Já pekla na 170C asi 20 minut, ale mám silnou troubu, hned tam všechno připeču. Možná bude nutné stupně přidat nebo dělat déle. Jakmile začne povrch hnědnout, budou za chvilinku.
Honzíkovy buchty
Já pekla na 170C asi 20 minut, ale mám silnou troubu, hned tam všechno připeču. Možná bude nutné stupně přidat nebo dělat déle. Jakmile začne povrch hnědnout, budou za chvilinku.
Autorka blogu

Miluji pohodu, klid, ticho, svůj koutek, čas pro sebe, hygge, knihy, psy, jaro a podzim, život v horách. Věčně nestíhám číst, cvičit jógu, shlédnout film, nalakovat si nehty nebo se jít někam provětrat ven a přijít na jiné myšlenky. Jsem ta, co potřebuje hudbu do uší, tanec sama v pokoji, vaření, pečení a následně i jedlíky kolem sebe, co to všechno zkonzumují. Jsem ta, co potřebuje všechno krásné vyfotit, protože kreslit neumí. Jsem ta, co nemá trpělivost a všechno chce mít hned. Naštěstí jsem už dorostla do věku, kdy je mi spousta věcí jedno a tak mě toho už moc v životě netrápí. S hlupáky neargumentuji, drzouny ignoruji, šikovnost, píli a hezkou povahu umím ohodnotit. Jsem schopná neznámé ženě v obchodě pochválit její šaty nebo účes. Dobrých slov není nikdy dost. Dělá mi radost další spousta věcí, ale na prvním místě je vždy moje rodina. Jsou mojí oporou a důvodem, proč dýchám! Jsou mi vším.
Populární za poslední měsíc
-
Inspirovala jsem se starším vydáním časopisu F.O.O.D, kde recept na pomazánku byl. Pomazánka je lehká, přesto sytá. Ideální na čerstvé pečiv...
-
Pamatujete si ještě na cuketový chlebíček , na který jsem vás zhruba dva týdny nazpět lákala? Tak tentokrát jsem improvizovala se stejným...
-
Vždy, když mne někdo pochválí, že jsem něco pěkného uháčkovala, řeknu, že na tom není nic složitého a zvládne to každý. A téměř nikdo mi ...
-
Když jsi po 10 týdnech v práci a říkáš si, zda jsi neudělal chybu, že jsi dal výpověď a hned první den se přesvědčíš, že ne.... Že už to nik...
-
Daniel (39 let) je dánský trenér žijící v Německu. Trénuje od chvíle, kdy dostal od svého strýce pár činek a to byl moment, kdy si posilován...
-
Tohle musím napsat ihned: lepší makovec jsem nikdy v životě nejedla. Přestože jsem měla roky svůj oblíbený, ke kterému jsem se vracela a v...
-
Milujete taky tvarohové koláče, buchty, šátečky a všechno s tvarohem? Já děsně. A jednoho speciálního milovníka tvarohu mám i doma. Vlas...
No, ty jsou! Já se zatím buchtám taky vyhýbala, ale tyto mě hodně navnadily je vyzkoušet. Hezký den! Svatava
OdpovědětVymazatMůj vztah k těmhle buchtám je stejnej, jako jsi popsala v úvodu - ale tyhle vypadají TAK DOBŘE, že ten názor asi změním! :)
OdpovědětVymazatchápu :) :D a teď jsou to momentálně ty nejlepší, co jsem kdy dělala :D bez kecu :D
VymazatTyjo tyto buchty sem už neměla nějaký ten rok :O Parádní recept! :)
OdpovědětVymazatFit Maddie
Už mi kyne těsto, tak jsem na to hodně zvědavá :) Asi udělám jen s tvarohem, to mám raději :)
OdpovědětVymazatPrima, pak dej vědět, jak dopadly :) zapomněla jsem doplnit na kolik se peče, no toto :D
VymazatNad tím už jsem spekulovala, ale jak vidím, tak jsi to doplnila..Peču je poprvé, tak mám celkem respekt :)
VymazatVím jak se cítíš :) když jsem se na ně vrhla, tak jsem si říkala "teď se ukáže, jak jsem levá" :D hlavně je pořádně zalep s tím tvarohem, ať ti nevyteče :)
VymazatNejlepší!!!!! Jsou chuťově strašně super!! Každá je pochopitelně vzhledově jiná :) Ale já jsem to tak plánovala :) Jistěže mě asi dvě praskly :) A pekla jsem jen o 5 min dýl..
VymazatTak to jsem ráda :)) Já měla taky každou jinou :D To ještě musíme vychytat, chce to praxi :D Mně právě ty tvarohové taky trošku prosákly zespod, ale na chuti to ani tak neubralo :)
Vymazatjen co konečně dojíme cukroví od vánoc, tak si upeču buchty, ňam :o)
OdpovědětVymazatJá tyto buchty miluji! Ale jenom od maminky, ta je umí skvěle! :) ..teď se po vánočním cukroví sladkým dobrotám obloukem vyhýbám :D :)
OdpovědětVymazatTak to určitě maminka dělá tyhle :D
VymazatTvarohové buchty, upečené z poloviční dávky (co kdyby nebyly tak dobré, jak píšeš), zmizely během dvou hodin. Dokonalé. Díky. Karolína
OdpovědětVymazatDíky za info, že chutnaly :)) Mám radost!
VymazatMožná se zeptám hloupě, ale to se nepřipravuje kvásek zvlášť? Normálně to smícháš všechno dohromady? Je to výzva, asi je zkusím :)
OdpovědětVymazatKlárko, určitě se nemíchá vše dohromady. Koukni znovu do receptu. Nejdříve z mouky, mléka, droždí, cukru a tuku základ, po vykynutí zbytek. :)
VymazatJojo, to já nemyslela zas úplně všechny ingredience dohromady, jen jsem byla vždycky zvyklá u kynutých věcí udělat kvásek z mlíka, trochy mouky, trochy cukru a droždí a zbytek k tomu přidat až po vykynutí kvásku, tak jsem se jen chtěla ujistit, že to opravdu chápu dobře :) díky za odpověď
VymazatNebojte se to tam mrsknout všechno, jak je napsáno :))) šoupněte k topení a vyleze to jedna báseň :)) Ať se zadaří :)
VymazatTak já jsem buchty také zkusila, ale jsem asi "umělkyně", protože jsem je měla dost tvrdé :-(
OdpovědětVymazatNo něco se muselo pokazit, protože já je dělala už dvakrát a dopadly skvěle :) Nechala jsi je pořádně nakynout? Na kolik jsi je pekla a jak dlouho? Dělala jsi z hladké mouky? Nezapomněla jsi například na tuk/máslo? někde musí být chyba.
VymazatJá dělala v neděli u rodičů z celé dávky a musím říct, že se povedly úplně bááááječně :D jelikož mamka neměla tvaroh, tak byly s jahodovou marmeládou a byly prostě skvělý!! příště určitě zas (tentokrát s tvarohem :-) ), prt byly téměř v cukuletu pryč - ségra si nabalila domů a našim tak zůstalo jen pár buchetek :D takže díky za recept!!
OdpovědětVymazatSuper, Peti :)) tak to má vypadat, rozebráno během chvilky :D
VymazatJsem vůči těmto buchtám také odmalička neskutečný skeptik :D Dělávala je vždycky babička - s mákem - a já měla pocit, že se jimi zadusím, jak byly drobivé, tvrdé a prostě... ne :D
OdpovědětVymazatKaždopádně jak tak koukám na fotky a čtu ty ódy v komentářích, asi mi nezbývá, než jim dát šanci, díky za recept! :)
Jej, taky je babička dělala s mákem, a ještě byl ten mák takovej kyselej, já si vždycky myslela, že do toho dává citron a houby s octem, normálně do buchet valila žluklej mák :D fuj, když si na to vzpomenu :D Mám chuť ji donést ty svoje :D tedy "svoje" :))
VymazatJelikož nejsem v kynutých těstech nijak zvlášť zkušená, chtěla bych se zeptat, co je myšleno větou "nechte si bokem rezervu"? Nerada bych to pokazila hned ze začátku, tak se raději ptám, co je potřeba nechat jako rezervu? Děkuji.
OdpovědětVymazatPavli, je to napsáno "divně". bylo to myšleno pro mléko, je možné, že vám bude stačit třeba jen 200ml, ale pokud to tam dáte celé, nic se nestane, maximálně udělate to, co ja, kdyby těsto po přidání všech ingrediencí příliš lepilo, přidáte mouku. to poznáte, když to bude hodně lepit :) neuděláte jediný balíček, pak je třeba přidat mouku, po troskách zapracovat , až to bude ok.
VymazatMockrát děkuju!:))
VymazatOmg proc ja vzdycky koukam na takovyhle recepty v deset vecer !!! Ty udelam milujeme s pritelem buchty, hlavne tvarohovy. Me napada jde tam dat i ten vanickovej tvaroh bo je lepsi ten v alobalu?
OdpovědětVymazat:D Effi.
VymazatJá dávala vaničkovej normálně. Ten měkký. :) Jinak pokud budeš chtít, aby ti vydržel i do druhého dne, tak dělej půl na půl z mouky hladké a polohrubé. Údajně je prý z polohrubé druhý den lepší. Nevím ... u nás se nedožil do druhého dne ani z hladké :D
Tak dneska peču podle Vašeho receptu už asi potřicáté a uvědomila sem si, že nevim co budu dělat, až smažete web, protože stále nejsem schopná si recept opsat :-) Milujeme tyhle buchty. Kristyna
OdpovědětVymazat:D Nesmažu :D Mám většinu receptů taky jen tady :D
Vymazat