Květákové rizoto podle Zuzky Light


Se Zuzkou Light si můžete být jisti, že budete jíst opravu "light" a přitom si pochutnáte. Ještě se nestalo, abych něco podle Zuzky uvařilo a nechutnalo mi to. Naopak, spoustu jejich receptů dělám pravidelně a tento nebude výjimkou. Myslela jsem si, jak si z celého kotlíku dám trošku a zbytek schovám na další den. Jaký omyl. Snědla jsem to všechno! Naštěstí nemám žádné výčitky, protože tohle jídlo je téměř bez sacharidů, což je k večeři ideální. 

Moc velkých změn jsem oproti receptu od Zuzky nedělala, akorát jsem vynechala kapustu, která mi nechutná. Originální recept od Zuzky je zde.

Budete potřebovat:

250 g uvařených kuřecích prsou 
1/2 květáku nakrájeného na kousky
1 na kolečka nakrájený pórek
1 utřený stroužek česneku
1/2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
1 šálek / 250 ml kokosového mléka/krému
1 hrst sušené/čerstvé petrželky
(himalájská) sůl
olej

Pro tento recept si uvařte dopředu kuřecí prsa v mírně osolené vodě. 
V pánvi pak na oleji osmahnete květák a pórek. Smažte do zhnědnutí.
Poté přidáme zázvor, česnek a kokosové mléko. Já neměla mléko, ale krém, který byl také skvělý. Krém je vlastně to samé jako ta vrstva, která se vám vytvoří na mléce, když jej vytáhnete z lednice. 
Vařte až do mírného změknutí květáku. Květák určitě nerozvařte! Ke konci dejte na kousky nakrájené nebo natrhané maso, promíchejte, prohřejte a přisypte petrželku a dochuťte solí.

Doufám, že vám bude tohle lehké jídlo chutnat stejně jako mně. V žádném případě se nebojte kombinace. Je to skutečně delikatesa.

K. ♥

15 komentářů:

  1. Zlato, a to si to kureci maso k tomu budu prikusovat a nebo ho zamicham do toho? ;-D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle :) Myslíš, že můžu dát normální mléko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, upřímně, vzhledem k chuťové odlišnosti si myslím, že to nebude to pravé ořechové :( co takhle svařit kokos v mléku? Kdysi jsem to také dělala pro jeden pokrm.

      Vymazat
  3. Jé, moc děkuji za sdílení! Já si zas tuhle dělala nízkosacharidové halušky s bryndzou - místo halušek jsem osmahla květák na cibulce, povařila a nahoru bryndzu.

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, to musí být bašta! Ukládám do oblíbených a při nejbližší příležitosti vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bože, to je dobrota. Asi to taky všechno sním :D Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jsem to vyzkoušela konečně :D No a musím říct, že vážně je to dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to luxusně, akorát nechápu, proč se tomu říká rizoto?

    OdpovědětVymazat
  8. Dělala jsem rizoto až dnes. To je bezkonkurenčně nejlepší jídlo, co jsem na poslední dobu jedla! Ta vyváženost chutí!! (jen jsem měnila kuře za krůtu, měla jsem vytaženou)! Ale top!! Opět jsem se přesvědčila, že tobě můžu na 100% věřit v doporučeních!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti moc chutnalo.. já bych se toho ujedla :D sice to nevypadá nijak extra lákavě, ale chuť je vážně dokonalá :)

      Vymazat