středa 19. března 2014

Instant Whey PRO // protein společnosti REFLEX


REFLEX Nutrition. Tahle společnost, respektive její jméno, slyším v posledních dnech od různých cvičících a fitness nadšenců poměrně často. Jak jsem se dozvěděla a dočetla se, patří v současné době ke špičce ve výrobě různých suplementů. Jde o britskou společnost, která evropskému trhu nabízí jedny z nejkvalitnějších produktů sportovní výživy, z prvotřídních surovin, s minimalizací sladidel a aditiv, ve své zemi, ve Francii a dalších zemích patří k těm nejprodávanějším, dle norem jsou testovány na obsah bílkovin a protein, který vám zde představuji, není svou výjimečností výjimkou.

Instant Whey PRO má kromě neskutečně atraktivního designu pro rok 2014 ve své nejaktuálnější verzi řadu vylepšení a věřte, že z této cenné "krabice" získáte to nejlepší do těla. 
  • jedním z důvodů, proč jsem si tento protein vybrala byl hlavně vysoký obsah probiotických kultur. Všechny maminky ví, jak jsou probiotika důležitá pro trávení u jejich miminek, velkým plusem a nadšením tedy u mne bylo zjištění, že se myslí také na dospělé a cvičící. Ve 100 g jsou až 2 miliardy takových probiotických kultur.
  • oproti předešlé verzi byl navýšen obsah trávících enzymů
  • ze 100 g tohoto "prášku" získáte 80 g bílkoviny, jehož hlavní složkou je nativní syrovátkový izolát. Ten se vyrábí přímo z čerstvého kravského mléka za teplot, které nepřekročí deset stupňů Celsia. Skoro by se dalo říci, že je tento protein vlastně čerstvá nenarušená mléčná bílkovina „v prášku“
  • neobsahuje zdroje bílkovin jakými jsou kolagen či sójová bílkovina

  

E-shop se sportovní výživou Fitnessprotebe.cz, který o sobě dává poslední dobu stále častěji vědět, vám nabízí od firmy Reflex řadu různých kvalitních produktů, které si ostatně můžete prohlédnou ZDE v jejich nabídce, ale já bych se momentálně ráda podívala na příchutě, užívání a jiné vlastnosti proteinu Instant Whey PRO

Příchutě
V první řadě, koho by zajímalo se o proteinu a jeho složení, způsobu výroby a zastoupení enzymů dozvědět více, jakože je opravdu co studovat a co se o tomto kousku dozvědět, měl by navštívit přímo jeho prodejní stránku. Zde si teď povíme, jaké příchutě na vás čekají.
  • banán
  • banánový koláč
  • jahoda
  • malina
  • vanilka
  • vanilka-skořice
  • čokoláda
  • čokoláda-máta
  • čokoláda-oříšek


Podle obrázku je vám jasné, jakou příchuť jsem zkoušela já. Čokoláda-oříšek nebo-li čokoláda s arašídovým máslem byla pro mne už jen na poslech hodně lákavá, protože jsem milovník arašídového másla. Správně však, nebo možná právě proto, se protein nabízí jako oříšek, protože ačkoli je chuťově opravdu protein výjimečný, arašídové máslo to prostě není a upřímně, čekejte, že to bude čistá nálož oříšků ☺ Čokoláda jde v proteinu cítit jen opravdu decentně a tak oříšková příchuť převládá. 


Užívání
Protein obsahuje samozřejmě také odměrku (budete muset hrabat hodně hluboko, určitě je tam někde schovaná ☺), prášek je neskutečně jemný, voňavý, v případě oříšku má jemně béžovou barvu. A jelikož přišel čas na testování, zde nastaly mé krušné chvíle... český návod je jiný, než ten od výrobce ☺ Ono svým způsobem nakonec dosáhnete stejného poměru dávkování, ale zatímco česká etiketa nabádá použít 2 vrchovaté odměrky na 300 ml tekutiny, od výrobce se jedná o 2 zarovnané odměrky na 175-200 ml tekutin. 

Tekutinou se v tomto případě myslí voda nebo nízkotučné mléko. Já zkoušela variantu s obojím a jdu se tedy s vámi podělit o zkušenost. 

V první řadě byste asi měli vědět, že jsem zkoušela dříve asi čtyři různé proteiny s vodou a i když vám tohle píšu, leze mi mráz po zádech, protože to bylo něco odporného. Ve skutečnosti je to asi můj problém, ale prostě mi vadí chuť čisté neperlivé vody. Vadí mi ta "sladkost". Ale přesto jsem se doslova hecla, abych vyzkoušela, jak protein s vodou chutná. Kupodivu jsem dostala přes krk několik doušků a zkonstatovala, že to "není až tak špatné". A věřte, že pokud to řeknu já, je to asi dost dobrý.

Pak jsem zkoušela protein s mlékem a to byly teprve Boží hody. Protein byl... prostě výtečný! Těžko hledat vhodná slova, to bych vám musela půjčit svůj jazyk, abyste pochopili ☺ A tak vám aspoň přiblížím, jak vypadalo mé ochutnávání, až jsem se smála sama nad sebou a řekla si, že přesně tohle vám napíšu, abych  vám ten zážitek aspoň co nejvíce přiblížila.

1. lok - "Mmmm."
2. lok - "Mmmm... bože... to je..."
3. lok - "Ježíííš, to je dobrý..."
4. lok - "Sakra, to nesmím... "
5. lok - "...vypít celý!"

Asi čekáte krásnou tečku, že jsem to dala pak do dna, že? Ne ☺ Byla jsem opravdu jen v momentě testování a dva proteiny po obědě by na mne byly dost ☺ Ale zpět k hodnocení...

   
     voda                                                                     mléko

V obou případech jsem protein míchala v mixéru, nevznikaly žádné hrudky a nápoj byl jak zmrzlina. Nadýchaný jak peřinka a jemný. Už vím, proč by mělo být pití proteinu za odměnu ☺ A proč by se člověk měl na něj těšit a nepít ho za trest. Přesně tyhle pocity jsem si užívala právě v případě přípravy s mlékem. Oba nápoje jsem připravovala s 200 ml tekutin a dvěma zarovnanými odměrkami, je jasný, že vizuálně je nápoje s mlékem trošku více, protože se zkrátka více napěnil a našlehal.

Výrobce doporučuje užívat 2-3x krát denně 2 odměrky. Tím získáte v jednom užití proteinovou dávku o obsahu 20 g bílkovin, 1,6 g sacharidů a 1,1 g tuků. 

Jako vždy je nutné myslet na to, že protein není žádný zázračný lektvar, který vám sám vybuduje svaly nebo za vás odvede spálit tuk a vy samovolně zhubnete. Protein je doplněk výživy a je určen především pro ty, kteří mají konkrétní cíle a nedaří se jim ve stravě dosáhnout požadovaného množství bílkovin. Nezapomeňte, že protein vám bude maximálním pomocníkem a práce s ním je mnohem snadnější, ale zároveň nezachrání a nenahradí špatnou životosprávu. Pokud tedy chcete nabrat svalovou hmotu nebo zhubnout, s proteinem to dokážete, ale je nutné k tomu přebudovat základ a tím je vhodné stravování a přizpůsobení sportovního výkonu. ☺

Kde všude lze protein použít?
Já osobně těch fíglů moc vyzkoušeno nemám, ale zkoušela jsem v bílém jogurtu a byla to příjemná změna. Na různých stránkách jsem se seznámila však s různými možnými způsoby, jak protein využít - jaká náhrada mouky do koláčů, do lívanců, lidé si jej přidávají do kafe, vyrábí si z něj zmrzlinu, fitness sušenky, proteinové tyčinky, ...

Snad jsem vám zmínila vše důležité a podstatné, teď už si jdu namíchat svoji "dávku" ☺

K. ♥

Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat