sobota 27. října 2012

Kuřecí kousky se zeleninou a jasmínovou rýží

Tedy, nevím jak vy, ale kuřecí maso bych mohla jíst snad na milion způsobů a nikdy mě neomrzí. Tentokrát jsem se pustila do kuřecích kousků s různým kořením a zeleninou. K tomu uvařila jasmínovou rýži a měla strašně dobrou baštu ☺ Koukneme se na jednoduchý postup.

Na lžíci oleje osmahneme jemně osolené kuřecí kousky, přidáme sojovou omáčku (já použila jakousi light z Tesca z regálu zahraničních produktů), zasypeme dle zvyku a chuti červenou mletou paprikou, kari, sušenou petrželkou, dále přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a na malinké kostičky nakrájené velké rajče i se šťávou. Pečlivě promícháme a stáhneme na minimum, pánev přikryjeme pokličkou. Stačí asi 7 minut pod pánvičkou vařit a masko je hotové a šťáva z rajčete kupodivu vystačí, ale můžete podlít vodou.

K masíčku mohou být výborné i brambory, ale já dala onu jasmínovou rýži, kterou miluju naprosto ze všeho nejvíc. Příprava kousků je jednoduchá, rychlá a moc dobrá. Nedá se na tom nic pokazit ☺


Vaše názory:

6 komentářů:

  1. Vypadá to opravdu moc dobře. Přesně taková jídla mám nejradši :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jasmínovou rýži naprosto miluju! Celé to vypadá jako velká dobrota! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ukládám si, vypadá to skvěle! Náhodou jsem si teď v Kauflandu jasmínovou rýži koupila, bude mít u nás premiéru :)

    OdpovědětVymazat
  4. paráda ! určitě někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přidávám do seznamu receptů :) Kuřecí maso taky miluju a mohla bych jíst pořád :)

    OdpovědětVymazat