Háčkovaný adventní kalendář


Jestli existuje nějaká doba, kdy bychom na sebe měli být extra milí, hodní, vstřícní a odpustit si nepatřičné chování, je to tato. Adventní čas. Nehledě na to, že bychom se k sobě měli chovat s úctou po celý rok. Nicméně, přestože to všichni víme, beztak si neodpustíme občas/často vypustit ze sebe slova, která druhému ublíží na úkor toho, že nám se uleví. A je jedno, že se blíží Vánoce.

Každoročně kupujeme čokoládové adventní kalendáře, ale letos jsem si řekla, že když už jsem se naučila háčkovat, vymyslím něco originálního. A tak jsem prohlížela internet, jedna inspirace dala vzniknout té druhé a napadlo mne, uháčkovat 24 pytlíčků a do každé z nich schovat pamlsek, který bude překvapením. Jelikož se za ty roky stalo pro synka vylupování čokoládek z papírového kalendáře neatraktivní, vsadila jsem na tohle.

Ten zelený pytlík je jediný určený až na Štědrý den ☺


Synek je v sedmém nebi! Bála jsem se jeho reakce, že to nebude tak prožívat, ale je opravdu nadšený. A je nadšený každý den. Každé ráno vystřelí z postele, aby si jeden z pytlíčků vybral (ještě velmi dobrodružně zavře oči a vybírá poslepu ☺), otevřel a našel v něm překvapení v podobě pamlsku (v každém má jiný) a taky na kousku papíru napsaný úkol, který musí splnit. To se mu snad líbí ještě víc! Přiznám se, že až do poslední chvíle mne přidání úkolů nenapadlo, ale tímto děkuji Janičce, že mi tento nápad svým vlastním kalendářem vnutkala doslova za pět minut dvanáct a já do každého pytlíku přidala jednu ruličku papírku s úkolem. 



I když bylo uháčkování "kalendáře" docela piplačka a do těch posledních kousků se mi taaak nechtělo, musím uznat, že to má svoje kouzlo a že jsem to zdárně dokončila. Nejvíc se mi líbí asi to každodenní natěšení prcka, kdy u toho hopsá jak tajtrlík a jde na něm vidět naprostá zvědavost, co v tom pytlíčku tentokrát najde ☺ Eliška ještě z takových věcí nemá rozum, ale řekla bych, že za rok mne bude čekat repete a bude nutné uháčkovat další ☺

K.

13 komentářů:

  1. To je super nápad! :-) Hlavně se mi líbí ty úkoly :-) Až budu jednou mít děti, musím se inspirovat :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to uzasny! Mnohem hezci nez coko kalendare, ve kterych neni to prave prekvapeni.. :) Zatim nemam komu, ale az budu mit deti, urcite se taky inspiruju a nejaky adventni kalendar vytvorim. I kdyz zrovna hackovany asi nebude, pokud se tedy do te doby nenaucim hackovat.. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělý nápad! Víc než ty dobrůtky se mi líbí ty úkoly, a pytlíčky jsou rozkošné ♥ Úplně jsem dostala chuť si taky jeden rozbalit :D Moc se ti to povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je fakt moc pěkné....škoda jen, že můj syneček má už 18 let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..:) já taky až pro vnoučata :), ale doufám, že to hned tak nebude :)

      Vymazat
  5. No to je nádhera, škoda, že už není pro koho (a vnoučata pořád vytrvale odmítám) :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Kristi to je krásný nápad :-) a bezva jsou i lístečky s úkoly ...pohodový advent přeji, zasloužíš si ho :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné a originální. Nevím proč, čekala jsem klasiku v podobě kapsiček a čísílek, ale takhle je to mnohem hezčí. Děti mohou být pyšní na šikovnou maminku :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jů, to vypadá fakt krásně! :) Taky bych chtěla rozbalovat takový adventní kalendář :) Takovéhle originální nápady se mi moc líbí. Tvoje práce se určitě vyplatila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, moc krásný kalendář! Doufám, že ho budu moci taky jednou pro tento účel použít:-)

    Vytvořila jsem jako školní projekt pro kamarádku stránky o háčkování http://pro-miminka3.webnode.cz/ . Je to jen první verze, ale potřebuje co nejvíce unikátních návštěvníků, tak jsem si řekla, proč nepoprosit stejné nadšence pro háčkování :-)

    Díky moc! Tvoje stránky sleduji téměř každý den a moc se mi líbí. Je to inspirace pro život...

    OdpovědětVymazat
  10. Já taky tvořím adventní kalendáře s úkoly, ale je pravda, že s tím svým si přijdu jak pěknej lenoch :D
    můžeš mrknout tady na můj pokus:
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2014/12/adventni-kalendar-od-barborky.html

    OdpovědětVymazat