40 různých faktů o mně


Moc ráda pročítám na různých webových stránkách a blozích různé seznamy a výběry toho, co má autor dané stránky rád, co ne, seznamy a fakta o to, jaký je, co zažil, a z vlastní zkušenosti coby čtenáře si myslím, že takové seznamy docela dost přiblíží ostatním jakým člověkem autor je, udělá si menší obrázek o něm a vlastně se i pobaví, protože většinou takové seznamy jsou doplněny různými humornými fakty, zjistíte, jak blízko nebo daleko k autorovi máte, kolik věcí máte společných, zjistíte, že ho máte možná ještě raději nebo že je to naopak úplný debil. 

Z původních pětadvaceti faktů o mne se celý seznam rozrostl až na čtyřicet a to jsem byla schopna pokračovat i dál. Nakonec jsem usoudila, že to stačí a že už takhle na sebe prásknu víc než dost :-) Oukej, jdeme na to... 
  1. Narodila jsem se ve znamení Blíženců, na Medarda :-)
  2. Moje rodné příjmení je Veselá. Po svatbě s mým bývalým manželem a převzetí nového příjmení jsem tak jednou provždy kdekoli, kam jsem přišla a představila se, přestala slýchat: "A fakt jste veselá?" Prostě trapné :-D
  3. Když mi bylo devět, fingovala jsem u doktorky na preventivní kontrole, že nevidím na písmenka. Schválně jsem je četla z tabule špatně, protože jsem chtěla brýle. Nemám je dodnes. 
  4. Nikdy jsem nebyla na dovolené v zahraničí.
  5. V žádném případě nedokážu pozřít a dostat přes krk mlíko, játra, kafe a tlusté maso... brrrr...
  6. Jednou bych se moc ráda chtěla podívat do Švýcarska a Norska nebo jakékoli jiné severské země.
  7. V roce 2000 mě šéf přihlásil do televizní pěvecké soutěže Do-Re-Mi a vyhrála jsem. Hlavní cenou bylo zdaněných 10.000 korun českých :-D
  8. Hrála jsem 12 let závodně stolní tenis a když jsem se v 18 rozhodovala, zda chci být zpěvačkou a přestěhovat se do Prahy, nebo profesionální hráčkou a přestěhovat se do Ostravy, vyhrála Praha.

    Ústřižky z novin
  9. Mám nejraději sportovní oblečení, v elegantním se cítím strašně nesvá a neumím to nosit.
  10. Od roku 1990 (bylo mi deset) mám neutuchající slabost pro Madonnu. V listopadu ji uvidím podruhé živě v Praze. Poprvé to bylo v roce 2006.
  11. Nenosím zelenou, oranžovou a hnědou barvu. Připomínají mi moji kamarádku spolužačku, která tyhle barvy nosila, nepěkně voněla a byla zavražděna pár dnů před Vánocemi svým nevlastním bratrem, když jí bylo deset let. Byla jsem snad jediná, kdo se k ní ve třídě choval slušně, psal s ní úkoly o přestávkách a denně ji obdařil úsměvem. 
  12. Nesnáším, když mi k narozeninám popřeje ženská a dá mi pusu :-D Nesnáším to. To může jen rodina, jinak prostě propadám panice :-D 
  13. Mou první láskou byl Mirek, bylo mi 13 a nejintimnější věcí po několika měsíčním chození byla obyčejná pusa :-) To byly časy :-D
  14. Mám o šest let mladšího bráchu.  A přitom jsme jak dvojčata. Máme strašně hezký vztah a neustále držíme při sobě.
  15. Jednou mi brácha vytrhl z hlavy chomáč vlasů, prostě provokoval, ruply mi nervy a prohodila jsem ho skleněnou výplní ve dveřích v obýváku. Nic se mu nestalo, schytalo to jen jeho tílko. Maminka tehdy přišla domů a řekla, že nechce nic vědět. Jinak platí bod číslo 14 :-D
  16. Když mi bylo asi osm, hrála jsem si na princeznu. Zapálila na plastovém víčku od jogurtu svíčku na dřevěném stole v obýváku a lítala se záclonou na hlavě po bytě. V tom jsem ucítila, že se něco pálí. Byl to stůl, víčko i se svíčkou se škvařilo dovnitř do dřeva. Rychle jsem to uhasila a utíkala se schovat do postele a čekala tam několik hodin, než naši přijdou. Maminka mne ještě šla pohladit do postýlky celá v obavách, co se stalo, že budu asi nemocná... pak jsem ji řekla o stolu... peřinu jsem si nacpala na uši ještě víc než předtím. Tatínek v klidu stůl vzal a spálenou část odřezal. Od té doby měli po dalších mnoho let krásný malý moderní konferenční stolek :-)
  17. Nepiju alkohol. Nikde a nikdy. Točí se mi hlava i z odéru, který zanechává ve vzduchu. 
  18. Byla jsem kuřačkou celkem 5 let. Po třech letech jsem přestala kouřit, když jsem čekala synka v roce 2004 a pak ještě po dvou letech v roce 2011. Nejdříve jsem začala, abych byla "in", poté proto, abych si "ulevila" od problémů, které jsem v manželství měla. Skončila jsem sama ze dne na den.
  19. Miluji všechna roční období. Nejvíc ale vždycky to, které klepe na vrátka :-) 
  20. Napsala jsem a natočila zhruba 100 vlastních písniček.
  21. Pracovala jsem nejen jako učitelka, ale také jako pokladní v Tescu v pražských Letňanech, jako realitní makléřka, jako barová obsluha, vedoucí sítě Second Hand Marketu na Praze 3 a taky jsem smažila hranolky a prodávala je u Mc Donald's na Vodičkově ulici v Praze.
  22. Nesnáším hmyz. Štítím se ho tak moc, že mi dělá potíže ho i zabít, takže všechno co lítá nebo leze prostě nějakým způsobem vyhazuji oknem :D
  23. Miluji květiny. Strašně.
  24. Mám tendenci všechno, co chci udělat, napsat si na papír nebo do bločku. Cítím se dobře, když i sebevětší prkotinu pak mohu odškrtnout, že je hotová a udělaná :-)
  25. Nesnesu slova "neumím" a "nedokážu".
  26. Dva roky jsem zpívala ve skupině Fatima pod hudební značkou Universal Music. Natočili jsme desku, videoklip, nakonec nám vyšel jen CD singl Kdo Ti lásku dá, který obsahuje tři písničky a já napsala texty.




  27. Jednou bych moc chtěla vidět půlnoční slunce a polární záři.
  28. Neustále si zpívám a tancuju. Pořád a u všeho :-)
  29. Někdo se sám nudí, já si naprosto vystačím a miluji čas o samotě. Vždycky jsem to tak měla. Už jako dítě. Sice jsem chodila ven, ale raději jsem trávila svůj čas doma ve svém království. Moc se toho nezměnilo :-)
  30. Nesnáším, když se muži oblékají do ženských šatů, aby pobavili publikum :-D Travesti show jsem viděla několikrát, nevadí mi, ale když si prostě chlap z legrace začne dávat podprsenku a punčochy, to bych vraždila, přijde mi to potupné a můj přítel má zákaz tohle kdykoli udělat :-D
  31. Miluji komedie, nedívám se na zprávy. Proto mnou vždy tak hrozně otřese, když na nějakou tragédii narazím nechtěně přes internet.
  32. Neodkládám věci na později, protože se bojím, že už bude pozdě.
  33. První album, které jsem si sama koupila, byla kazeta Bedtime Stories od Madonny.
  34. Mám doma fotku s podpisem Madonny a uchovávám nafukovací balonek z jejího Confessions Tour v Praze.



  35. Svému bývalému manželovi jsem řekla "ano" a do týdne v první volný termín jsme se brali.
  36. Moje pravá barva vlasů je hnědá, ale barvím si je na černo-modro :-)
  37. Mám nutkání špatně pochopené věci uvádět na pravou míru, takže častokrát mám potřebu věci vysvětlovat. A často to pak druhý bere tak, že se s ním hádám. To přitom nesnáším, hádky mě vyčerpávají a unavují.
  38. Nejvíce peněz utrácím za knihy a blbiny do bytu :-D, nejméně asi za kosmetiku, mám ji ráda, ale moc toho nepotřebuji.
  39. Neslibuji. 
  40. Naučila jsem se nemít od života velká očekávání. Málokdy jsem pak zklamaná, spíše pak příjemně překvapená.

K. ♥

33 komentářů:

  1. Páni, myslela jsem, že už o tobě víme docela dost a ty jsi zas překvapila! :))) krásný zajímavosti!
    P. S. Chystáš se na další změnu příjmení? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsme to s přítelem řešili a pokud bude svatba, jakože asi bude :D tak si nechám příjmení obě, jedno kvůli dětem a druhé kvůli příteli :)

      Vymazat
  2. No.. tak teda musím říct, že jsem četla s otevřenou pusou! :D Na tvých stránkách "ujíždím" už minimálně rok, ale koukám, že o tobě vůbec nic nevím!
    Myslím, že nebudu jediná, kdo bude na internetu hledat staré doremi... :)
    Osobně obdivuji bod č. 32 - já všechno nechávám na poslední chvíli - ale taky se bojím, že bude pozdě (a ono se to pak vyplní).
    Víc k tomu asi nenapíšu, pořád jsem mírně v šoku :D Ale článek je to fakt super!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)) Aby bylo hledání snazší, ten odkaz funguje na mém YT kanálu.. lae nesměj se :D jsem tam jak bagr při těle :D a je to 15 let staré :D
      https://www.youtube.com/watch?v=xLjaE_BZDs0

      Vymazat
    2. tak to video je fakt dokonalé, absolutně bych tě nepoznala a zpívala jsi naprosto úžasně :)

      Vymazat
    3. Jéé, děkuju! To je naprosto skvělý video! :) Krásně zpíváš :)

      Vymazat
  3. Líbí se mi bod 15, já jsem zvládla jen rozbít prosklené dveře. Brácha je starší, možná, kdyby byl mladší, tak by asi taky letěl :-D Jinak teď máme taky super vztah.

    OdpovědětVymazat
  4. sto písniček, to je mazec, nechápu, jak někdo dokáže složit jednu jedinou, obdivuju, když to někdo dokáže, já zvládnu leda tak rýmovačky pro děti :oD konferenční stolek mě dostal, od tatínka úžasná reakce :o))) jinak hezký nápad, až o sobě přijde na něco, za co se tolik nestydím, tak so napíšu na blog, pro případ, že bys na něj narazila :oD

    OdpovědětVymazat
  5. Proč nepozřeš kafe? Nemáš kávu ráda? :)
    Taky bych se jednou chtěla podívat do nějaké severské země, strašně moc. Pobavilo mě to s tou pusou od ženský :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, nemám ráda kafe, nejím ani tiramisu, protože se tam dává :D prostě to nepozřu :)

      Vymazat
    2. Tak to by sis mohla pochutnat na mojem. Kvůli dětem jsem se tam naučila dávat horkou čokoládu.

      Vymazat
  6. S tou polární září to máme stejně :) Ale úplně nejradši bych se podívala do vesmíru, něčím mě neskutečně fascinuje :D Jinak jsi toho 'práskla' dost :D Pamatuju si, jak jsi někde uváděla, že jsi introvert :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké. : -D Je vždycky fajn více poznat prima a inspirativní lidi! Já se stále stydím a bojím na sebe na blogu prásknout více osobních věcí. Třeba tam taky jednou dospěju. Možná se bojím zbytečně, protože ten blog nikdo stejně nečte :-) a já tam taky nestíhám psát tak často. Jako klobou dolů, jak to stíháš. Bod 15 mě taky pobavil. Mám něco podobného. Honili jsme se s bráškou jako děcka po bytě a prosklenýma dveřma jsem prošla já. Nedobrzdila jsem, když je brácha přibouchl. Byly z toho jen tři stehy, ale spíš jsem měla strach o něj, protože byl z toho celý špatný a v totálním šoku a plakal, protože se bál, že umřu. Uklidila jsem sklo, omotala si ruku (naštěstí krve nebylo moc) a došla si sama na středisko. Bylo mi tehdy deset a bráchovi sedm. Jinak máme taky krásný vztah. Tvou slabost pro Madonnu chápu. Já na jejich 4 minutes s Justinem udělala choreografii s medikama na fakultní vystoupení. Prostě jsem neodolala. :-) Jestli se chceš pobavit tak tady: https://www.youtube.com/watch?v=zmpf2hFtSzM
    Dlouho jsem nenapsala žádný komentář, ale stále ráda čtu tvé příspěvky. Ať dříve na mojetělo nebo teď tady. :-) Užij si hezké čekání na jaro! Doufejme, že je už za rohem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Video fajné, úplně supr :D Akorát ti u toho zakázaly tu hudební stopu, taky mi to u jednoho videa udělali. :D Ale to je vedlejší, choregrafie skvělá :D :)

      Jinak mám daleko více osobních věcí, které nikdy neprásknu, lidi zase nemusí vědět všechno :D

      Vymazat
    2. Jo, to rozhodně nemusí. :-)
      Díky, jsem ráda, že se líbí. Moc mě baví vymýšlet různe choreografie. Vidíš, to s tou hudbou mě štve. Za chvíli budou všechna naše vystoupení na yutube jako z éry němého filmu. :-/

      Vymazat
  8. V mnoha bodech se shodneme, ale absolutně nepochopím, jak nemůžeš mít ráda mlíko :-D Já ho nemám ráda teplý, kromě kakaa, ale absolutně bych neusnula, kdybych večer hrnek studenýho nevypila :-)
    Kdyby nebylo tak kalorický, tak mi nedělá problém ten litr denně vypít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kakao mi nevadí, mlíko miluju s rozmixovaným ovocem, miluju i mléčné výrobky, v podstatě všechny, ale samotné mlíko prostě ne :D ve školce mě ho kdysi učitelky donutily vypít a do pár vteřin letělo ven na tác :D to si pamatuju :D Mlíko samotné fakt ne :D

      Vymazat
    2. Traumata ze školky si do života asi neseme skoro všichni. Nejím od té doby játra a hlavně ne s rýží.

      Vymazat

  9. Popravdě řečeno díky Tvým stránkám jsem přišla na chuť blogům. Nikdy předtím jsem tomu nevěnovala pozornost. Když jsem se začala více zajímat o fit styl života, narazila jsem na Tvůj blog moje tělo a byla jsem nadšená - tolik článků na pestrá témata ohledně zdraví a navíc úžasně napsané. A od té doby mám přečtené všechny Tvoje články :-) Všechno bereš jako výzvu, která si zaslouží zdolat ;-) A to obdivuju. Tvoje stránky sloužíj ako úžasná motivace, příjemné počtení, inspirace, místo pro oddech i jako výzva pro mnoho dalších lidí. Díky za to ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, to je strašně milé a přečíst si tohle ráno prostě musí člověka povzbudit :)) Fakt děkuju, jsem ráda, že se tady cítíš dobře a že mě čteš :)

      Vymazat
  10. K bodu 4. Udělej si výlet k nám a můžeš si ho vyškrtnout jako "splněno" :).

    OdpovědětVymazat
  11. Přidávám se výše k Lence, že díky tobě jsem přišla na chuť blogům. Ty bys mohla psat (jak se u nás říká) o h*vně a bylo by to krásné, poutavé čtení. Máš dar, fakticky veliký! Moc ráda tě čtu! Strašně moc jsem měla ráda tvůj blog Moje Tělo, strašně moc mě mrzí, že už není. Ale chápu to a přijdu na své tady! Tento článek opět úžasný, zase jsme tě lépe poznali a v pár bodech jsem se přesně našla! Moc se těším na další články! Hezký den! ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, tak já se taky přidávám do party, Tvůj blog mojetelo byl první a dlouho jediný, který jsem četla. Jsem ráda, že pokračuješ tady, píšeš opravdu poutavě, máš na to prostě dar, jak už tady někdo napsal. Chci říct hlavně to, že teď vypadáš mnohem líp než před těma 15 lety!!! A to je na tom životě krásný, že to nemusí jít jen od desíti k pěti. Obdivuju Tvojí všestrannost a hlavně vytrvalost. Já jsem taky ročník 1980 a taky mám malé děti a hrozně moc Ti fandím. Piš dál,hlavně si nenech nikým zkazit náladu! A díky - inspiruješ mě. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  13. Bod 31 mám stejně a s tou Skandinávií ti to určtitě vyjde :) Jinak já taky měla nehodu s ohněm. A barvené vlasy ti moc sluši, ale hnědá by ti sedla taky :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem si po přečtení tohoto článku jistá jednou věcí. Až tohle všechno budeš jednou vyprávět Elišce, tak bude na svojí Maminku pyšná. To, že jsi dokázala zhubnout a přestat pít kolu, je minimum oproti tomu co jsi dokázala ve svém životě. Po pravdě? Jsem na tebe pyšná taky a jsem moc ráda, že ještě existují blogy upřímných žen, které se nebojí jít s pravdou ven a dokáží život popsat takový jaký je :) Hold to všechno není jen o limitce očních stínů a výprodeji v Zaře.

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, ty hrozně dobře píšeš - je to tak poutavé, že každý Tvůj článek dočtu do konce. :)
    Máš úžasný blog, moc ráda ho navštěvuji!!
    Měj se,
    Světla

    OdpovědětVymazat
  16. Pod číslo 3!!! To jsem udělala i já! :D Jen s tím rozdílem, že jsem pak musela chodit na "oční rehabilitace" a hodinu vždycky koukat do nějakýho přístroje. A brýle mi nedali. :D
    (nosím je až teď, a byla bych neskutečně ráda, kdybych nemusela:D)

    Super článek!

    OdpovědětVymazat
  17. pane jo mas to pekne pestry a cos vsechno zazila, dobre ty :)

    OdpovědětVymazat
  18. Jéé, na Confessions jsem taky byla (v Londýně). Poprvé jsem Madonnu viděla "naživo" na Drowned World tour (myslím v roce 2001), což je pro mě asi její nej koncert. Dokonce se mi poštěstilo vidět ji i v divadelním představení Up For Grabs, kde se mi moc líbila, ač mi jako herečka moc nesedí.
    Užij si koncert v Praze, určitě bude super (jak jinak).

    Ještě jsem si vzpomněla, že já jsem snad první Madonnino album měla na gramofonové desce :)

    Hezký den,
    Skyler

    OdpovědětVymazat