To nejlepší Z TROUBY (Ep. 1)

By úterý, července 28, 2015

Tohle je první epizoda těch nejlepších/nejoblíbenějších dobrot vytažených z trouby, které jsem v minulosti připravila. Není cílem ukázat vám ty nejzdravější, ale ty nejchutnější =) Snad zde načerpáte inspiraci také pro váš stůl!

 

 Tenhle domácí jahodový zákusek byl prostě mega!!!!


 

Zkoušela jsem skořicové sušenky. V Americe se jim říká Snickerdoodles, ale jsou ta naprosto obyč sušenky obalené v cukru a skořici. Kdo by chtěl zkusit, udělejte je podle tohoto receptu, vynechte citronovou kůru a před pečením obalte v mixu krystalového cukru a skořice. 

Recept na tvarohový koláč s hruškami najdete v březnovém čísle (2015) časopisu Food. Je neskutečně vláčný, jemný, doslova z něj cítím jaro a víkendovou pohodu někde na chatě nebo v domečku na venkově. Což o to, venku už to také docela jarem voní, probouzí se půda, tráva, dokonce jsem už viděla růst první kočičky. A o víkendu má být teplo a krásně.

 

Velikonoční sušenky "ušáci" :)) Neměla jsem vykrajovátko, tak jsem to řezala pěkně ručně a vztekala se, když mi upadlo ucho =D Výsledek byl ale famózní a všechny zajíčky jsme pěkně zbaštili.

 

Poctivý perník ze špaldové mouky.

 

Dýňové kostky se skořicovým toppingem. Moc dobré, ale dost pracné.

 

Low-carb sušenky bez cukru z mandlové mouky a skořice.

 

Ovesné sušenky.

 Tvarohové "kinder" řezy - recept je zde, jen jsem nepřidávala kakao 

 

Verzí na domácí ovesné tyčinky je na netu spoustu. V podstatě stačí smíchat vločky, oříšky s medem a banánem a můžete v klidu zapéct =)


Kristina

Mohlo by se vám líbit

0 Comments