Samoobslužné balíčky (nejen) pro děti


"Mamiii, mám na něco chuť," kolikrát jsem už tohle slyšela a vždycky jsem šílela, protože nemám ve zvyku nakupovat do zásob různé pochutinky, takže se dost často stává, že doma pro děti skutečně nic nemám. Možná bych se měla stydět, ale je to fakt :-( Nicméně, minulý týden jsem narazila na jeden prima nápad na blogu, kde jedna maminka vytvořila takové balíčky svým dětem, aby se samy mohly obsloužit. Strašně se mi to líbilo, protože za prvé - když koupím třeba sáček bonbonů, sušenek, tyčinek nebo krekrů, nikdy to nikdo nedojí. A proto jsem uvítala, že pokud by se tyhle dobroty rozdělily do více menších sáčků, problém jedna by byl vyřešen. A s ním i problém dvě, že nemusím furt lítat a něco vymýšlet. Takže jsem nakoupila více věcí naráz, v papírnictví sehnala uzavíratelné sáčky a dnes baličky připravila.


Ani nemusím říkat, že měly balíčky u synka obrovský úspěch. Jednak ocenil ten výběr a jednak je to pro něj zkrátka a dobře atraktivní :-) Naskládala jsem je do nádob z lednice, které nepoužíváme a ležely ladem v kumbále. Teď mají svoji funkci a koneckonců to vypadá i dobře.

A tak mne napadá, zda by daná věc nepomohla nejen vašim dětem, ale i přímo vám, pokud třeba cvičíte nebo žijete zdravě, ale potřebujete i jakýsi únik, jelikož by tohle mohl být skvělý pomocník, jak si pomyslně rozdělit laskominy a dobrůtky na více dílků a nemít nutkání to sníst všechno. Na každý sáček si třeba napsat den v měsíci a každý den se těšit na odměnu :-)

Nevím, jak moc se vám nápad líbí, ale mně ano, proto jsem cítila potřebu se podělit :-) Příště bych chtěla ukázat podobné balíčky do lednice.

Hezký den,

K. ♥

 


16 komentářů:

  1. To by mě vůbec nenapadlo! Báječný nápad!!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, díky moc za tip:-)
    Budu praktikovat....pytlíčků máme doma habakuk.
    Pěkné odpoledne přeji.

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělý nápad! Jen se udržet, a nesníst více pytlíčků naráz :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jednu dobu jsem tohle dělala se sušeným ovocem a oříškama, jen se to hodilo do tašky a hurá na cesty. Hodně, hodně dobrý nápad! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt originální! :-)
    Ale jak znám svého mlsného bráchu, ten by klidně sežral hned několik balíčků najednou. :D

    OdpovědětVymazat
  6. to je geniální, kdyby holky dostaly ozdobný pytlík, tak by z něj možná snědly i něco relativně zdravého.. kdyby se to namíchalo s lentilkama :oD

    OdpovědětVymazat
  7. Toto si asi udělám pro sebe na zkouškové - za každou zkoušku balíček :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Velmi dobrý nápad. Já jelikož stále řeším váhu tak se snažím jídlo taky nějak dělit, do menších a menších krabiček a tohle je nápad. Nakoupit prostě určité rozumné množství a například na týden si to připravit a mít tak i přehled co vše člověk jedl. díky za typ tady se nedá na tomto blogu nikdy zklamat. Martina z Plzně

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké. My tohle děláme nejvíce se směsí sušeného ovoce a oříšků. Do malých krabiček nebo uzavíratelných sáčků si každý udělá směs věcí, které má rád. Hodí se to perfektně na svačinky a když člověka "honí mlsná". :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle je skvělý nápad a myslím, že se to hodí i do práce. Žádné jídlo mi nedělá tolik problémů jako obyčejná svačina. Nikdy nevím, co si nachystat.. balíčky určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  11. pro někoho určitě super nápad, vypadá to hezky. Nevím, jak by to fungovala u nás, trochu se bojím, aby nemizlo nekontrolovaně a pořád jen ty stejné potraviny a pak tam nezůstávaly jiné. U nás se děti víceméně obsluhují ale sami. Spousta věcí je volně přístupných-ovoce,přesnídávky, jogurty, musli tyčky, bebe sušenky, musli atd, tak si vždycky něco vezmou a přijdou, jestli mohou. A co se pak týče těch sladkůstek jako jsou bonbony, čokoládky atd, tak to mám v baru ve výšce a to já dávám sama dle uvážení, mezi 3 děti se to dělí lehce :-)

    OdpovědětVymazat