Cheesecake s malinami a bílou čokoládou


Dnes bylo překrásné jarní počasí a já dostala vyloženě chuť připravit nějakou dobrotu, něco typicky jarního až letního a úplně jiného, než jsem doposud pekla. Volba padla na cheesecake, který jsem v životě nedělala. Takže tohle je moje premiéra.

Původní recept jsem převzala z časopisu Food. Já pekla a připravovala bez špetku cukru. V ingrediencích jsem jej ale ponechala, rozhodněte se sami, kolik jej tam dáte. Já jenj zcela vynechala. Původní recept obsahoval naprosto katastrofální množství cukru - takže jsem vynechala celkem jeden hrnek cukru a hrnek čokolády. 


Recept je nenáročný, i když bude vypadat složitě. Jedinou nevýhodou je, že zašpiníte více nádobí... nebo možná taky ne. Možná jsem jen já "umělec" :-) Jak říkám, dělala jsem ho poprvé (a ne naposledy) a pravděpodobně to bude jen chtít systém.

Celý recept se skládá
  • z korpusu
    Budete potřebovat: 1 hrnek rozdrcených BeBe sušenek, 3 lžíce cukru a 1/2 šálku rozpuštěného másla 
  • tvarohové směsi
    Budete potřebovat: 250 polotučného tvarohu, 1/2 hrnku cukru a 3 vejce
  • malinové omáčky
    Budete potřebovat: 250 g (mražených) malin, 2 lžíce cukru, 2 lžičky bramborového škrobu (já měla Solamyl), 120 ml vody
  • čokoládové omáčky
    Budete potřebovat: 1/2 šálku 30% smetany, 100 g bílé čokolády
Vše si postupně připravíme, abychom pak dort jen dali dohromady a pekli.

Připravte si formu s odepínacím dnem. Já měla formu o průměru 20 cm.

1) Korpus: smíchejte, zpracujte a rozprostřete pečlivě prsty po dnu formy. Dejte stranou.

2) Čokoládová omáčka: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a smetanu a dohladka promíchejte.

3) Zapněte troubu na 165°C.

4) Malinová omáčka: než se čokoláda rozpustí, dejte vodu do nového kastrůlku, přidejte škrob a maliny (část dejte stranou na ozdobu). Vařte zhruba 5 minut, dokud směs nezhoustne. Přepasírujte přes sítko a dejte stranou.

5) Tvarohová směs: v míse smíchejte tvaroh, cukr a po jednom zapracujte vejce. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a metličkou (vidličkou) dobře promíchejte. 

6) Do korpusu nalijte polovinu tvarohové směsi a zakapejte 3 lžícemi malinové omáčky. Vlijte druhou polovinu a znovu dejte 3 lžíce malinové omáčky. Špičkou nože pak vytvořte mramorování.

7) Pečte zhruba 60 minut, dokud tvarohová náplň nezpevní.

8) Nechte vychladnout (nejlépe přes noc), ozdobte malinami a zakapejte na talířku při podávání zbylou omáčkou. Pro mlsné je možné přidat ještě čokoládovou polevu (není třeba).


A teď už vám popřeji dobrou chuť, cheesecake dopadl fantasticky. 
Sami můžete porovnat rozdíl mezi mým výsledkem a výsledkem z časopisu (vpravo).
Jsem ráda, když "dílo" vypadá tak jak má a přibližuje se tomu, co je dáno na obrázku :-)

K. ♥




23 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle :) Já dělám nepečený cheescake, prostě tomu pečenému jsem nikdy nepřišla na chut' :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho nechat pořádně vychladit... a na nějaký nepečený máš tip? Který ti fakt chutná? :)

      Vymazat
    2. Na nepečený cheescake používám maliny, 2 x balení mascarpone, bílou čokoládu, citron a moučkový cukr.

      Korpus dělám z drcených Bebe sušenek. Potom smíchám všechno mascarpone, dvě lžíce moučkového cukru. Z citrónu nastrouháme trošku kůry - zhruba čajovou lžičku, dáme také do mísy. Poté z citrónu vymakáme všechnu šťávu a nalijeme do směsi. Směs řádně promícháme. V mikrovlné troubě nebo vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a nalijeme do směsi. No a potom už jen přidáme ovoce podle chuti ;) Já dávám maliny,jsou prostě nej :) Ale dělala jsem i jahodový, borůvkový,atp.

      Recept je hrozně jednoduchý a chut' výborná :)

      Vymazat
  2. Vypadá skvěle :-) Já mám cheesecaky taky moc ráda, akorát jsem hodně dlouho žádný nepekla, protože teď potřebuju péct spíš věci, co se dají dobře přenášet v krabičkách :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle je naprosto skvěle kompaktní díky škrobu. Taky jsem myslela, že s ním bude manipulace hrozná, ale vůbec, Normálně jsem ho nakrájela a rukou nabrala ... :)

      Vymazat
    2. Tak to je super, to ho asi brzy vyzkouším :-)

      Vymazat
  3. jůůů, málem jsem si poslintala klávesnici, vypadá luxusně :o) já v létě s oblibou dělám tenhle nepečený http://www.netkucharka.cz/recepty/dorty/rybizovy-dort-bez-peceni1 jen taky dávám míň cukru, jinak je přeslazený, a dávám jakékoli ovoce mám po ruce.. pečený mě hrozně láká, ale jsem na něj trochu líná ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. Navnadila jsi mě už včera tou fotkou!! A večer!! Dneska dokoupím sušenky a bílou čokoládu a zítra ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. supr, dej pak vědět, jak se podařil :)

      Vymazat
    2. Famózní!! Jak ta čokoláda voněla při pečení!! Chutnal celé rodině, a ani bych to nepřislazovala ( nechápu originál :D)) a ten bordel v kuchyni :D

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že jsem nebyla jediná, kdo měl fakt nepořádek v kuchyni :D A taky nechápu originál, protože takhle to bylo akorát :) Jsem ráda, že se povedl a chutnal :)

      Vymazat
  5. Jejda, Kristi, teď jsem dostala tak příšernou chuť, že bych šla hned péct, ale musím se učit :/ Stejně se nebudu moct soustředit a budu na tu dobrotu pořád myslet, tak ho nakonec upeču a nic se nenaučím :D Vypadá báječně, taky mám posledních pár dní jak je teplo už léto a šla bych se nejradši koupat :D A ještě se chci zeptat, cvičíš teď něco nebo děláš jen jogu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :)) Ano, cvičím. Jógu. Na levo v menu je odkaz na yogafix90, doporučuji vyzkoušet, druhý den mne z toho bolí tělo víc než od Zuzky :D

      Vymazat
  6. Díky za inspiraci na vikend☺. Nikki, chtěla jsem se zeptat,jestli na novém blogu najdu ten výborný článek o BM a jeho výpočtu? Na mojetělo byl,tady ho nemůžu najit. Dekuji moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš ten článek o metabolismu a jak ho zpětně navrátit, když je zpomalený?

      Vymazat
    2. Ano,byl u toho i výpočet, vysvětlovala jsi to i na prikladu- slečna, věk. ....a pak tam byl dlouhý vzorec.Dekuji

      Vymazat
    3. Mrknu na to, pohledám a když tak to dám zítra do kupy a dám online. Ok? :) Teď už valím do postele, mám v 5 budíček díky jedné potvoře :D

      Vymazat
    4. Jsi zlata. Dekuji a dobrou noc...Ať spí Eliska aspoň do 6😊

      Vymazat
    5. Jarko, nechala jsem články prozatím online na blogu Moje tělo. Tak pořádně scrolluj dolů... jsou tam tři různé články ohledně metabolismu hned pod sebou. Pak z toho asi udělám výcuc pro e-book. Tak zatím takto :))
      PS: nechala mne do 6 ... alelujáááá :D

      Vymazat
    6. Kristi, to je přesne ono:)))Moc ti dekuji. Jsem ráda, že Eliška pochopila....aspoň pro dnešek. ...jak rady maminy spi:))) Ještě jednou díky a hezký den.

      Vymazat
  7. No to je krása, moc se povedl! :) Cheesecake je snad můj nejoblíbenější dezert vůbec, akorát jsem vždy hrozně líná ho péct. A také nechci riskovat, že ho sním na posezení :D

    OdpovědětVymazat
  8. tak toto vyzerá užasne. Hned by som si dala.

    OdpovědětVymazat