Kuře čtvero koření s vůní citrónu

pondělí, května 05, 2014

Mám pro vás opět skvělý recept. Jeho příprava je neskutečně snadná, rychlá a troufám si říct, že se na tom nedá absolutně nic zkazit. Stejně jak pokrm pěkně vypadá, tak i chutnal. Všechny přísady jsem vám opět napsala na jednu porci. Nebojte se směsi koření, které je zde dáno dohromady, ani toho, že by byl pokrm kyselý díky citronu. Není a nebude. Přichystejte si prkýnko, nůž, misku, pánev a jdeme na to :)


Nakrájejte si na kostičky asi 200 g kuřecího nebo krůtího masa.
V misce smíchejte 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku římského kmínu (mletý nebo celý)
1 lžičku mletého zázvoru, půl lžičky skořice a půl lžičky mletého koriandru.
Koření smíchejte.
Kuřecí kostky nyní ve směsi koření důkladně obalte.
Odložte stranou.
Nyní připravíme 1/4 na drobno nakrájené malé cibulky a na plátky 1 stroužek česneku.
Vezměte citron a nastrouhejte zhruba 1 plnou lžíci citronové kůry.
Na pánev dejte 1-2 lžíce olivového oleje.
Vložte maso a chvíli restujte a pořádně míchejte.
Zhruba po 3 minutách vhoďte česnek, cibuli, mírně osolte, opepřete a promíchejte.
Po minutce přidáme i citronovou kůru, zamícháme a zalijeme asi 100 ml vody.
Pořádně promíchejte, stáhněte plamen a přikryjte pokličkou.

Celou směs takto vaříme asi 10 minut, dokud se nám voda nevypaří a 
nezůstane jen opravdu minimum šťávy.
Během vaření připravte celozrnný kuskus dle návodu, tak, jak jste zvyklí. 
Já si vždy nasypu tak dvakrát do dlaně, to je moje porce a tu pak zalívám vodou. Ještě to nabobtná :)

Připravte si libovolnou listovou zeleninu jako přílohu, dejte na celý talíř -  nešetřete.
Přidejte hotový kuskus a vložte i maso se šťávou.
Posyspte čerstvou petrželkou :) 
Místo kuskusu můžete použít i rýži dle vašeho výběru.


Přeji dobrou chuť :) N.



(inspirováno časopisem FOOD, květen 2014)

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.