BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

sobota 3. května 2014

Asijská polévka (i pro ty, co neumí vařit)

Už jak v titulku říkám, tohle je ta nejsnadnější polévka na světě a přitom chutná tak skvěle :)) Vše se dá totiž do jednoho hrnce a za pár minutek je hotovo a můžete jíst. Připravte si malý kastrolek a jdem na to. Celý recept je udělán pro jednu osobu.


Do malého hrnce nalijte zhruba 0,5 litru vody.
Přidejte malý kousek kuřecího skeletu, aby se vám vlezl do dlaně.
Osolte a jemně opepřete.
Přidejte jednu malou cibulku vcelku.
Nakrájejte 1 cm zázvoru na plátky.
Nakrájejte jednu malou mrkev na plátky.
Přidejte půl lžičky mletého koriandru.
Vhoďte trochu čerstvé petrželky a 1 hvězdičku badyánu.

Nyní můžete a nemusíte vhodit do hrnce také rýžové nudle. Asi na velikost vaší dlaně. 
Nebo si je zalijte podle návodu v misce odděleně. 

Polévku dejte na 15-20 minut vařit.
Poté dejte do polévkové misky či talíře rýžové nudle (pokud jste si je dělali zvlášť) a zalijte vývarem.
Oberte ze skeletu maso a dejte na vrch polévky.
Dochuťte solí pokud je potřeba.

Takto můžete polévku konzumovat.
Já na ozdobení přidala čerstvý hrášek, trošku čerstvé pažitky a petrželky :))


Polévka je díky zázvoru poněkud ostřejší. Koriandr i badyán dají celé polévce opravdu neskutečný šmak a celou kuchyni vám provoní vůní. Z polévky mi zbyl pouze skelet bez masa a uvařená cibule :D

Přeji všem dobrou chuť. Snad vám bude chutnat stejně jako mně!!!

K.


inspirováno časopisem FOOD (květen, 2014) :)
Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat