Ředkvičkový tvaroh s okurkou


Neustále chybí nápady, co si dávat k snídani či jen tak na pečivo. Snad deset let jsem měla založenou jednu pomazánku z časopisu, o které jsem si říkala, že její čas jednou přijde. No, v první řadě, trošku se stydím tohle nazvat vůbec pomazánkou, ale tak budiž, v původním názvu to je ☺ Jde o zcela jednoduchou věc na vaše pečivo. Nedá se na tom absolutně nic pokazit a je to to nejzdravější, co může být. A jednoduché ☺ 

Budete potřebovat měkký tvaroh, ředkvičky, salátovou okurku a sůl.

V první řadě si požadované množství ředkviček umyjeme (já dělala z celého svazku), pár z nich nakrájíme na velmi tenká kolečka, větší množství z nich nahrubo nastrouháme. Do toho nastrouháme také salátovou okurku, kdo má rád i s tou zelenou slupkou, může být, výsledek bude barevnější ☺ Já to loupu. Ze zeleniny jsem vymačkala trochu šťávu (vodu) a přidala půlku kelímku měkkého tvarohu. Třeba budete potřebovat víc, třeba méně, záleží vyloženě na vás, jakou konzistenci chcete z pomazánky mít. Nakonec jen osolíme dle chuti a je hotovo. Doporučuji himalájskou diamantovou sůl. Je krásně chutná a voňavá. Můžete nechat ještě chvíli vychladit anebo hned mazat na chleba či jakékoli vámi oblíbené pečivo. Myslím, že stejně tak tuto pomazánku můžete připravit i z papriky, rajčete, či různě pokombinované zeleniny, jen je nutné tu vodu ze zeleniny trošku vymačkat.

Dobrou chuť ☺


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje proměna za 50 dní - fitness památníček

28denní soustředění (bootcamp) se Zuzkou Light

Báječné nakupování (14)

Mých 10 bodů, kterými se řídím při cvičení a mají efekt

Body update | Low Carb povídání, jídelníček | Co cvičím

Fotogalerie