pátek 23. listopadu 2012

Tuňáková pomazánka


Tahle tuňáková pomazánka patří k mým nejoblíbenějším a prakticky nikdy se nedožije rána, když ji připravuji večer ☺ Příprava je lehká, rychlá a určitě se zavděčíte i mužskému jazýčku ☺

Na pomazánku budete potřebovat:

1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě 
1 střední uvařenou bramboru
1 vejce na tvrdo
1 lžíci plnotučné hořčice

Uvařenou bramboru na hrubo nastrouháme, přidáme tuňáka (vodu slijte), vejce a hořčici. Všechno důkladně rozmačkáme vidličkou, můžete dát i do mixéru, záleží na vás. Já mám konzistenci raději hrubší, tak, jak vidíte na obrázku. Původní varianta pomazánky má v sobě i cibuli, kterou já moc nemám ráda a tak ji vynechávám. Dle chuti dosolte nebo přidejte hořčici. Já mám ráda takto ☺ Vhodné na snídani na pečivo, na večeři třeba jen tak ☺ Ať chutná!!!



Vaše názory:

6 komentářů:

  1. Děkuji za úžasný recept, hned si ho přidám do složky zdravých receptů pod názvem: Tuňáková pomazánka od Nikki :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně ses mi trefila do vkusu. Tuňáka jsem dneska chtěla dávat k večeři a tohle je skvělé oživení jeho chuti. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jéé,má oblíbená,také jí dělám :-) někdy místo brambory dávám i tvaroh a je také úžasná

    OdpovědětVymazat