Marocký cizrnový guláš




Množství je psané na dvě osoby, ale záleží spíše na tom, na jaké porce jste zvyklí. .

Ze všeho nejdřív si připravte brambory a kuřecí maso. Já měla kuřecí maso z polévkového vývaru (asi 150 g) a 4 menší brambory nakrájené na malé kostky. Ty uvaříte a vodu slijete. Vesměs je jedno, kolik čeho budete mít, nemusíte přesně odvažovat a přesně měřit velikost brambor :)

V kotlíku zahřejte trošku olivového oleje, přidejte 1 mrkev nakrájenou na dlouhé tenké nudličky, 2 prolisované stroužky česneku a chvíli restujte. Zmírněte plamen a přidejte hotové brambory, natrhané kousky vařeného kuřecího masa a půl plechovky cizrny.

Nyní přidáme koření. Lžičku římského kmínu, 1/2 rovné lžičky pálivé mleté papriky (můžete vynechat, pokud neradi ostré), rovnou lžičku gulášové mleté papriky, větší lžičku sladké mleté papriky, rovnou lžičku kurkumy (klidně i víc), špetku kajenského pepře (můžete nahradit pepřem klasickým, pokud nemáte rádi ostré), zasypte sušenou zeleninkou a nyní přidáte 1 velké rajče nakrájené na větší kostky a pořádně promícháte (můžete použít i ty z plechovky). Celou směs podlijte asi půl hrnkem vody a duste chvíli. 

Až se voda trochu vypaří a trochu zůstane, je správný čas guláš vypnout a nechat odpočinout.

Nezapomeňte dochutit solí, nejlépe himalájskou, která moc příjemně voní a také ozdobit čerstvou petrželkou :-)

Ať chutná stejně jako mně a Mikimu - viz foto v závěru :-)

K.
S trochou zelené petrželky už to vypadá lépe :-)

Fotím kvůli světlu na parapetu. Miki se nenechal dvakrát přemlouvat :D

11 komentářů:

  1. Nedávno jsem šla tenhle recept na tvůj původní blog a ejhle blog už není. Tak jsem ráda, že jsi ho zkopírovala sem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Po svém návratu z Dánska určitě vyzkouším! :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Určite vyskusam,vyzerá to uzasne, ale bez kuracieho mäsa:) Nikki a akú sušenú zeleninku používaš? Ďakujem za ďalší jednoduchý a skvelý recept:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alrx, používám od babičky sušenou petrželku s libečkem :-) Babička každý rok ve velkém suší a dala tři velké sklenice :D takže spousta peněz ušetřených, protože zrovna sušená nať je dost drahá.

      Vymazat
  4. To vypadá báječně! Určitě vyzkouším! ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš, on je fakt naprosto boží! Myslím Mikiho! ♥ (guláš samozřejmě také! :-) )

    OdpovědětVymazat
  6. Cizrnu miluju, takže určitě vyzkouším. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojda Týno, konečně jsem vyzkoušela... Je to opravdu mňamka!!! Příteli také chutnalo (; Ale teda, stydím se... vyzkoušení trvalo minimálně rok (:o Ať se daří! Míša

    OdpovědětVymazat