Španělská rýže


Oprášila jsem starý recept, nově nafotila a dnes je u vás. Miluji tuhle kombinaci a před lety jsme ji objevily s maminkou v jedné kuchařce pro mikrovlnky. Jenže tato španělská rýže se dá připravit vcelku rychle i jen tak na pánvi. Dělala jsem ji mnohokrát a je to tak vděčný recept, že se o něj musím s vámi znovu podělit.

Na španělskou rýži budete potřebovat
  • olej (kokosový, olivový nebo slunečnicový)
  • vařenou basmati rýži (skvělá je i jasmínová)
  • rajčata
  • vejce
  • sušenou petrželku
Vcelku je jedno kolik čeho dáte, protože tady záleží čistě na vaši chuti. Já mám ráda rýži pěkně rajčatovou a občas pro chuť přidáme i cibulku, ale ta není nutná.

Postup: Na oleji osmahneme (cibulku, pokud máte) na kostky nakrájená rajčátka a po chvíli přidáme uvařenou rýži. Mícháme, aby se šťáva z rajčat krásně vmísila do rýže, nevadí, když rýže chytne růžovější barvu. Po asi 3-4 minutách přidáme vejce, sušenou petrželku a smícháme. Takto připravenou rýži mícháme a smažíme do té doby, než je vejce pěkně "ztuhlé". Otázka pár minut. Čas od času promícháme, aby se vajíčko zespodu nepřipálilo.

Dobrou chuť :)

K.


14 komentářů:

  1. přesně něco takového jsem potřebovala! :)
    zbylo mi půl pytlíčku rýže,tak jí aspoň zítra zdělám k véče! supr :)
    i jsem dneska přemýšlela, jestli by šla nějak udělat s vajíčkem - bála jsem se toho,ale když to máš ozkoušené :) proč to taky nezkusit

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduchá a rychlá jídla miluju :)) díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Super! Úplně neco pro mě, takový rychlovky miluju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to skvěle, hned jsem na to dostala chuť a zároveň s ní i hlad :D Určitě to vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já skoro nic jiného než rychlovky nedělám. Velké vaření mám jen občas, když tu mám řemeslníky - jako dneska - pečená kachna, knedlík, bramborové zelí a buchty! Půl dne v kuchyni. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. To je skvělá a dietní rychlovka. Aspoň mám další tip na jídlo, když není čas na vymýšlení. Takže příští týden to otestuju.

    OdpovědětVymazat
  7. Super! Ted jsem to zkusila, ale bez vajížka a strašně mi to chutná, budu vařit častěji a ty přidávej častěji recepty, je to super! :)
    Hezký den, Zuzka :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam.... to bych si asi dala :) Děkuji za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  9. Výborná rýže :) Už jsme ji vařili několikrát 8)

    OdpovědětVymazat
  10. Toto je úplně luxusní mňamka! Už když jsi ji dříve postovala na blog, tak jsem ji hned musela vyzkoušet. :-) Budu ji muset zase udělat. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Dělám bez vajec s parmazánem. Zkusím i tuto variantu, díky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tenhle recept jsem našla u tebe na blogu už skoro před rokem a je naprosto nejlepší!! Španělskou rýži mám strašně ráda :) (docela jsem na ni teď dostala chuť, už jsem ji dlouho nedělala! :) )

    OdpovědětVymazat