čtvrtek 28. března 2013

Kuřecí kuskus s vanilkovým kari jogurtem a jablky

Tento recept jsem měla dlouho vyhlédnutý u Zuzky Light, nicméně ona sama v něm používá daleko více ingrediencí, do kterých se mi osobně nechtělo a nakonec jsem tuhle kuřecí specialitku udělala čistě ze čtyř věcí, které celému pokrmu vládnou ☺ 

Zuzka v původním receptu použila bulgur, já jsem použila celozrnný kuskus, jelikož jej mám raději. Dokážu si tento recept představit však i bez něj, čistě s kuřecími kousky, jablky a vanilkovou zálivkou, a taky myslím, že to tak příště udělám ☺ Várka, ze které jsem dělala a kterou představuji je aspoň na dvakrát, takže si klidně celou porci rozdělte na dva díly, na oběd a třeba na večeři. Malý tip: tohle jídlo by se nemělo jíst teplé, i když to tomu nevadí, ale lepší je si nechat kuře vychladnout a jíst za studena. 

Jak na recept? 

Postup je neskutečně jednoduchý. V první řadě si nakrájejte na malé kousky kuřecí prsa (200 g), lehce osolte a zprudka na vybraném oleji opečte dozlatova. Mezitím si připravíme celozrnný kuskus, já si dala do sklenice 3 lžíce, mírně osolila a zalila vařící vodou. Necháme nabobtnat. Vezmeme 1 zelené jablko a nakrájíme jej na kostky. Rovněž vytáhneme z lednice vanilkový jogurt a smícháme jej s půl lžičkou kari koření. Vůbec se nebojte, že to bude šílená kombinace. Já z toho měla také strach a nakonec jsem jogurt chtěla sníst s tím kari samotný, jak dobré to bylo ☺
Když se kuře opeče, měli bychom jej vytáhnout na talíř a nechat vychladnout. Po chvíli jej v misce smícháme s okapaným kuskusem a jablky. Vanilkový jogurt s kari celou směs pokapeme. 

Doufám, že vás kuřecí kousky mile překvapí, stejně jako mě. Já jej příště udělám bez kuskusu, čistě jako kuřecí salát s jablko s vanilkovo-kari zálivkou ☺ Už teď se na to těším ☺


Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat