Pečené maso s medvědím česnekem


Medvědí česnek je lesní bylina, která po česneku voní a chutná. U nás nebylo možné si jej koupit čerstvý, ale objevili jsme s přítelem alespoň koření a okamžitě jej házeli do vozíku. 

Prolistovala jsem časopisy a prohledala net, jak medvědí česnek upotřebit, až jsem to nakonec vzala tím nejjednodušším způsobem. Měla jsem ještě trochu hnědé rýže z předešlého dne, zbytek míchané zeleniny a tak jsem maso okořenila, dala do trouby a za hodinku byl výborný oběd na stole :))


Do zapékací mísy dejte na plátky maso dle chuti (vepřové, hovězí, krůtí, kuřecí).
Doufám, že jste jej naklepali :)
Osolte.
Poprašte bílým pepřem.
Zasypejte medvědím česnekem.
Podélně rozkrojte celou paličku česneku.
Na čtvrtku rozkrojte malou cibulku.
Česnek i cibulku rozložte po zapékací míse.
Lžíci olivového oleje jemně pokapejte maso, česnek i cibuli.

Pečte na 150 C asi hodinku a během toho běžte alespoň 2x maso polít šťávou, kterou pustilo.
Nespalte se. Všechno je to horké.

Já na maso trošku zapomněla, tak je výsledek - řekněme - opečenější :D Ale maso bylo křehké a společně se zeleninou a hnědou rýží byl výtečným obědem. Nezapomeňte šťávou ze zapékací mísy polít celý talíř :)

Dobrou chuť.

K.

Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat