Jak se učím Tree Pose Squat


To jsem si vzala zase něco do hlavy a nepustí mne to, dokud toho nedosáhnu. Před pár měsíci jsem si zacvičila jednu power-jógu od Zuzky Light, kde byl mimo jiné cvik, který se mi strašlivě zalíbil. Šlo o tree pose (pozice stromu), při které se jde následně do dřepu, vydrží se v dřepu na jedné noze pár vteřin a pak je snad ta nejtěžší část, dostat se na té stejné noze opět zpátky nahoru. 

Tehdy jsem měla problém vůbec udržet ve stoje rovnováhu na jedné noze, ale minulý týden se mi podařilo už dřepnout (s menší oporou jedné ruky) a dole v dřepu na jedné noze vydržet zhruba 5 vteřin. Udělalo mi to takovou radost, že jsem ten pokrok musela natočit a z videa vám ukázat fotky :-) Bylo by krásné říct, že celé to provedení je v mém případě dokonalé, to není, sama z videa vidím chyby, které musím odstranit. Ale samotnou mne překvapil ten postup, jakým jsem si prošla za dobu, co jógu cvičím :-) 

Mým cílem je teď
  • dostat se na jedné noze až dolů bez jakékoli opory,
  • vydržet "stát" v podřepu na noze alespoň 5 nádechů
  • a samozřejmě se dostat zpátky nahoru. U toho tedy potřebuji větší oporu v rukou. Je to těžké :-)
Pokud byste se mnou chtěli vyzkoušet, budu moc ráda, když se přidáte.
Ta poslední fotka a taky ta titulní, je vlastně finální zvedání směrem vzhůru. 
Jsem na nich vychlámaná jak opice, protože mi to vůbec nejde :-D

K. ♥




6 komentářů:

  1. Gratulace! Já se teď s pupkem sotva ohnu, ale jen co budu moct, tak se už těším, že začnu! Každopádně mě vždycky dělalo problém tam tu nohu na stehně udržet, aby mi nepadala...a udělat dřep...to jsem na sebe jednou teda zvědavá :o) A teď tu dedukuju, jestli to jogíni dělají ve dřepu s patou na zemi či nikoliv..budu muset asi popátrat...

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. jej, s pupíkem to nepůjde... to tam překáží :D to chápu :D ale jinak to dělaj na prstech na nohou...na patě to je automaticky směr vzad :D (vyzkoušeno :D)

      Vymazat
  3. Jako vychlámané opici tit o moc sluší!!:))

    OdpovědětVymazat
  4. to přeci nejde, to musí člověk spadnout nebo se přinejmenším zlomit!! :oD ale možná kdybych shodila tak deset kilo tuku a nabrala pět kilo svalů, tak bych se o to pokusila :o)))

    OdpovědětVymazat
  5. Fotka jak se směješ srší optimismem! :) Nádhera.
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat