Kešu máslo od nu3tion.cz


Dnešní recenze se bude nést v duchu kešu másla. Nikdy dříve by mne nenapadlo jej zkoušet, přestože kešu oříšky patří mezi mé nejčastěji kupované ořechy. Po arašídových máslech a sezamové pastě jsem se tedy na doporučení rozhodla dát šanci právě kešu máslu a než mi přišlo domů, vůbec jsem si nedokázala představit, jak chutná :) 

Nicméně, chutná přesně tak, jako v pevném stavu. Máslo je sladší, stejně jako samotný oříšek, takže se výborně hodí na všelijaké ovoce. Zkoušela jsem jej také při pečení sušenek a byla to lahoda. Kešu máslo šlo chuťově poznat, bylo jemné, neagresivní na chuť. Stejně tak je výborným pomocníkem na zahnání chutí, věřte nebo ne, jedna dvě lžičky kešu másla a chutě na sladké byly ty tam. A ještě si dopřejete bílkoviny a zdravé tuky. Nicméně, pak je dobré dát celý kyblík někam z dosahu, protože je máslo chuťově nakažlivé a svádí k hříchům :)) No, já po týdnu zkoušení mám už pouze půlku a to má celý kyblík 1 kilo. Ups :))


Takže jsem musela rychle fotit, tohle je záběr asi po dvou dnech, kdy jsem si uvědomila, že bych měla udělat fotky, dokud v tom kyblíku ještě něco mám. Máslo mně osobně přišlo naprosto po okraj naplněné, takže jsem využila svého zlozvyku a oblízala kompletně víčko :)) Mňam. 

Musím říct, že ten prvotní chuťový vjem byl všelijaký a na kešu oříšky v tekutém stavu jsem si musela chvíli zvykat. Ale stejně tak tomu bylo i tehdy, když jsem poprvé ochutnávala arašídové máslo a sezamovou pastu. Dnes jsou to pro mne nepostradatelné pochutiny v kuchyni a vůbec... ke zdravému životnímu stylu života patří. A společně s nimi se i kešu máslo řadí mezi moje top produkty, které nesmí na stole chybět.


To, co asi zajímá nejvíce z vás, bude složení másla. Jde o 100% produkt bez jakýchkoli dalších přísad. Vše, co je v kyblíku, jsou oříšky. Mnozí z vás už s ořechovými másly mají své zkušenosti, ale ti, kteří se teprve seznamují, věřte, že jej lze využít kdekoli. Do koktejlů, sušenek, na omelety, ovesné vločky, ovoce, na teplý toast, někteří přidávají do omáček... použití se různí a stále více a více si získává svoji oblibu. Vzhledem k tomu, že někteří lidé jsou alergičtí na arašídy, může být pro ně kešu máslo výbornou alternativou :)


A co vy? Máte zkušenost s kešu máslem nebo jinými produkty této značky?


Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

1 komentářů :

  1. Jenom pozor, kešu mají oproti ostatním ořechům víc sacharidů a ne tolik bílkovin :) Jinak já si dělám oŕechová másla doma (chce to jenom hodně silný mixér/FOOD processor a trpělivost ;)). Kešu nebo pekanové ořechy patří k mým nejoblíbenějším!

    OdpovědětVymazat