čtvrtek 24. dubna 2014

Jarní vaječná pomazánka


Jaro je v plném proudu a já mám pro vás jednu výtečnou a rychlou věc na tousty. Jednoho rána jsem se probudila a měla ohromnou chuť na nesladkou snídani. A jelikož jsem potřebovala ostříhat pažitku, rozhodla jsem se, že ji musím nějak zužitkovat k pečivu. Otevřela ledničku, uviděla vajíčka a ředkvičku a nápad se zrodil. No - až tak se nezrodil, ale uvědomila jsem si, že mám doma všechny ingredience na pomazánku, kterou jsem viděla v časopise. Takže jsem šla pro něj, snížila potřebné věci na jednu porci a dala se do práce. 


Na jarní vaječnou pomazánku budete potřebovat:
1 natvrdo uvařené vejce
1 ředkvičku
1 lžičku plnotučné hořčice
trochu cibule (stačila mi lžička, ale množství nechám na vás)
1 lžička másla
bílý pepř
sůl
pažitka


Vajíčko, cibuli i ředkvičku nakrájejte na drobné kousky, přidejte ostatní přísady a vidličkou pěkně v misce zpracujte. Místo pažitky můžete použít petrželku či jiné bylinky, pokud doma pěstujete ☺ Není nad čerstvé, že? Pažitka celou pomazánku překrásně provoní. Mne vyšly přísady na dva vícezrnné tousty. Byla to dobrota a navíc není nad domácí přípravu ☺


Přeji dobrou chuť ☺

K. ♥
Vaše názory:

1 komentář: