BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

úterý 1. července 2014

Neplněné tvarohové knedlíky


Tyhle krásky jsem kuchtila už hodně dávno, inspirací mi byl časopis FOOD, pozměnila jsem recept jen trošku na zdravější formu a výsledek se moc povedl. 

Vesměs knedlíky miluji. Ale zatímco se to všude hemží recepty s různými náplněmi, já miluji knedlíky neplněné, jen tak s perníkovou, strouhankovou či makovou posypkou - i když, třeba kynuté s jahodami nemají konkurenci, ale ty umí jen babička. Moje babička!!!  :)

Tyhle jsem tedy objevila v časopise, hned jsem do stránky vložila barevný papírek, abych věděla, že tohle MUSÍM jednou vyzkoušet. Dopadly výborně, mělo to jen jednu chybu. Musela jsem je všechny sníst sama... u nás totiž sladká jídla nikdo (kromě mě a rafana) nejí :D


Do hrnce dejte vodu a nechte vařit.

Všechny následující ingredience smíchejte v misce.
Vznikne lepivé těsto, tak se nelekněte.
2 měkké tvarohy
100 g celozrnné ovesné mouky
100 g celozrnné ovesné krupice
(v původním receptu bylo 200 g polohrubé mouky, 
já to nakombinovala podle toho, co jsem měla doma)
2 žloutky
špetka soli
1 Bio vanilkový třtinový cukr

Ze směsi dělejte kuličky, aby se vám těsto na ruce nelepilo,
potřete si je vždy moukou. 
Tvarohové kuličky házejte do hrnce s vařící vodou.
Hotové budou v momentě, kdy vyplavou na povrch.


Po vyjmutí z hrnce knedlíky ještě teplé obalujte v máku, později by se vám už nepřichytil.
Dejte na talíř, polijte medem a trochou rozpuštěného másla

Pokud máte rádi klasický moučkový cukr, 
malý poprašek vůbec ničemu neublíží. Taky to mám ráda :)

Dobrou chuť :)

K.


Vaše názory:

5 komentářů:

  1. prosím ta ovesná mouka je co? to nejsu pomixované vločky? lebo sem to ešte nikdy asi nevidela všade len pšeničná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to celozrnná ovesná mouka :) takhle to bylo na balíčku. Mouku ale můžeš použít jakoukoli, i klasickou polohrubou pšeničnou nebo celozrnnou pšeničnou.

      Vymazat
    2. a kde sa kupuje ovesná? musim to aj ja niekde splašit, ale použijem zatim celozrnnu dekuju

      Vymazat
    3. Já tu ovesnou koupila ve zdravé výživě, ale pokud mohu doporučit, použij tu celozrnnou pšeničnou, jsou lepší :)

      Vymazat
    4. dekuju idem robit z takej :) ja sem práve dneska hledala v zdravej výžive a nenašla sem nic.. tak budu celozrne :)

      Vymazat