08 prosince 2014

Španělská rýže


Oprášila jsem starý recept, nově nafotila a dnes je u vás. Miluji tuhle kombinaci a před lety jsme ji objevily s maminkou v jedné kuchařce pro mikrovlnky. Jenže tato španělská rýže se dá připravit vcelku rychle i jen tak na pánvi. Dělala jsem ji mnohokrát a je to tak vděčný recept, že se o něj musím s vámi znovu podělit.

Na španělskou rýži budete potřebovat
  • olej (kokosový, olivový nebo slunečnicový)
  • vařenou basmati rýži (skvělá je i jasmínová)
  • rajčata
  • vejce
  • sušenou petrželku
Vcelku je jedno kolik čeho dáte, protože tady záleží čistě na vaši chuti. Já mám ráda rýži pěkně rajčatovou a občas pro chuť přidáme i cibulku, ale ta není nutná.

Postup: Na oleji osmahneme (cibulku, pokud máte) na kostky nakrájená rajčátka a po chvíli přidáme uvařenou rýži. Mícháme, aby se šťáva z rajčat krásně vmísila do rýže, nevadí, když rýže chytne růžovější barvu. Po asi 3-4 minutách přidáme vejce, sušenou petrželku a smícháme. Takto připravenou rýži mícháme a smažíme do té doby, než je vejce pěkně "ztuhlé". Otázka pár minut. Čas od času promícháme, aby se vajíčko zespodu nepřipálilo.

Dobrou chuť :)

K.