Pšenično-žitný chléb | Celozrnné housky
Autorka blogu
Miluji pohodu, klid, ticho, svůj koutek, čas pro sebe, hygge, knihy, psy, jaro a podzim, život v horách. Věčně nestíhám číst, cvičit jógu, shlédnout film, nalakovat si nehty nebo se jít někam provětrat ven a přijít na jiné myšlenky. Jsem ta, co potřebuje hudbu do uší, tanec sama v pokoji, vaření, pečení a následně i jedlíky kolem sebe, co to všechno zkonzumují. Jsem ta, co potřebuje všechno krásné vyfotit, protože kreslit neumí. Jsem ta, co nemá trpělivost a všechno chce mít hned. Naštěstí jsem už dorostla do věku, kdy je mi spousta věcí jedno a tak mě toho už moc v životě netrápí. S hlupáky neargumentuji, drzouny ignoruji, šikovnost, píli a hezkou povahu umím ohodnotit. Jsem schopná neznámé ženě v obchodě pochválit její šaty nebo účes. Dobrých slov není nikdy dost. Dělá mi radost další spousta věcí, ale na prvním místě je vždy moje rodina. Jsou mojí oporou a důvodem, proč dýchám! Jsou mi vším.
Populární za poslední měsíc
-
Inspirovala jsem se starším vydáním časopisu F.O.O.D, kde recept na pomazánku byl. Pomazánka je lehká, přesto sytá. Ideální na čerstvé pečiv...
-
Tohle musím napsat ihned: lepší makovec jsem nikdy v životě nejedla. Přestože jsem měla roky svůj oblíbený, ke kterému jsem se vracela a v...
-
Pamatujete si ještě na cuketový chlebíček , na který jsem vás zhruba dva týdny nazpět lákala? Tak tentokrát jsem improvizovala se stejným...
-
"Maminko, když jsem byl u táty na prázdninách, tak on mi z Mekáče přivezl takové malé řízečky, nugetky, ty byly moc dobré. Uděláš m...
-
HELLO SPRING! HERE WE GO :-) Od pondělí do pátku (mimo níže uvedeného) ujdu denně v práci zhruba 10-13.000 kroků. Daniel PT | HomeGym | 3...
-
Vždy, když mne někdo pochválí, že jsem něco pěkného uháčkovala, řeknu, že na tom není nic složitého a zvládne to každý. A téměř nikdo mi ...
-
Konec měsíce se táhnul ve znamení Depeche Mode. Já a syn jsme navštívili sobotní koncert a zřejmě jej už nic na světě nepřekoná. Myslela jse...
-
Je to asi rok, co jsem si řekla, že začnu tvořit psanou kuchařku pro mou dceru. Všechny ty recepty, které dělám opakovaně a které nám ch...
Ty housky podle Markétky jsem už taky dělala, jsou dokonalé! :)
OdpovědětVymazathttp://www.myway-tofitness.blogspot.cz
Ty musím zkusit. A děkuji za typ na skladování :-)
OdpovědětVymazatJeee, krásně se ti povedly! :)
OdpovědětVymazatA jsem moc ráda, že jsi zase zpátky:)
Děkuji ... :-)
VymazatHousky od Markét jsem také zkoušela, luxusní! :))
OdpovědětVymazatMožná je ještě lepší kváskový chleba, recept je obdobný jen místo sušeného droždí tam dáš kvásek (sehnat ho by neměl být problém, existuje i tzv. kvásková mapa, najdeš si někoho v okolí, který ti trochu kvásku odlije a ty už si ho doma jen přiživuješ). Pokud bys chtěla, recept i postup dodám. Jinak ty housky vypadají luxusně 😉!
OdpovědětVymazatV podstatě vůbec nekupuji pečivo v obchodě a už asi 2 roky si všechno peču sama (chleba, housky, bagety). Mám domácí pekárnu, která se mi minulý týden po....(no prostě polámala, samozřejmě týden po záruce), nicméně o víkendu jsem zadělala těsto "v míse" a napekla v "normální troubě" tak, jak je moje rodina zvyklá .)... určitě vyzkouším i "Tvoje" receptíky...a co se týká skladování, pokud nechcete investovat do tašek, pak použijte utěrku :)...
OdpovědětVymazat..a ještě si dovolím malý tip - pokud chcete, aby bagety při pečení hezky držely tvar, pak doporučuji pořídit si plech na bagety :)
Vymazathttp://pekarskyraj.cz/plech_na_bagety_derovany
To znám :D My máme teď jeden notebook v opravně, podělal se 3 týdny po záruce samozřejmě :D :D :D A jelikož je to HP a náhradní díly na to v servisu nemůžou sehnat, bude se to opravovat přímo v servisu HP :D Paráda... to zas bude pálka :D
VymazatTy housky vypadají dokonale, určitě je vyzkouším :) Jen se chci zeptat, kolik housek se z jedné dávky udělá? (Aby byly zhruba stejně velké jako v obchodě)
OdpovědětVymazatSlo by ty housticky i ze 100% zitne? Nebo musi byt cast z obyc.mouky?
OdpovědětVymazatZkusit to můžeš, ale nevím, zda tím nebude příliš tuhé :(
Vymazathoustičky zkusím, protože už jsem dělala i celé celozrnné, ale jsou brzy tvrdé, takže docela hodně práce a krátkodobý výsledek:) jinak super recepty jsou na fcb pečempecen. Já peču z kvásku /tedy občas/ a žitný chleba je suprový, skoro jako ten nahoře:)
OdpovědětVymazatkonečně chleba, který prošel i u mého muže :-) díky za recept, peču ho pravidelně:-)
OdpovědětVymazatTak dobrý chleba jsem už dlouho neviděl
OdpovědětVymazat