Máte-li rádi mleté maso k těstovinám nebo špagetám, určitě si pochutnáte na mé masové směsi, kterou dělám už roky. A jelikož neobsahuje nic, co by nebylo zdravé nebo zdraví neprospěšné, rozhodla jsem se s vámi o něj podělit :) Protože na konci vaření této směsi budete mlaskat blahem :)) Maso můžete dát ke špagetám se sýrem, jak jste zvyklí. Směs můžete i zamrazit. I po rozmražení chutná skvěle :)
Budete potřebovat:
těstoviny
500 g mletého masa
80 g rajčatového protlaku
cibuli (menší až střední)
česnek (3-4 stroužky)
1 velká mrkev
sůl
1 lžíci sladké mleté papriky
olej
voda
0,5 l masového vývaru
Na lžíci oleje necháme prohřát na jemno nastrouhanou mrkev, na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Po chvíli přidáme mleté maso, promícháme a zhruba po dvou minutkách přidáme rajský protlak, mletou červenou papriku a osolíme. Míchejte, aby se směs nepřipalovala, bude mít tendenci.
Zalijte zhruba 0,5 l masového vývaru. Vařte tak dlouho, dokud se voda z vývaru téměř celá nevypaří.
Ozdobte petrželkou - nejlépe vlastní =)
Masovou směs si určitě oblíbí i pánové a budou vám ujídat přímo z pánve :)
Samozřejmě můžete více kouzlit s kořením, ale já v tomto případě miluji jednoduchost
a té je zde docíleno :) Není nutné přidávat už další kečup, i když si těstoviny doladíte sýrem :)
Dobrou chuť.
K.