Mini postní den

POPIS
Jídelníček "mini postní den" obsahuje celkem čtyři jednodenní jídelníčky, ze kterých můžete vybírat. Každý z nich má co nejnižší možný počet sacharidů (low-carb), ale také nízký počet kalorií. 

PRO KOHO JE TENTO JÍDELNÍČEK URČEN?
Jídelníček je určen pro všechny z vás, kteří jste po náročné party, oslavě či večírku a potřebujete zmírnit následky takového náročného večera, kde jste zkonzumovali velké množství jídla, ať již vhodného nebo nevhodného. Tento jednodenní jídelníček vám pomůže dostat se zpět do správných kolejí. Pokud jste tedy na oslavě velmi hřešili, vyberte si jeden z nabízených "odlehčených" dnů ツ

PROČ LOW CARB?
Z vlastní zkušenosti se přikláním k zařazení jednoho mini postního s co nejnižším možným obsahem sacharidů z mnoha důvodů. 
  • Vyšší poměr cukrů a sacharidů v tomto dni může mít negativní vliv na zvládnutí tohoto mini postního dne. 
  • Výrazné omezení sacharidů ve stravě v tomto dni se ukázalo jako nejlepší "trik" ke zvládnutí postního dne, jelikož je ráno po spánku hladina cukru v krvi na nejnižší úrovni, omezením sacharidů již od rána nedojde k nechtěným výkyvům a tím pádem se zamezí nejen neudržitelným chutím na sladké, ale také pocitu rychlého hladu záhy po jídle. 
  • Vyšší poměr bílkovin a tuků na úkor sacharidů v tomto dni vás více zasytí a lépe se vám bude tento den zdolávat. 
V tento den také navyšte pitný režim (neslazené nápoje - nejlépe čistá voda - by měly být samozřejmostí).

Čeho lze zařazením tohoto mini půstu dosáhnout:
  • stabilizace hladiny krevního cukru
  • zvýšená účinnost spalování tuku
  • zvýšení inzulinové citlivosti
  • tento jednodenní low-carb mini půst není hladovění, to nastává pouze při dlouhodobém omezení kalorií
  • zlepšení zažívání
  • více energie

POKUD CHCETE ZAŘADIT DVA POSTNÍ DNY ZA SEBOU, MŮŽETE.
PAK ALE SILNĚ DOPORUČUJI VRÁTIT SE ZPĚT K RACIONÁLNÍMU
STRAVOVÁNÍ S OBSAHEM VYŠŠÍHO PODÍLU SACHARIDŮ VE STRAVĚ
A ROVNĚŽ NAVYŠTE POTŘEBNÉ MNOŽSTVÍ ZDRAVÝCH SACHARIDŮ.
DLOUHODOBÉ OMEZOVÁNÍ NENÍ ŽÁDOUCÍ A VHODNÉ.



NÁVRH 1

Přijato zhruba 60 g sacharidů.
Celkem 1100 kcal.

 
 

Snídaně: malé jablko, bílý jogurt se lžičkou skořice.
Oběd: míchaná listová zelenina (nešetřete), 3 tenké plátky rajčete, na grilovací  pánvi potřené olejem opečte camembert a přidejte nať z jarní cibulky.
Svačina: žitný chléb, žervé, šunka, rajče, nať z jarní cibulky (na dva plátky chleba asi 30 g žervé).
Večeře: listová zelenina, ředkvičky (2ks), 200 g kuřecích plátků na lžíci oleje z obou stran osmažit, přidat koření dle obliby, k tomu žampiony na stejné pánvi (podlijte trochou vody bude-li potřeba).


NÁVRH 2

Přijato zhruba 48 g sacharidů.
Celkem 1100 kcal.

 
 

Snídaně: malé jablko, řecký jogurt, 10 ks mandlí, lžička skořice a chia.
Oběd: okurkové "těstoviny" (150 g okurky nakrájet na proužky), dáme do talíře, na lžíci oleje 
osmažit žampiony (podlijte trochou vody), přidat libovolné koření, poté přidáme na "těstoviny", nakrájíme na kostky 80 g uzeného tofu, smícháme na talíři dohromady, zasypeme sezamem.
Svačina: řecký jogurt, lžička medu, lžička skořice, rovná lžička kakaa, lžička tahini nebo ořechového másla.
Večeře: listová zelenina, 150 g kuřecích kousků osmažených na lžíci oleje, podlité naběračkou kuřecího vývaru. Koření dle chuti, plus půlka rajčete. K tomu 10 ks mandlí. 


NÁVRH 3

Přijato zhruba 48 g sacharidů.
Celkem 980 kcal.

 
 

Snídaně: řecký jogurt (180 g), chia semínka, 50 g teplých jahod (použijte i mražené).
Oběd: 200 g brokolice rozsekat v mixéru na kuskus nebo na co nejmenší kousky, 200 g kuřecího masa si dejte ráno uvařit v mírně osolené vodě, na pánev dejte lžíci oleje, přidejte nať z jarní cibulky, brokolici, zasypte zázvorem (koření), ale nemusí být, použijte libovolné, přidejte na nudličky 50 g mrkve a zakapejte šťávou ze čtvrtky červeného grepu. Pozor, ať neuvaříte brokolici na kaši. Teď přidejte na kousky na trhané kuřecí maso a prohřejte.
Svačina: listová zelenina s feta sýrem (35 g), jedno vejce na tvrdo, 3 plátky krůtí šunky, půl jablíčka.
Večeře: netučný řecký jogurt se skořicí a lžící slunečnicových semínek.


NÁVRH 4

Přijato zhruba 32 g sacharidů.
Celkem 900 kcal

 
 

Snídaně: cottage Cheese, skořice, chia a 100 g jahod.
Svačina: 20 kousků mandlí
Oběd: 500 ml polévky (kuřecí vývar, 1 mrkev, kuřecí maso z vývaru - zhruba 150 g)
Večeře: salát z listové zeleniny, okurky, rajčete, 2 vajec, 70 g kladenské pečeně


K. ♥


Veškeré informace v tomto příspěvku jsou informativního charakteru a v žádném případě nenahrazují rady vašeho lékaře. Autorka tohoto jídelníčku pouze sepsala své vlastní zkušenosti a nenese odpovědnost za vaše jednání. V případě pochybností se vždy poraďte se svým lékařem.

49 komentářů:

  1. Teda tys mě zas nalákala něco vyzkoušet! :D Já se k tobě nemůžu chodit dívat. :D
    Každopádně ten systém 5:2 se mi líbí, takže možná budu opakovat a zkusím zatím aspoň 6:1, aby mě to nepoložilo. :D I když teda půstování už mám odzkoušené. :-)
    A mimochodem ta jídla - top! Já teď v kuchyni nejsem vůbec kreativní, takže se mi každá inspirace hodí. :-) Třeba ten camembert, ach! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, ten camembert byl tak luxusní jen s pórkem, že jsem ho druhý den chtěla zase :D
      Pokud vyzkoušíš, dej vědět, jak se dařilo :)

      Vymazat
  2. O tom jsem zatím neslyšela, ale už teď se mi to líbí. Problematiku jsi krásně vysvětlila, že je snadno pochopitelná. Jídelníček je krásný a pestrý.

    OdpovědětVymazat
  3. Super inspirativní článek opět. Nikki, prosím co si myslíš o půstech obecně? Ne pro zhubnutí, ale kvůli očistě, odlehčení tělu. Mám na mysli půsty, kdy se pije jen čistá voda nebo jí např. jen ovoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 24hod půst bych si sama moc ráda vyzkoušela, ale nemám na to zatím to správné rozpoložení :D hodně mě to láká, právě spíše z psychického hlediska, o hubnutí mi také nejde... jsou lidé, kteří takový půst zařazují každý týden a určitě je prospěšný. Takže já osobně jsem pro.

      Vymazat
    2. 24h půsty jsem jela každý týden s manželem a bylo to super,ale od doby co máme děti,nespime tak ja sotva zvládám nejist před vyšetřením, dopol uz se mi dělá zle a celá se třesu.. Třeba časem to zase půjde:-)

      Vymazat
  4. Kristi, úplně oot, ale nepřemýšlela jsi nad změnou fontu? Mně to háže ty písmenka s diakritikou úplně jinak než ostatní. Měla jsem taky nastavebý písmo, kterýmu nešlo dělat háčky a čárky a měnila jsem to. Mrkni na to kdyžtak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty používáš Firefox, že? Já už font měnila jednou a tento tam fungoval bez problémů.

      Vymazat
    2. Mě to zlobí jak v práci v IE tak doma v chromu :-/

      Vymazat
    3. to je pak těžký najít co kde komu funguje :D Já mám Chrome a běží mi to normálně :D Já to právě už jednou měnila a tomu , komu to nešlo potvrdil, že už je to ok. Tak nevím... zkusím najít vhodnější písmo, ale dělám to enrada.. tohle se mi fakt líbí :D

      Vymazat
  5. jsem líná počítat si kalorie, ale občas, když vypozoruju, že se moc cpu, tak si zařazuju jeden den s hodně málo jídlem, abych si trochu stáhla ten svůj nenažraný žaludek :o) tohle mě láká, potřebuju si omezit sacharidy a jsem hrozně nedisciplinovaná, ale tahle dvakrát týdně bych to mohla zvládnout a časem to třebas zlepšit celkově :o) to s tou nízkou hladinou cukru po ránu znamená, že když si ráno nedám sacharidy, tak na ně nebudu mít takovou chuť? jestli jo, tak to musím taky zkusit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to tak. Ráno je vlastně hladina cukru na nejnižší úrovni. Pak záleží na jídle a tedy typu sacharidů, které si dáš.. třeba ovoce po ránu je proto lepší vybírat s nízkým GI, protože tak nevyžene hladinu cukru a tím vzestupy a pády nálad a potřeb cukr dokolečka dohánět během dne. respektive to pak chce hodně pevnou vůli přes den nepodlehnout :)

      Klidně se podívej tady : http://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2013/12/Nystr%C3%B6m-Sugar-650x582.jpg ta modrá linka je to, jak se chová cukr při low-carb fastin, červená při normální stravě, zelená také při normální stravě ale bez snídaně.

      Vymazat
    2. díky moc, to vypadá jako celkem zajímavé stránky, a dokonce tam mají i nějaké recepty :o)

      Vymazat
  6. S počítám kalorií teprve začínám a zatím mě to baví. Našla jsem si aplikaci, která mi vypočítala kolik cca kalorií do sebe za den narvat, samozřejmě i se zápočtem pohybu a pod. Jelikož je to pro mě zatím začátek, snažím se dodržovat nějaké ty zásady. Omezila jsem svoji milovanou colu a sladké pití (odtud jsem měla nejvíce cukru). Počkám tak měsíc a uvidím, jak to se mnou půjde podle této aplikace a pak budu postupně uvažovat co poupravím a pod. Ale děkuji ti za tenhle zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc chytrá volba!!!! šikovná. Já bych přerušovaný půst a vůbec taktiky se sacharidy doporučila spíš už těm zkušenějším, právě spíš těm, kteří se tady ty základy, kterými procházíš, už naučili. Ono už takhle je to náročný proces, omezení sacharidů ze stravy vůbec a manipulace s přerušovaným půstem je zase jiný level. Tak přeji moc štěstí, jde vidět, že to bereš zodpovědně vůči sobě, to moc ráda čtu :)

      Vymazat
  7. Holka, mám nakoupíno všechno co bych snad mohla potřebovat, ještě musím vyřešit náhradu za tofu a pak taky za ten žitný chleba, myslíš že by stačil takový ten knöckbrot nebo jak se to píše? Prostě takovej ten suchej plátek? :D To zkusím :)
    jinak u nás ve zdravý výživě maj Flapjack Pecan zlevněný z 32 korun na 22 :D tak jsem si jich dneska koupila hned pět do zásoby :D a taky tahini a dva balíčky 100g chia, každý za 38 korun :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nakoupila chia, u nás je také měli ve slevě :D ale zrovna v tu dobu měla slevu i jiná firma, tak mám stejné množství za 31 kč :D ale měli poslední balíček no :( neva, mám :D tahini mám asi poslední lžičku, to je hrozná věc :D jinak k těm chlebům , podívej se kolik to má kalorií a sacharidů, možná to bude trošku jinak, jsou lehčí, tak si budeš moct možná dovolit i víc, ty dva žitné nahoře měly asi 150 kcal a 28 g sachrů, kdybys to chtěla porovnat :) já to fakt počítala, aby to odpovídalo a sloužilo tomu, kdo to potřebuje :) tak jsem zvědavá na tebe :) drž se :)

      Vymazat
  8. Ahoj Kristi, nechcela by si vyskusat 5:2 s tym, ze tie 2 dni nebudu po sebe? To by ma celkom zaujimalo, ci to ma taky isty ucinok. Pre psychiku to asi bude prijemnejsie, ale zas traviaci system si asi tak neoddychne. Bolo by super, keby si pripadne napisala clanok aj o tom, ako si sa citila, pripadne ubytok na vahe po tyzdni v pripade postu 5:2 ale tie 2 dni nie po sebe. Docitala si sa tiez, ci ten zdravotny ucinok je v tychto pripadoch rovnaky alebo sa lisi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko, určitě to plánuji a vlastně jsem v procesu, kdy to zkouším :)

      Tohle bylo vlastní první seznámení a určitě díky tomu nelze dělat závěry, ale z dlouhodobého hlediska ano, takže tomu chci dát tak měsíc, a zjistit, kam mne to zavede, co to se mnou udělá apod. A určitě (jak jsem zmiňovala v článku) chci zkusit dva rozdílné dny v týdnu, ne po sobě. Jinak podle toho, co jsem se dočetla, by ten rozdíl neměl být nijak markantní, podle toho co psali ostatní a lékaři pozorováním, mělo by to být dokonce jedno. Je v tom možná jeden rozdíl a to psychika. Určitě je z psychického hlediska lepší dát jeden den, než dva po sobě :) přesně jak jsi zmínila . :)

      Vymazat
  9. Obdivuju tě za to, že všechno zkoušíš :-) Mě nic nového neláká. Už od tvého prvního článku o IF se odhodlávám, že to zkusím.. No, asi nějak není čas nebo co :D

    OdpovědětVymazat
  10. Také jsem zkoušela, koupila jsem si totiž knížku o této dietě (kvůli nízkokalorickým receptům) a chtěla jsem to zkusit. Docela mě překvapuje množství kalorií ve tvém článku, v té knížce totiž píšou maximálně 500kcal pro ženu a 600kcal pro muže na den... tak nevím... Jinak moc se mi líbí tvoje sestava jídelníčku. Když sem to zkoušela já, nedala jsem si dva dny po sobě, ale pondělí a pátek, a po tom týdnu jsem byla na váze o 2kg lehčí (samozřejmě mi to rodiče ihned zatrhli... :D ) Ale jinak jsem se cítila docela fajn, nebyla jsem ani moc unavená nebo tak :D Mě by to i vyhovovalo a přemýšlím, že zařadím takový postní den v pátek... to jedu z intru domů, nestíhám oběd, snídaně na intru bývají hnusné... :D Ale uvidíme no, ono je zas nepraktické hodně pít, když strávím minimálně 3 hodiny v autobusech :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, knížku jsem viděla, ale tenhle přístup je víceméně "k mání i zadarmo", je to vlastně dobré na čerpání těch receptů, jak jsi psala :) Jinak je opravdu vcelku jedno, kolik si těch kalorií nastavíš, rozmezí je opravdu někde mezi 500-1000, ale v kombinaci s low-carb si můžeš dovolit i více, protože nedostatek sacharidů nutí tělo spalovat tuk.

      A pokud jsi sundala 2 kila za týden, tak to většinu z toho tvoří voda, ale z dlouhodobého hlediska už ty rozdíly jsou a jsou vidět., proto tento článek budu postupně doplňovat a psát zkušenosti :)) chci tomu dát aspoň 4-5 týdnů.

      Jinak máš naprostou pravdu, že to není tak hrozné, jeden den se dá krásně zvládnout, když pak následují zhruba další tři / čtyři dny stravovací, což jsem byla sama překvapená a zrovna včera jsem si dala další den a další bude ve středu a je to takto na "první pohled" fakt dost zajímavý přístup...

      Rozhodně to znovu zvaž, i jednou týdně.. nejde ani tak o hubnutí, ale třeba o to, nechat to trávení trochu odpočinout, sama vidíš, že jsi se po tom cítila dobře, já taky... a postní pátek je vesměs pravidelným rituálem jog´ínů :) Tak pokud ti to vyhovovalo, a nebyl nějaký zásadní problém... :))

      Vymazat
    2. Je fakt, že by to asi chtělo, protože se nějak nemůžu zbavit nadbytku vlákniny... Každou neděli obědváme u babičky a to je vždycky kopec brambor, doma k snídani mám většinou ovesnou s ovocem, no a pak co má člověk jíst, když má hrozně moc vlákniny... :D Třeba dneska mi to vychází (i s večeší, která je velice chudá :D ) na 50g vlákniny (a taky nadbytek bílkovin, no jo... :D ) Což je opravdu hrozně moc... prostě jak jsem doma, nejsem schopná vlákninu ohlídat v mezích... A na intru mám zase všechno pořád nedostatek no... :( Takže možná by to ten postní pátek chtělo, aby si střeva odpočinuly od toho přívalu vlákniny :D

      Vymazat
    3. Ahoj, mohla bych se zeptat jak se knížka jmenuje? Zařadila jsem taky tyhle nízkosacharidové dny, ale nemám moc inspiraci co jíst.
      Děkuju :)

      Vymazat
    4. Leni, kniha se jmenuje Dieta 5:2 - Kuchařka pro dva dny půstu.

      Vymazat
  11. Ty fotky jsou super, dobrá technika :-) Zbihaji se sliny....me se osvědčil výkyv v kaloriich/cvičení na podobném principu jak popisujes. Akorát ze nedobrovolně, kvůli nemoci. Paradoxně 2 týdenní výpadek Jill znamenal - 2 kg. ..:-) Recepty zkusim i v 'normální' dny. Vypadají bezvadne. Díky.

    OdpovědětVymazat
  12. Kristy moc hezky napsané a pro mě inspirativní,už se těším na pokračování...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr :)) Jsem ráda, pokud téma zaujme... tohle je fakt zajímavý přístup a jsem sama zvědavá, co z toho bude :D

      Vymazat
  13. Taktéž něco podobné provozuji. Jen s tím rozdílem, že jsem nic nestudovala a přešla na tento styl tak nějak přirozeně. Jediné co mi ze začátku dělalo problémy bylo,zda se u sacharidů počítají všechny sacharidy nebo se jen koukat na políčko "z toho cukry", protože například i vláknina patří mezi sacharidy, ale nevyužitelné.
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světlo, kouká se na políčko sacharidy. Jinak já to raději v kombinaci s low-carb studovala, dělat si to sám doma po svém je jedna věc, ale pak o tom psát už je něco jiného... jsem zvyklá na ataky, jako že jsem zodpovědná za to co píšu, to mám na talíři pořád :) tak abych se měla o co "opřít" :)

      Vymazat
  14. Tak sem se nechala inspirovat a zkusila a mam za sebou dva tydny takze ctyri postni dny a musim rict ze zatim v poho. Vybrala sem si pondelky a patky to mi vyhovuje bo vikendy castokrat trochu hresim tak se pred a po trochu odlehcim:D diky za tip nikki:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co ;) Já měla největší problém s jídlem druhý den po .... jak to bylo u tebe?

      Vymazat
  15. Jako snist je? Ja teda zaroven najela ten druhy tyden na lowcarbs high fat stravovavani(po precteni knihy Jak palit a nepribirat) sem se konecne odhodlala:) zatim musim rict ze me to vyhovuje a temer nikdy nemam hlad a hlavne vubec nemam chute na sladky jak sem mela driv. Takze i ten postni den zvladam v poho( az k veceru pred veceri mam trosku krizi). V postni den teda mam cc 500kal ve dvou jidlech (snidane a vecere) a sou to bilkoviny,tuky a min sachru. Zitra mam kontrolni vazeni po 14dnech tak sem zvedava ale podle obleceni hadam to bude neco:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přijď zítra říct :)
      S tím jídlem jsem to myslela tak, že jsem měla tendence a nutkání furt jíst.Dohnat to. Jako zvládla jsem to, ale z psychického hlediska to bylo horší než nějaký postní den :D
      LCHF bude fungovat, 100% :-) Já to jela 9 týdnů a výsledky takové, o kterých se mi nesnilo.

      Vymazat
  16. Aha tak to ja musim rict ze sem nemela problem dalsi den, na snidani sem se samozrejme tesila ale pak v poho.ale imo je to tim ze jedu zaroven LCHF bo tam hlad temer neni a chute taky skoro nulovy. U IF to bylo horsi bych rekla.me prave po psychicky strance vyhovuje 5:2 zatim bo to se da. Jj s a Low carbs stravovanim to jde vzdycky dolu to sami vlny ale problem je to pak udrzet:) nejedu uplnej extrem mam to cca 25%B 60%T 15%S, zasna ketoza a podobne, az to dostanu do ruky chtela bych zkusit prestat pocitat (i kdyz me to bavi). To sami se nezhroutim kdyz to obcas porusim.
    No a po prsne 12dnech 4,6kg dole(ale podotykam ze 2,5 kg cca sem nabrala pres velikonoce na skovensku u skorotchyne:D). Tak uvidim dal jak a jestli to pujde a hlavne jak se budu citit atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi kily mi ani nemluv :D u nás to slavení začíná konecm března a končí koncem dubna bo se všichni narodili v tento měsíc (z rodiny asi 8 lidí) a všichni to slaví :D takže pořád jen dorty a chlebíčky :D ale dnešním dnem jsme skončili a teď jdu shazovat 3 kila za ty 3 týdny :D strašný :D právě bych teď chtěla vyzkoušet vlnění, to jsem nikdy nedělala, a myslím, že po zkušenosti s LCHF a 5:2 bych to měla zvládnout pěkně ... A 5:2 je dobré po psychické stránce, to je pravda. a v kombinaci s LC to nemusí být tak zlé, možná proto, že jsem ty "karby" tak vytáhla druhý den, bylo to těžké... což i dává smysl ... :) A ta tvoje váha, mazec :D Ale jak jsi psala, že už na oblečení to jde znát, tak to bylo jasný, že bude úspěch :)

      Vymazat
  17. Jj je to vecnej kolotoc:) dve nahoru dve dolu, vlastne se v tom placam posledni 2-3roky vzdycky najedu na nakej styl krasne to jde dolu, pak prijdou naky svatky, apod. a jak sem jak kyselina. Ja totiz miluju sladky a je pro me tezky mu odolat. Ale tentokrat musim rict ze poprve snad (co jsem na LCHF) nemam chute a kdyz tak minimalni a ty zazenu ze si udelam avokadovej puding bo nakej LC livanec bo tak a v poho. Vcera sem byla strihat u kamosky a vytahla plnej talir domacich kolacu a se mnou to ani nehlo, sem byla v soku bo jindy i kdyz si nedam(mam pevnou vuli zrovna) tak mi aspon tekly sliny:D:D
    Tak sem zvedava dal jak se to bude vyvijet a jak se s tim zziju.
    Jinak vlny jsou fajn fakt se zhubne ale ja to dycky nabrala hned zpet no. Ale jako tychla pomoc do plavek urcite oukej. Btw a 3kg za 3tydny jsou jeste v poho ja zrat tri tydny ma deset nahore:D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je bohužel ta negativní stránka tady těch krátkodobých nájezdů na LC :( rychle dolů, rychle nahoru, z toho hodně je samotná voda, protože ta se vlastně na sachry váže. Ale máš pravdu v tom, že jako rychlá pomůcka je to skvělé.

      pamatuji si, jak sjem byla těch 9 týdnů na Low Carb, že jsem se ironicky cítila fakt skvěle, plná energie, spíše jsem měla strach, že mám pořád sílu cvičit i přes nízký počet sacharidů, žádné stavy... až ke konci, ale to jsem měla spíše z hlediska psychika, věděla jsem, že jsem na tom nejlíp fyzicky za 34 let :D a už jsem se chtěla pochlubit příteli, který měl přijet, jakmile přijel tak jsem to prostě záměrně vypustila a těšila se na společná jídla typu tortily, knedlíky s omáčkou apod :D to prostě bylo záměrný, ale co se týče právě stavů, byla jsem sama překvapená, jak dobře jsem se cítila, vyrovnaně, silně, i zdravotně prostě pokožka, vlbec vnímání, žádná únava... pak se člověk narve sacharidama a furt by chtěl spát :D ¨

      no, tak já se jdu psychicky připravit na vlny, snad se premiéra vydaří :))

      Vymazat
  18. Budu drzet palce a pochlub se pak:)
    Jo ja sem po sachrech taky unavenejsi a hlavne vecne nafoukla to ted, tak nevim zatim je brzy na nejaky zavery. Bala sem se ze nebude energie na cviceni a v pohode zatim .
    Jj takhle to mam presne ja bud se sprajcnu a jedu fakt striktne a pak si taky zamerne povolim a to je konecna.. Nemam klapku a jak se clovek rve od rana spatne veze se to celej den a dalsi a dalsi nez se zase proberu a najedu znova. No ale zase nadruhou stranu musim uznat ze ve svych skoro 37 vypadam a citim se nejlip za cely svuj zivot. Jen bych alepson jednou v zivote chtela na sobe videt 6pack:D:D

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj. Četla jsem zajímavý článek na téma IF a ženy - http://breakingmuscle.com/nutrition/train-like-a-man-but-eat-like-a-woman, možná bude zajímavý i pro tebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky, četla jsem. Je spousta podobných článků, které odrazují na základě špatných zkušeností. Já to chápu. Mne se žádný z v problémů netýkal a netýká. Možná je to tím, že jsem If nedodrzovala tak striktně jak ostatní. Nedělala jsem jej nikdy denně, ani jsem neměla dlouhá "okna" pro půst. Dodržovala jsem doporučení pro ženy a tím jsem se zřejmě vyhnula všem zmiňovanym efektům. Ale věřím, že IF není pro každého. A uz vůbec ne pro lidí, co nemají stravování pod kontrolou. Je to vyšší level, co si nemůže dovolit každý. Píšu to docela často a všude. Ať v případě dlouhodobějšího přerušovaného půstu, nebo u tohoto 5:2. Ale díky za článek, vím, že se to neustále řeší. Stejně tak jiné metody. Chce to prostě vyzkoušet , co je pro koho a hlavně nechodil do toho striktně hned, ale jemné testovat,pokud někdo má motivaci to zkoušet. Jinak určité souhlasil s tím, že IF není v životě potřeba. Stačí se rozumné stravovat. :-) papa a hezky den.

      Vymazat
  20. Ahoj, myslíš, že bych se do toho mohla pustit, i když si kalorie nepočítám a nemám s tím zkušenosti? Dosti mě zajímá, jaký to bude mít na mě účinek. :) Zuzka

    OdpovědětVymazat
  21. Já jsem na tomhle systému přes rok, postupně jsem najela na úplný půsty - nejim prostě nic. Vyhovuje mi to, je to strašně praktický, jednoduchý, levný;)....a 20 kg dole:D Žádný problémy nepozoruju, jen samá pozitiva a sociální jistoty...;)Nehodlam s tim už asi nikdy přestat, je to už tak trochu životní styl..

    OdpovědětVymazat
  22. Super inšpirácie! :) Začala som cvičiť a občas mi dojdú nápady na jedlo, takže takáto inšpirácia sa stále hodí :)
    Minule som si dala na obed grilovaný Camembert s obrovskou zeleninovou oblohou a bolo to siedme nebo <3
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat