Francouzský toust


Francouzský toust už je klasika v mnoha domácnostech a já jej zbožňuji a dělám docela pravidelně. Miluji skořici a miluji banán a tahle kombinace je výborná právě v křehkém toustu. Místo banánu můžete použít i jiné ovoce, do těstíčka můžete přidat vanilkový cukr, citronovou kůru - fantazii se meze nekladou :-)


Budete potřebovat:

2 vícezrnné tousty (já kupuji v Kauflandu)
1 vejce
trochu mléka
lžičku skořice
kokosový olej nebo kousek másla
1/2 banánu

Na pánvi rozpustíme lžičku kokosového oleje nebo másla, do talíře rozklepneme vejce, přidáme mléko, asi 3-4 lžíce, zaprášíme skořicí a vidličkou promícháme. Toustový plátek namočíme z obou stran do vaječné směsi a necháme do pečiva trochu nasát. Poté přesuneme toust do pánve a po obou stranách osmažíme. Jde to rychle!!! Nikam neodcházejte ☺ Až budete mít hotovo, přendáte na talíř a mezi oba osmažené plátky vložíte rozpůlený banán a přitlačíte k sobě ☺ 

Celý toust můžete zaprášit moučkovým cukrem, ale nemusíte, pro mne je banán dostatečně sladký, ale ta možnost tu je =) Případně můžete použít med nebo jiné sladidlo na polití.

Dobrou chuť přeji ☺

Můžete podávat se lžičkou arašídového másla

(18. července 2015)

5 komentářů:

  1. Mňam, úplně mi děláš chutě :3

    http://gathermoments.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, tak tohle jsme doma nikdy nedělali! :/ :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky je miluji :) Ja si pomazu toast troskou medu nebo arasidovym maslem (nekdy i nutelou) a dam si k timu bily jogurt s ovocem!.

    OdpovědětVymazat
  4. Tvou variantu vyzkouším, určitě bude výborná! U nás se dělá francouzský toust také z celozrnného a vajíčka, na něj šunka a zalít javorovým sirupem. Je to lahodné :-) Původní recept mám od manžela z USA, ale tam si dávaj samozřejmě slaninku místo šunky :D

    OdpovědětVymazat