Celozrnné 'tygří' sušenky s tvarohem pro děti


Nejvděčnější pamlsek pro mé děti pod sluncem. Jednoduchý, rychlý, akorát se u toho krapet upatláte, ale to nadšení ze strany těch prcků a jak se jim dělají boule za ušima, stojí za to. Tahle tvarohová pochoutka má u nás vždycky úspěch. Škoda je jen ta, že sušenky, které k tomu kupujeme, stojí dost peněz, ale tentokrát byly v akci téměř za polovinu a tak s námi musely domů. 

Budeme potřebovat dvoje Bebe sušenky. Jedny světlé, druhé tmavé. Vybírejte ty, které jsou celozrnné. Mají to napsáno na obale a tímhle vylepšíte dětem výživové hodnoty.
Dále budeme potřebovat měkký tvaroh a bio třtinový cukr s vanilkou. Tvaroh i cukr smícháme v misce a pak nožem mažeme jednu sušenku po druhé a střídáme barvičky. Postavíme komínek, sušenky k sobě velmi opatrně přitiskneme a zbytek tvarohu, který nám vylézá vždy rozmažeme kolem, ať se dostane do všech záhybů. Nebojte se vzít i na prsty z misky, pokud je třeba :-)


Mně se tentokrát podařilo udělat tři komínky sušenek a padla na to celá vanička tvarohu. Dáme je takto do lednice na několik hodin, dokud sušenky nezměknou.

A pak už sušenky nakrájíme na plátky podélně tak, aby nám vznikly "tygří" proužky. A nestačíme se divit, jak rychle mizí z talířků :-)

Doufám, že vašim dětem budou chutnat, stejně jako těm mým.


5 komentářů:

  1. Bebe sušenky mi zrovna jako drahé nepřijdou, ale tak každý to má jinak...
    Přidáš prosím článek o tom, jak se nyní na low carb stravuješ?

    Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás stojí dvacku jeden balíček, v akci je měli za 10 :) článek bude, neboj :)

      Vymazat
  2. Juuu mňam to si udělám na snídani ;) sem ráda Nikki že si zase mezi náma ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Kristy,
    moc ti děkuju za tvé příspěvky, jsou pro mě velkou inspirací...
    Chtěla jsem se zeptat, máš nějaký mail, na který bych ti mohla napsat? Díky. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Vyzkoušela jsem, super nápad i na pohled to vypadá skvěle. Místo cukru jsem jen rozmačkala banán a taky to stačilo. Dík za typ ;)!

    OdpovědětVymazat