- Připravte si sítko, hrnec nebo mísu, bavlněnou látku, kousek provázku (nemusí být).
- Látkou vystelte sítko, to pak vložte nad mísu nebo hrnec. Dno sítka by se nemělo dotýkat dna. Budeme potřebovat prostor na odkapanou syrovátku z jogurtu.
- Jogurt mírně osolte, zamíchejte a vylijte do vystlaného sítka, o a provázkem uvažte. Pokud nemáte provázek, stačí látku prostě stočit.
- Takto nechte v lednici do dalšího dne (nejlépe 24 hodin). Přes látku a sítko vám syrovátka z jogurtu odkape a zůstane jen krémová konzistence téměř shodná s Lučinou
- Takto sýr můžete ještě ochutit třeba česnekem, bylinkami nebo kořením, záleží na vaší chuti.
Domácí krémový sýr alá Lučina
Autorka blogu

Miluji pohodu, klid, ticho, svůj koutek, čas pro sebe, hygge, knihy, psy, jaro a podzim, život v horách. Věčně nestíhám číst, cvičit jógu, shlédnout film, nalakovat si nehty nebo se jít někam provětrat ven a přijít na jiné myšlenky. Jsem ta, co potřebuje hudbu do uší, tanec sama v pokoji, vaření, pečení a následně i jedlíky kolem sebe, co to všechno zkonzumují. Jsem ta, co potřebuje všechno krásné vyfotit, protože kreslit neumí. Jsem ta, co nemá trpělivost a všechno chce mít hned. Naštěstí jsem už dorostla do věku, kdy je mi spousta věcí jedno a tak mě toho už moc v životě netrápí. S hlupáky neargumentuji, drzouny ignoruji, šikovnost, píli a hezkou povahu umím ohodnotit. Jsem schopná neznámé ženě v obchodě pochválit její šaty nebo účes. Dobrých slov není nikdy dost. Dělá mi radost další spousta věcí, ale na prvním místě je vždy moje rodina. Jsou mojí oporou a důvodem, proč dýchám! Jsou mi vším.
Populární za poslední měsíc
-
Inspirovala jsem se starším vydáním časopisu F.O.O.D, kde recept na pomazánku byl. Pomazánka je lehká, přesto sytá. Ideální na čerstvé pečiv...
-
Ačkoli jsem zastánce čistého stravování, je jedno období v roce, kdy jdou veškeré mé návyky stranou. Patří zde právě advent a příprava ...
-
Vždy, když mne někdo pochválí, že jsem něco pěkného uháčkovala, řeknu, že na tom není nic složitého a zvládne to každý. A téměř nikdo mi ...
-
Pamatujete si ještě na cuketový chlebíček , na který jsem vás zhruba dva týdny nazpět lákala? Tak tentokrát jsem improvizovala se stejným...
-
Tohle musím napsat ihned: lepší makovec jsem nikdy v životě nejedla. Přestože jsem měla roky svůj oblíbený, ke kterému jsem se vracela a v...
-
Chtěla jsem vzít Elišku původně jen na pískové a dřevěné sochy, které jsou každoročně k vidění na kopcích sjezdovky, nakonec jsem zvolila ně...
-
Víte, jak to bývá. Každý recept na perníčky slibuje, že to jsou ty nejlepší medové perníčky na světě, že jsou hned měkké, s těstem se skv...
-
Milujete taky tvarohové koláče, buchty, šátečky a všechno s tvarohem? Já děsně. A jednoho speciálního milovníka tvarohu mám i doma. Vlas...
Lučinu miluji, tohle vidím už po několikáté. Po návratu z Dánska to musím určitě vyzkoušet! :D
OdpovědětVymazatTuto domácí Lučinu mám tuze ráda! <3 Musím si ji brzy zase udělat. :-) V obchodech se prodává za nekřesťanské peníze, takže je mi škoda za ni utrácet, i když je lahodná.
OdpovědětVymazatJe to skvělé! :-) Zkoušela jsem to kdysi s 10% jogurtem a nebylo to úplně ono, ale to záleží na chuťových buňkách člověka. :-)
OdpovědětVymazatMy si to doma dělám s jogurtem a zakysanou smetanou. Je to mňamka a hlavně teď na jaře s pažitkou :)
OdpovědětVymazat