BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

sobota 6. října 2012

Mrkvový koláč


Mrkvovo-jablečný koláč je také velmi jednoduchý a rychlý, perfektní jak teplý, tak studený druhý den na snídani. Vydrží strašlivě dlouho! Teda, pokud jej nespořádá rodině, já ho schovala :D Můj syn moc buchty nejí, tedy skoro vůbec, ale u této se vždycky oblizuje (když se mu neřekne, že jsou v tom mrkve ☺) Koláč se díky mrkvi zbarvuje do oranžova, pak záleží na typu mouky, který použijete, celozrnná mouka tu oranžovou trošku utlumí, jablíčko trošku též. Ale teď už k receptu.

V míse smícháte 100 g cukru, 3 žloutky, 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody.
Zamícháme v hladkou kaši, do které přidáme 250 g strouhané mrkve (část můžete nahradit jablky), 250 g polohrubé mouky a půl prášku do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a těsto nalijeme do vymazané formy. Pečeme 30 minut na 180 stupňů.

Řezy jsou ihned vláčné. V závislosti na sladkosti jablek a mrkve se bude odvíjet i množství cukru. Dle mého by mělo 100 g stačit, ale můžete přidat víc. Nezapomeňte na závěr pocukrovat :-)

K. ♥
Vaše názory:

7 komentářů:

  1. Super recept, pekla jsem a povedlo se :) moc mi chutná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Včera jsem pekla, dnes uz neni ani pulka plechu...nečekelaja jsem, že to bude tak excelentní buchta..!!

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý recept! vyzkoušela jsem a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Nikki, jak velký sáček PDP používáš? Já mám buď 12g (Dr. Oetker, s vinným kamenem) nebo 12g (Amylon, bezfosfátový). Díky a těším se, až vyzkouším! Pa, Lenka

    OdpovědětVymazat