Oatmeal Power Bowl


Tak jsem opětovně zkoušela jeden z receptů, který jsem na netu pochytila a jsem z něj tak nadšená, že vám ho musím ukázat. Nejde o žádný extra nový recept, co by tu ještě nebyl, ale tahle variace mi kápla do noty. 

Příprava této snídaně spočívá v tom, že se "připravuje" přes noc. Ráno se jen dle chuti ozdobí a můžete jíst. Mně se líbilo, že je bez cukru, i když jsem si nakonec přidala trošičku agave, protože jsem tuhle misku nepřipravovala s mandlovým mlékem, které je samo o sobě sladší, ale jen s vodou.


Takže jak na to. V misce si smíchejte následující ingredience:
1 rozmačkaný banán
2 lžíce chia semínek
1 rovný šálek ovesných vloček (používám tyto odměrky)
1 lžička skořice
2/3 šálku mandlového mléka + 1/3 šálku vody (já dávala jen vodu, takže celý šálek, ale koupila jsem vanilkové sojové mléko, tak budu zkoušet i s tím ☺)

Všechno tedy smícháte v misce, přikryjete a dáte na noc do lednice.

Ráno směs ohřejte krátce, nemá se to jíst studené ☺ Poté dejte na talíř nebo nechte v misce a ozdobte různými oříšky. Já použila dýňová semínka, mandle, kešu, pekany a ztužený kokosový krém. Nakonec jsem ještě přidala skořici a jak jsem již psala, trošku jsem zakápla agave. Nicméně, fantazii na zdobení se meze nekladou.

Dobrou chuť! 

K.

11 komentářů:

  1. Dobré ránko, vypadá to nádherně, pokud můžu poradit, tak bych přidala přes noc nakrájené - jeden dva fíky-pokud máš ráda, nejen že zvětší svůj objem, ale i pustí víc sladkosti a nemusí se jídlo doslazovat vůbec:-)Dělám si tak ovesnou kaši, že přes noc namočím nakrájené fíky. Krásné dny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko, díky za tip, určitě pomůže čtenářům. je pravda, že fíky tu sladkost dodají, já jsem fíkům dala šanci několikrát a strašné :D Prostě to nepozřu. Fíky, brusinky a avokádo. A tak bych si přála, aby mému tělu šmakovaly :)

      Vymazat
  2. Nejakú takúto úpravu vločiek som jedla prvý krát a poznala som ju dlho len takto, je to chutné, ale na varenú kašu nedám dopustiť, keď je krásne horúca a čokoláda sa na nej topíí :D))

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě bych ty oříšky na noc namočila ;) v jiné misce samozřejmě..zkus o tom něco načíst, pokud je to pro tebe novinka http://www.rawsuperfood.cz/rawsuperfood/1-Informace-o-RAW-food/7-Naklicovani-seminek-a-lustenin
    Mně pak i více chutnají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naklíčení luštěnin mi nevadí, třeba naklíčená čočka je skutečně chutnější (a zdravější samozřejmě, dopad na trávení jsem nepoznala :D ), o tom jsem, mám pocit, už u jednoho receptu kdysi dávno psala. Ale u oříšků mi to vadí tedy strašně :) Asi máš jiné chuťové receptory :D

      Vymazat
    2. Tak promiň...a myslela jsem namočení, ne klíčení, to nedělám..

      Vymazat
    3. Jojo, já myslela taky namočení u těch oříšků :) naklíčení jen u těch luštěnin :) jsem to blbě napsala. a neomlouvej se, takhle to vypadá, že jsem se tě něčím dotkla, to fakt nebyl záměr, pokud se tak stalo :* :)

      Vymazat
  4. Tenhle způsob přípravy kaše vůbec neznám. Jen přes noc namáčet. Asi to budu muset vyzkoušet. ;) PS. dneska jsem byla v DM koukat na ten krémík na ruce od Essence a já z žádného z nich necítila vůni - asi mám fakt těhotenskou rýmu :D :D

    OdpovědětVymazat
  5. Pochoutka! Maliny a skorice nahoru, misto mleka jogurt.... uzasne!

    OdpovědětVymazat
  6. Na to, že je to overnight oatmeal, vypadá hodně dobře! Já když si takovou přes noc dělám, tak to vypadá fakt jak kejda :D ale to bude asi tím, že moje zdobící schopnosti nejsou nejlepší (nebo spíš nemám čas) :D
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat