Nadýchané tvarohové řezy



Tyto řezy zvládne skutečně každý. Jsou velmi rychlé a budete nuceni se podělit, jinak hrozí, že celou várku sníte sami :) Já jsem se rozhodla tento recept po x letech oprášit. Přeci jen jsem za ty roky pochytala pár fíglů na vylepšení čehokoli, co v kuchyni tvořím. Kluci si řezy rozebrali rychlostí světla. Tím pádem asi není moc co o této dobrotě víc říct. Nadýchané jako peřinka a hebké jako samet :)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170°C. Rozdělte 6 vajíček na žloutky a bílky.
Do žloutků dejte 5 rovných lžic cukru. Prošlehejte pořádně.  Přidejte 6 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a 2 rovné lžíce kakaa.
Směs bude velmi tuhá. Zjemníme lžící mlékaStále bude směs velmi tuhá. Nelekněte se. Nyní z bílků vyšleháme sníh a nejdříve po lžících postupně vmícháme, než bude směs vláčnější. Zhruba natřikrát. Pak vařečkou vmícháme velmi opatrně zbytek sněhu. Těsto tak bude nádherně nadýchané.
Menší plech vyložíme papírem na pečení a rozprostřeme do něj těsto. Pečeme zhruba 10-13 minut, je to opravdu jen chvilka.

Mezitím si připravíme do misky 1 měkký tvaroh a smícháme s 2 balíčky vanilkového cukruPlech vytáhneme z trouby a necháme mírně vychladnout. Upečený plát opatrně vyjmeme z plechu a přeřízneme napůl. A obě poloviny ještě kolmo na půl, abychom dostaly 4 tenké pláty podobné čtvercům. Každý plát (kromě čtvrtého) potřeme tvarohem a dáme na sebe. Vydatně pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme na hodinu do lednice. 

Řezy jsou výtečné. Nadýchané, jemné, decentně sladké. Na víkend by taková sladká tečka například po obědě chybět neměla.

Dobrou chuť.

K.




Původně publikováno: 20. června 2014

2 komentáře:

  1. Ahojda, potřebovala jsem zpracovat zbytky (bílky, zakysanou smetanu) a na tenhle recept se chystám už dlouho... Moc dobré a hlavně rychlé (: Překvapivě hodně zasytí!!! Lehoučké těsto, cukr akorát, příště bych asi dala ještě víc kakaa... Díky za recept!!! (;

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem je dělala a slavily úspěch, jen nevím proč, ale jsou vysoké asi 20 cm 🤣 Díky za tvoje recepty, chodím sem často-jen nekomentuji 🤷🏻‍♀️🌹

    OdpovědětVymazat