úterý 28. října 2014

Tea Talks #1: o blogu a o prospěšnosti jablek



Hezký den všem, přicházím za vámi s prvním videem do nové rubriky Tea Talks. Dnes si velmi krátce popovídáme o blogu a o tom, proč byste měli jíst každý den jablko. Až mrknete na video, koukněte se také níže, protože jsem něco zapomněla ve videu zmínit. Příště se musím polepšit :-) Chybami se člověk učí :-)


Co nezaznělo ve videu?
Jak už to bývá, vždycky se na něco zapomene. I když jsem plánovala, kolik vám toho řeknu a co nesmím opomenout říct, stejně nezaznělo všechno a video byl trošku chaos :-) Začátky jsou těžké, příště si to budu psát na papír :-) 

Ve videu jsem zmiňovala xylitol, tak strašně nadšená jsem z něj byla, až jsem zapomněla na tu nejdůležitější věc ze zdravotního hlediska. Nejenže xylitol neničí zoubky, ale také má skoro o polovinu méně kalorií než běžný cukr, chutná jako cukr, je stejně sladivý jako cukr, ale hlavně má na stupnici glykemického indexu od 1 do 100 číslo 7. Což je neskutečný rozdíl oproti běžnému cukru, který používáme v domácnostech a který se používá všude ve výrobcích, řepný cukr má index cca 70. Takže pokud jste příznivci zdraví a berete vážně, co za záludnosti dělá klasický cukr v krvi, pak je xylitol jedna z možností náhradních přírodních sladidel. Najdete jej v ovoci, zelenině a jiných rostlinách jako přirozenou "látku". No, vidíte, jak důležitou informaci jsem vám ve videu zatajila :-) Příště se polepším :-)

Mějte krásný den,

K.


Vaše názory:

0 komentářů:

Okomentovat