Eli a Martin


Dnes jsem se rozhodla věnovat prostor mým dvěma dětem. Jsou úžasné. A já mám teď nový foťák na půjčení a dělám si zásobu fotek, dokud mohu ☺ Tak bych chtěla své děti ukázat na kvalitních fotkách. A premiéra pro Elišku se sponečkou. Divím se, že neprotestovala ☺ Běžně sundává do půl vteřiny všechno, co ji dám na hlavu, vysloví důrazné NE a pak s tím mrskne dvacet metrů od sebe. No, dvacet ne, ale kdyby mohla, tak by to udělala ☺




Martin je naprostá opak Elišky. Je klidný, citlivý, velmi jemný, nemá rád násilí, nikdy neodpoví "jo", ale vždycky "ano", má rád řád a pořádek. Nesnese, když se mění plány a miluje, když někdo dělá blbiny. Má neskutečně velký pud sebezáchovy. To asi zdědil po mně ☺ Bohužel, je na sebe velmi přísný a s tím zatím bojujeme jak v soukromí, tak i ve škole, kdy velmi špatně snáší osobní prohry či nevydařenou písemku. Často se sebou není spokojený. Proto jej vedu k tomu, v čem si je jistý, v čem skutečně vyniká a co miluje. Kreslení a angličtina (po kom to jen má ;))



Víte o tom, že obě moje děti mají modré oči? Oba mají jiného tatínka, ani jeden není modrooký a já také ne ☺ Dokonce ani mí rodiče nejsou modroocí a ani rodiče tatínků ne. Podle mě - moje teze :D - barvu očí dětí určily moje geny, ale to jsem je pak vyfasovala jako přenašečka od mých slovenských předků z počátku 20. století... no, strašně zajímavá informace, viďte? :D Ale mě to třeba hrozně fascinuje. To, jakým způsobem přenášíme informace napříč několika generacemi, než se projeví :-)

Pěkný den, K.

10 komentářů:

  1. Máš moc krásné děti! ;) A ty jejich oči - to je opravdová záhada :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obě dvě jsou sluníčka! :))
    A to s těma očima je teda setsakramentsky zajímavé. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám jako jediná v celé rodině hnědé oči, přítel modré, takže jsem zvědavá jestli je přenesu dál, nebo jsem prvni a posledni =D

    OdpovědětVymazat
  4. Máš nádherné děti, a Eliška tak vyrostla! je to jako včera, když jsem četla tvoje zápisky o radosti z jejího narození a už je z ní taková velká slečna! a Martin taky vyrostl, pamatuji si ho z nějaké starší fotky, co jsi někdy uveřejňovala, a tady vypadá už jako velkej chlap!:-) gratuluju ti k tak krásným dětem! a i když mají oči modré po "kdovíkom", tak jejich tvar a velikost mají zaručeně po tobě, jste takoví "kukadloví", máte všichni tři hrozně hluboké a velké oči, do kterých se hrozně krásně kouká:-) (i když jsem vás viděla jen na fotkách:-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji, to máš pravdu :D Velikost očí máme všichni stejnou, je to ze strany mého tatínka, tam jsou všichni neskutečně okatí :D

      Vymazat
  5. Z Elišky už je pomalu slečna, vypadá úplně (skoro, no) jinak, než jako miminko. Myslím, že si s ní ještě užiješ :))) Ovšem ta podepřená brada... to mě dostalo :D Copak se jí asi honí v kebulce?
    Bráška na tu povahu vypadá, takový malý slušný chlapec. Kéž by jich bylo víc! Asi to nebude mít vždycky s vrstevníky lehké, dneska mi připadá, že všechny děti jsou takové nevychovatelné a hodně často nevychovávané. No, to se sem nehodí, ale vždycky mě potěší, když vidím, že (byť v obchodě, nebo v busu) rodiče s dětmi komunikují, určují hranice, vysvětlují a opravdu to moc často vidět není.
    Ovšem ty oči - prostě nádherné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EVi, to jsi vystihla přesně. Martin má opravdu problém vycházet s vrstevníky. Ne, že by nechtěl, miluje děti :) ale je jiný než ony a nechápe jejich chování, a oni zase jeho... no :) bude to mít těžké ...

      Vymazat
  6. Kristinka, Eliska neznasa ponozky? Na vsetkych fotkach ma hole nozicky... je to zlate.. mate v byte tak teplo? Aj na nedavnom videu bola uplne vyzlecena... Inac je krasna, a syncek tiez.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, Eliška je... Eliška :D Nevydrží na ni papučky, ani ponožky. Ale v bytě máme teplo. I já chodím bosky, v tílku a kraťasích :) Na videu byla svlečená, protože jsem ji převlíkala a přebalovala a nechala ji chvíli jen tak. Miluje to :)

      Vymazat
  7. Děti jsou naprosto úžasný. To nejlepší, co mě mohlo v životě potkat, jsou moji dva kluci. Určitě to také tak vnímaš, jak pročítám tvůj článek. Pro mě jsou hnacím motorem a velkou výzvou. Není nic zajímavějšího, než výchova. Děti, náplň života.

    OdpovědětVymazat