úterý 23. dubna 2013

Kuře na medu a pomeranči

Tuhle dobrůtku jsem si udělala někdy minulý týden a bylo to tedy opravdu něco. Připravená směs v misce sice nevypadala dvakrát slibně, ale o to úžasnější byl výsledek. Přílohu k této věcičce nechám čistě na vás, já jedla takto samotné. 

Budete potřebovat následující věci, které všechny komplet smícháte ve větší misce.

2 lžíce oleje (váš oblíbený)
2 lisované stroužky česneku
1/4 velké nebo 1/2 menší cibule na kostičky
šťáva z půlky velkého pomeranče
nastrouhaná kůra z limetky
200-250 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
1-2 lžíce medu
trocha soli
1 lžíce sojové omáčky (já použila light z dovozu, oddělení zahraničních specialit v Globuse - obr. zde)

Všechno v misce smíchejte a nechte pár minut stát, ať se šťáva dostane krapet do kuřecího masa. Když to nebudete moci vydržet po pár minutách (jako já), osmahněte celou směs na pánvi. Tentokrát bez oleje, je ho dost v celé dávce. Přikryjte pánev pokličkou a choďte často promíchávat. Pomerančová šťáva má tendenci se připalovat. Výsledná chuť je sladší a celkově to pro mne byla dost překvapivě dobré ☺ Nezapomeňte ozdobit plátky pomeranče a limetky ☺

Dobrou chuť všem ☺

Směs před...

... a jak vypadá výsledek.

Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat