Pohankové muffiny


Na internetu jsem vyhledala různé recepty a pak vyzkoušela jeden z nich, upravila na zdravější variantu a dala se o víkendu do pečení. Kdy jindy hřešit (i když zdravě) než právě ve dnech volna :-)

Na 6 kousků jsem potřebovala:
60 g másla
50 g třtinového cukru
1 vejce
125 g hladké pohankové mouky
1/2 lžičky sody
3 lžíce vlažného mléka
čokoládové hoblinky (nemusí být)

Před nedávnem jsem četla, že pokud chceme, aby se nám pečení opravdu vydařilo, měly bychom zachovat dvě věci. Poskytnout věcem - jako jsou vajíčka, máslo či mléko - čas přizpůsobit se pokojové teplotě. Takže si ingredience připravte předem. Mouku bychom měly prosévat přes sítko. Přiznám se, že jsem zapomněla :-) Ale tenhle fígl je mé babičce zrovna naprosto vlastní a má všechny ty koláče a buchty tak skvělé...

Teď už jen vyšlehejte máslo, cukr a vejce do pěny. Přidejte prosetou mouku, sodu a mléko. Pořádně promíchejte. Základní těsto je hotovo, teď už záleží jen na vás, zda si do muffinek budete chtít přidat čokoládové hoblinky, jako jsem to udělala já :-)


Lžící a prstem naplňte košíčky pro muffinky. Pečte cca na 180 stupňů. Já je měla strašně rychle hotové, tipuji někde v rozmezí 10-15 minut. Hlídejte je, ať si ty svoje krásky nepřipálíte :-)

Dobrou chuť!


7 komentářů:

  1. vypadají krásně.vidis,ja uz tam nedavam ty kosicky. ale vypada to hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Myslíte, že bych mohla použít i špaldovou mouku? Vypadájí skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, se špaldovou jsem nikdy nedělala, ale původní verze receptu byla z klasické hladké mouky, já to celé poupravila a udělala z pohankové, tak to zkus :)

      Vymazat
  3. Jsou vynikají, před chvílí jsem je vyndala z trouby

    OdpovědětVymazat
  4. Dopejkam druhou várku:-) Jsou super a dají se s jakýmkoliv ovocem, kakaem... díky moc :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Včera jsem je pekla, čàst pohankove mouky jsem nahradila ryžovou a přidala do těsta navic banán a navrch boruvky. Lepší muffiny jsem nikdy neupekla :) moc děkuji za recept!!

    OdpovědětVymazat