dnes budu naposledy v rámci Body Revolution cvičit Workout 5, jelikož už tento týden končím a další týden se už vrhnu na vyšší level, tedy 7 + 8. Doufám, že mi do té doby přijdou objednané činky, jsem neskutečně netrpělivý člověk a čekání, jakékoli, ať je to u doktora, na poště, ve frontě v obchodě nebo na někoho, kdo má přijít, mě příšerně rozčiluje a vytáčí :D Hrozně moc bych v těchto věcech chtěla být trpělivá, ale neumím to, kroutím hlavou i nad tím, že třeba trouba nepeče dost rychle, nebo když mě někdo odtrhne od práce, kterou mám rozdělanou a musím jít dělat něco jiného a teď jsem nervózní, že mi někde něco utíká :D Ráda mám prostě věci rychle hotové, ať pak můžu být klidná a ničím se neužírat ... no, takže, kde jsou jako ty činky??? :D

-

Na konec tady pro vás ve složce schovávám jeden nápad na vlastní oříškové tyčinky. Vsadím se, že jen co uvidíte obrázek, na jeden takový plátek dostanete okamžitě chuť. Ani mi nemluvte, já oříškové tyčinky miluju, nebýt tak kalorické, tak se jich ujím :D 


Den 85-87: Se snídaní po boku (2 opečené celozrnné tousty s arašídovým máslem a jahodovým tvarohem) píši tento příspěvek :) Je sice jedenáctá hodina před polednem, ale já teprve snídám... byla jsem šíleně unavená a spánek už jsem potřebovala jako sůl, maximálně dnes uvítám den volna bez workoutu :) Beztak jsem si to včera vynahradila Cardiem 2, začíná mi to jít čím dál lépe, jen by to chtělo najít i vhodné tepovky :D Po dva dny jsem se rozčilovala nad nefunkčností těch slavných Crivitek z Lidla a včera jsem už kapitulovala, protože jsem si pravděpodobně v Lidlu vybrala nějakého krypla, jelikož není normální, když vám tepovky po dobu deseti minut při kardiu skáčou mezi 55-61 tepy za minutu... stačilo dát prsty na tep a počítat. Nevím jak tepovky Crivit, ale já napočítala 147 :) Kašlat na to, nerozčilovat se... na světě je krásně, alespoň tady u nás ve Slezsku :) Krásně svítí sluníčko, hraje mi tady Madonna - miluju tu babu :D Dnešní měření a vážení bude takové jakože na delší dobu poslední. Příště se budu měřit a vážit až v momentě, kdy tady bude DEN 100!!! Bude to takové jubilejní a po této době už se budu měřit a vážit jen občas, s většími rozestupy. Ty změny už nejsou tak rychlé jako na počátku, ale přesto zde budu často provokovat svýma fotkama :D
  • přes prsa stejně (87 cm) 
  • přes bříško o 1,5 cm méně (80 cm) měřeno v nejširší části
  • přes stehna stejně (54,5 cm) 
  • přes boky stejně (88,5 cm) 
  • váha klesla o 0,4 kg, (62,4 kg) tramtadadááá
Den 88: Dnes by mi měly přijít nové činky a taky potítka od Lonsdale, doufám, že to dobře píšu :D Takže až mi dojdou, nahodím fotku :) Strašně se na to těším. Jako dítě jsem se těšila na sobotní ranní seriály jako Strýček Skrblík, nebo Chip a Dale, nebo když prvně dávali kreslené Želvy Ninja. Tohle je ještě lepší :D :D :D Dnes se konečně posouvám se svými workouty v rámci Body Revolution dál, dnes prvně pojedu workout 7, už jsem se na něj i podívala a bude to paráda. Některé cviky už teď vím, že nedám, nemám ráda takové ty kliky, kdy nohu střídavě přitahujete k loktu, to mi prostě nepůjde snad ani za milion let :D Sotva se snažím přijít na fígl při normálních klicích, prej to není o rukách, ale o břišním svalstvu, u jedné slečny jsem viděla, že když jde dělat kliky, zatne u toho zadeček, tak to taky pak zkusím :D Jsem na dnešní cvičení už úplně natěšená, po včerejší pauze mám neskutečný absťák, včera jsem sice měla volno, ale od 4 do 5 odpoledne jsem pořád chodila po bytě a šila se sebou :D V tuhle dobu totiž svému tělu dávám zabrat a ono to chtělo... a dostalo prd, takže dnes mu dopřeju. Díky včerejší pauze jsem tak nedělala nic jiného, než onen stav uklidňovala jídlem, kdybyste viděli, co jsem včera do sebe všechno narvala :D Joooo, emoční žravost včera u mě platila dokonale, sice jsem se necpala ničím nezdravým, ale tam oříšky, tam plechovka hrášku, tam mrkve, tam ananas, ... furt jsem chodila a otvírala ledničku a měla sto chutí sežrat i námrazu v mrazáku :D Což mi připomíná, dnes bych ho měla odmrazit :D

Den 89: Takže, mé čekání na činky skončilo, žádné mi nepřišly, ani nepřijdou. Minulý pátek mi od obchodu zijemesportem.cz přišel email, že má zásilka byla odeslána. Vybrala jsem si službu PPL a očekávala, že se mi tedy do rukou dostanou v pondělí. Nestalo se. Tak jsem ve vší slušnosti kontaktovala obchod přes chat, kde se mi velice omlouvali, že s moji zásilkou nastaly komplikace, jelikož ještě nedorazila do jejich skladu potítka, která jsem tam měla jako součást objednávky. Dobře, může se stát, že se objednávka pozdrží - i těch 8 dní od objednání. Co mi ale nešlo do hlavy, byl fakt, proč mi teda 3 dny předtím oznámeno, že má zásilka je na cestě. Nekomentovala jsem to a snažila se s dotyčnou nebo dotyčným domluvit, ať ta potítka tedy z objednávky vyškrtne, a naopak, přihodí mi tam ještě něco jiného a zda může PPL službu zrušit a poslat to přes Českou poštu. Jasně, není problém. Říkám si: super, zařízeno, hotovo, prima. Když jsem však poprosila, aby mi z obchodu přišel potvrzený email o změně objednávky, což mi bylo slíbeno, nestalo se tak. Tak znovu přes chat píšu do obchodu a ptám se, opět slušně i se smajlíkem, kdy mi přijde potvrzení o té změně objednávky. Odpověď zněla něco jako:"Jo, moment". Tak tedy čekám moment. Super, email opravdu přišel, ale nebylo v něm změněno vůbec nic. Ani způsob doručení, ani nebyla zrušena potítka, ani v něm nebyly změny ohledně dalšího zboží. Říkám si, nebudu otravovat, třeba na tom pracují. Jenže ani po pár minutách jsem se jiného potvrzení skrz email nedočkala. Zkouším tedy přímo stránku, zda je objednávka změněna tam. Nic. Tak se znovu ozývám slušně přes chat dotyčné osobě. Už bez smajlíků. Píšu, že objednávka stále není změněna, tak mi ta dotyčná osoba vypočítala novou cenu po bůhví jaké době a napsala, kolik mám zaplatit novou částku včetně změněného zboží a způsobu doručení. Říkám tedy, že děkuji, ale že bych byla přeci jen ráda za ten email, ať mám podklad ohledně toho, za co (do prdele) platím, no ne? Odpovědi se mi nedostalo žádné, dotyčná osoba chat vypla, neřekla ani "nashledanou" ani nic jiného. Objednávka je až do dnešního poledne nezměněna, nedorazil žádný email, a já jsem tímto s touto firmou nadobro skončila. Takže jsem vyhledala jiný internetový obchod, sice dražší, ale doufám, že spolehlivější. Myslím, že všechno bude lepší než ta hrůza z Ostravy. Musím podotknout, že jsem u nich objednávala pouze jednou, líbila se mi možnost, že mám z čeho vybírat a ceny jsou příznivé. Ani první - jediná - objednávka neproběhla v pořádku, jelikož mi poslali gumu na cvičení v jiné barvě a tím pádem i jiné zátěži. Na můj slušný email - píšu jen slušně - mi doteď taky nikdo neodpověděl, stačilo říct, blbé "omlouváme se". 

A teď zpět ke včerejšku. Poprvé jsem si odcvičila Workout 7, teda a musím říct, to byl nářez. Není tam sice kde přijít k nadměrnému spalování, skoro žádné kardio, je to hodně o posilování a zrovna ihned první okruh byl nálož jak prase. Oproti levelu 5+6 je to rozhodně velký skok dopředu. Takže, hned první okruh je skoro naprosto celej cvičen v "plank" pozici nebo v "push-up" pozici, dostaly neskutečně zabrat břišáky a ramena, a že to bylo opravdu náročné, o tom svědčí mé dnes hooodně bolavá ramena :D Bříško vydrželo nápor. Také se dost cvičilo s činkama, takže dost bicepsy a taky tricepsy. Ze včerejšího Fit Testu se Shaun T mě fakt příjemně bolí lýtka, a část stehen, takže včera jsme my dva - já a tělo - dostali fakt zabrat :D Cítím i krapet záda... no... jojo, taky dostaly za uši :D
Samozřejmě nechybělo měření pulsmetrem. Vzala jsem si Sigmu. Už jsem přišla na to, čím bylo neustálé vypadávání signálu. Ono prostě jak je ten hrudní pás, tak už to nešlo jak utáhnout, aby mi to různě nepadalo nebo se neposouvalo, takže jsem si vzadu udělala uzel a konečně senzory držely tam kde mají a kupodivu opravdu měřily :))) Tep skákal po jednotkách jedna radost :))) Tepovky tedy naměřily tohle:

Fit Test Insanity
čas: 25 minut
průměrný tep: 136
maximálka: 175 (já byla kolem 170 snad pořád  :D)
v zóně: 31% cca 7,5 minuty
kalorie: 165 :D

Workout 7
čas: 33 minut
průměrný tep: 121
maximálka: 160
v zóně: 30% cca 10 min
kalorie: 185 kalorií

Dnes tedy budu pokračovat s dalším workoutem, jsem zvědavá, co v "osmičce" Jill na nás připravila :D A ještě si k tomu dám něco na bříško - pravděpodobně :)

Den 90: Už to bude pomalinku stovka :) Sto dní cvičení, sto dní zdravého životního stylu - když to shrnu :) Páni. Nikdy jsem nevěřila, že dokážu něco takového. Ani když tady byl příspěvek s názvem Den 1, netušila jsem, že to tak dlouho vydržím. Asi jsem byla na sebe už fakt neskutečně moc naštvaná. Na svou lenost, na svůj nezájem ohledně svého vlastního těla a pěkně jsem dopřávala svým tukům všude po těle. No brrr... A dnes vím jak baštit, co baštit, rozumím svému tělu jako nikdy předtím, ten pocit synchronizace je neskutečný. Mé tělo šlape jako hodinky a já podle něj a jeho reakcí dokonce vím, kolik je asi hodin :) Jde prostě a jednoduše o pravidelnost - při jídle, při cvičení. Ještě stále cítím v sobě ono "červíka", kterej mě zkouší popichovat, ať zhřeším, ať sjedu ze své cesty, ale den ode dne má menší a menší moc, a může si říkat co chce, nad náma už nevyhraje :))) No, a tak, skoro po třech měsících přede mnou leží DVD Jillian Michaels - Maximize-Full Frontal, které mi včera přišlo k svátku z USA, a o kterém bych předtím neměla ani nejmenšího tucha a nevěřila bych, že si namísto koly, čokolády, buchet a všeho, koupím raději fitness dývko :) Mimochodem, měla jsem šíííííílenou radost :) Byla to neskutečně rychlá přeprava, jelikož jsem objednávala z eBay, DVD odesílali 18. července a o 6 dní později jsem jej měla v rukách. Super, tomu říkám rychlost. Takovému obchodu ostravskému, co "žije sportem", to může směle konkurovat! :)) A teď, jak můj dárek vypadá :))) Přes oceán dostala obálka zabrat :D ale krabička i disk jsou v pořádku. Disk obsahuje samozřejmě trénink zaměřený na břišáky, stehna, ramena, tricepsy, hrudník, zároveň na disku najdete pár receptů od Jillian, tisknutelné přílohy jako archy pro záznam vaší stravy, cvičení, je zde také asi deseti až patnácti stránkový speciál z Fitness RX časopisu a galerie fotek z natáčení. Kromě videa cvičení jsou zde další dvě videa s Jillian, na jednom z nich Jillian vypráví svou vlastní filozofii ohledně cvičení a chápání vlastního těla, další video je jakýsi bonus, kde Jillian radí a dává tipy ohledně stravování. Tak a teď už ty fotky a obrázky :))


Jo a přítel si včera dal sklapovačky stylem Tabata. Dnes ho prý hodně bolí břišáky :D Prý ho mám nutit denně a ode dneška si bude psát i počet, kolik jich dal. Tak jsem zvědavá, jak dlouho to frajerovi vydrží :D No nebojte, pokoj mu nedám, mám školu od Jill :D