Krémová horká čokoláda


Slíbila jsem, že se o svou horkou čokoládu doma připravenou podělím. Kdysi dávno jsem hledala na internetu ten nejlepší recept, jak si doma připravit vlastní horkou čokoládu. Nechtěla jsem pít tu ošizenou z automatů nebo z prášků, které se prodávají v obchodě. Pak jsem si vzpomněla, že už nějakou dobu uchovávám v sešitě s recepty návod na jednu horkou čokoládu z časopisu Apetit. Recept je dodnes v jejich archivech online. V receptu se píše "až ji ochutnáte, jinou chtít nebudete." Myslím, že je to naprosto doslovné. Čokoláda je skvělým životabudičem, zahřeje, neskutečně dobře chutná a i když jde o kalorickou bombu, nikdy si ji v zimních měsících neodpustím. 

Budete potřebovat:

250 ml mléka
100 g kvalitní čokolády
smetanu ke šlehání
skořici

Předem si vyšlehejte smetanu, nemusí být úplně do tuha. V kastrůlku pozvolna zahřívejte mléko s kousky nalámané čokolády. Neustále míchejte. Až se čokoláda celá rozpustí, nalijte do hrnečků a ozdobte šlehačkou. Já šlehačku přendávám lžičkou, krásně se vpije do čokolády a začne po bocích hrníčku tvořit pěnu. Posypte skořicí a je hotovo.

Je to ta nejbáječnější věc na světě. Počkejte, až ochutnáte ☺

K.



Aktualizováno: Aug 11, 2018

4 komentáře:

  1. No to je kalorická bomba :-) Ale hned zítra zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tu někdy musím udělat :-) Příští víkend si s přítelem dáme, hezky večer k nějakému filmu, zabalení pod dekou...už aby to bylo :-)

    OdpovědětVymazat