středa 31. července 2013

Celozrnné vafle s malinovým jogurtem


Již dlouho, předlouho jsem si nedopřála klasickou sladkou snídani a poslední dobou jsem s touhle myšlenkou vstávala čím dál častěji a dnes už se nedalo odolat, usedla jsem za notebook a snažila se najít nějakou fajnou věc na ráno a inspirovat se. Volba padla na vafle, které jsem si poupravila do své verze a výsledek byl velmi uspokojivý ☺ Udělala jsem celkem osm vafliček, takže to asi budu jíst se synkem po celý den, který si hned po ránu také pochutnával. Zde je tedy pro vás recept na celozrnné vafličky s malinovým jogurtem. Vždy jsem u vaflí měla problém, že byly jak z gumy a i když jsem je vždy zbaštila, nebyla jsem s výsledkem úplně spokojená. Tyhle docela pěkně křupaly a já se zuby nehty držela své porce, abych to nepřeháněla ☺ Dají se samozřejmě připravit i na pánvi jako lívance, pokud doma nemáte vaflovač ☺

Co jsem potřebovala na těsto:
220 g celozrnné mouky
půl lžičky jedlé sody
špetka mořské soli
2 lžičky třtinového cukru
300 ml polotučného mléka
2 domácí vejce

Dále
olej na pomazání vaflovače

Na přeliv:
bílý jogurt (3 %)
lžička kvalitního malinového džemu

Na vafličky ☺

Postup na těsto je velmi jednoduchý. Všechny zobrazené ingredience smíchejte v požadovaném množství dohromady. Já to metličkou pořádně promíchala, šlo to krásně. Těsto je hustší, vyzkoušejte, zda vám s vaší moukou bude výsledek chutnat, můžete pak zředit mlékem. Já to nedělala, výsledek byl takto báječný ☺

Pak do vaflovače nalévejte těsto. Vafle jsou velmi rychle hotové, odhaduji asi tak 2-3 minuty. Jen pro fotku jsem se snažila talíř jaksi "nazdobit", takže jsem černý podklad poprášila klasickým moučkovým cukrem, je ho tam možná tak půl lžičky ☺ Na vafličku jsem dala bílý jogurt smíchaný se lžičkou kvalitního malinového džemu (můžete použít i jahodový, borůvkový, nejlepší varianta bude určitě čerstvé ovoce, které teď doma bohužel nemám). V případě džemu mám asi nějakou úchylku, protože když už jej koupím (asi tak 1-2x za rok maximálně), tak nekoukám na cenu a opravdu si pořádně připlatím. Ten chuťový rozdíl je opravdu neskutečný a od té doby, co jsem ochutnala drahý, bych si nikdy nekoupila ty levnější. Ty dražší totiž mají větší podíl ovoce ve výsledku, často i bez přídavku cukru a rozhodně bez konzervantů. Možná se mýlím, ale já zatím na drahý paskvil nenarazila ☺ Ještě možná se budete ptát, proč si nevezmu třeba od babičky nějaký domácí. Víte, nerada bych babičku urazila, ale ty její marmelády a džemy se nedají jíst :D Navíc jsou katastrofálně sladké a já ty její prostě nepozřu. Ale buchty umí fantastické ♥

Dobrou chuť. 

K.
Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat