Citronové řezy s mákem


Touhle něžnou kráskou jsem se nechala inspirovat na FB stránkách Coolinářky a teď se s vámi musím podělit o recept, který jsem od této nenápadné talentované dámy obšlehla. Určitě se k ní podívejte, je schopna i z obyčejného jídla udělat krásné jedlé fotky. No fakt, i nudle s mákem u ní vypadají jako luxusní záležitost.

Teď ale k receptu.

Z 5 bílků uděláme sníh a poté přidáme 100 g cukru a ještě prošleháme. 
Do mísy dáme 100 g polohrubé mouky, 3 polévkové lžíce máku, 100 g rozpuštěného másla, kůru a šťávu z 1 citronu a smícháme s bílky. 

Těsto vylijeme do formy na biskupský chlebíček a pečeme 20 minut na 160 C.

Já měla řezy docela citronové, ale nevadilo mi to, bylo to luxusní a hlavně, měla jsem fakt obří citron :-D Každopádně mi těsto chutnalo i samotné bez citronové šťávy jen s kůrou. Mňam. Docela přemýšlím, že vyzkouším příště i jen tak :-)

Teď nastává otázka, co s pěti žloutky, které vám zůstanou. Já z nich večer udělala francouzské brambory, takže máte vystaráno i s nápadem na večeři.

Je to skvělý moučník jak na nedělní snídani, tak k čaji odpoledne. Myslím, že si své místo najde hlavně horkých dnech v létě, je velmi osvěžující :-)

Dobrou chuť a děkuji Coolinářce za receptík. 

K. ♥

9 komentářů:

  1. Jé, vypadá úžasně, dala bych si. Strašně ráda peču, ale přítel sladký nejí a pro mě a prcka to nemá cenu :-( Navíc už jsem zase ve fázi hubnutí, takže si to tak nebo tak nemůžu dovolit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš kdo tady u nás jí tyhle dobroty? Já... jenom já :D velmi málo si dá synek, jinak nikdo. Protože přítel žije v zahraničí dá se říct... takže dělám z polovičních dávek a ještě rozdám :)) Takhle to nesním všechno sama :D Ale jasný, jakmile se hubne, tak se na takový věci ani radši nedívej :D ať se ti daří :)

      Vymazat
  2. Mám moc ráda podobné ,,lehčí" dobroty :) Hlavně citron dokáže udělat při pečení zázraky, krásně celý recept osvěží :) Možná ale převezmu recept a zkusím to s banánem :)

    OdpovědětVymazat
  3. a mohu se zeptat, pečete jen o víkendech, nebo i v týdnu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peču většinou v pátek a v sobotu na víkend :) Ale není to jakože 100% pravidlo ;)

      Vymazat
  4. já si právě říkám, kolik skvělých receptů jste už vložila, děkuji za duper inspiraci! :)
    Já taky peču často pravidelně, i díky vám, ale bohužel nejsem ten typ co si dá dva kousky :D pak mám trochu výčitky .D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také nedám jen dva kousky :D Na to je to moc dobré :D Ale dělám často z polovičních porcí anebo ještě častěji rozdám, když toho mám hodně.

      Vymazat