Martínek má 10!


Můj synek slavil narozeniny. Je to neskutečné, ale to malé miminko má už 10 roků. Z modrého obalu s klávesnicí na tablet byl nadšený :-) Dostal ještě další věci a oslava s tatínkem na něj ještě čeká. Bude to pro něj překvapení.  


Nemyslete si, že jsem ho odbyla malým dortem :-D Vše bylo v režii Martínka, vybíral si nádobu podle toho, jak velký ho chtěl. Chtěl jen malý a jahodovo-tvarohový. Tak ho měl.


Dárek si vybral sám. Jen nechal na mně, jaký zvolím.

30 komentářů:

  1. Krásné fotky :)
    A knížka je Vypravěčka, před necelým měsícem jsem ji četla a je perfektní!!!!
    Krásné jarní dny,
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Vypravěčka, ano :-) Hrozně dobře se to zatím čte :) Tobě taky pěkné dny přeji :)

      Vymazat
  2. Dortíky vypadají krásně, hned bych si dala ten jahodovo-tvarohový :) přeskládaná knihovna vypadá fakt hezky, ale musí to být poměrně nepraktické, když chceš některou knížku najít. Jodi Picoultová, že by Vypravěčka? Tu mám na svém seznamu To read nějaký ten pátek. Tak už se těším, až bude po zkouškách, státnicích a přijímačkách a budu moci číst jen tak pro radost.
    Když už jsme u těch knížek, tak mám v plánu si dnes jít udělat radost, protože dnes jsou ceny bez DPH. http://www.knihymajizelenou.cz/
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Vypravěčka :)
      Jinak s knihami to zatím nepraktické není, protože jich nemám tolik, abych hledala :D Jen je spíše blbý, když třeba ze série 6 knih má každá jiný přebal... takže nejsou u sebe, ale nevadí mi to (zatím) :))

      Ať se ti podaří všechny testy a přijímačky... teď to začne, co? Jsem ráda, že už nechodím do školy :D

      Vymazat
  3. Ta tvoje kuchyň, to je prostě orgasmus pro moje oči ty jo :) krásný fotky :) ten robot do kuchyně závidím, taky bych něco takovýho chtěla, ale to spíš až někdy v budoucnu :)
    S tím HIIT mi povídej :D jak jsem ti psala, že sem si dala tu tabatu v pondělí, tak ještě teď ve čtvrtek mě z kliků bolej prsa :D :D jako svaly, no ty víš jak :D Knihovna vypadá krásně, ale souhlasím s Tomem no.. promiň :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně ti ty knihy ladí(moc se mi to líbí), já jich tolik nemám, protože nemám místo na knihovnu (mám pocit, že veškeré místo zabírají věci princezen...:-D), takže když knihu dočtu a úplně tak mě třeba nebaví, tak ji ráda věnuji k nám do knihovny ;-)). Fotečky jsou moc krásné a dortíky také a malá je celý tatínek:-)) Hezký sluníčkový den
    Soník

    OdpovědětVymazat
  5. obdivuju ten pořádek v dětském oblečení, já mám často i problém si vzpomenout, komu přijde které tričko, natož abych měla nachystané věci na příslušné roční období :o) Martínek má tak krásný kukuč, jako kdyby neuměl ani zlobit :o* knížky závidím ať srovnané nebo nesrovnané, u nás není místo, takže už jsem zase musela vytřídit, čeho jsem schopná se vzdát, ale ješt jsem neměla to srdce odnést je do knihovny nebo prodat, pořád doufám, že se stane zázrak a aspoň murakamiho si budu moci nechat :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatí, já ten pořádek v těch šuplíkách mám jen u Elišky :D i když pravda, včera jsem se naštvala a přerovnala komplet celou svoji skříň, ale když to ta malá několirát denně vyháže, tak to jdu poctivě zase skládat zpátky :D
      Já už také dost knih prodala, právě proto, aby bylo místo. Ty spodní dvě police musí zůstat zatím prázdné protože eliška knihy vere a samozřejmě ničí a to já nesnesu :D na knihy mi nikdo sahat nesmí ! :D

      Vymazat
  6. No teda, to je nálož fotek a informací, .... :) ...miluju kuchyňské přístroje, mám doma jejich neuvěřitelnou sbírku..... já jsem čekala, kdy zase začneš HIIT, ale musím říct, že už jsem ztrácela naději :).... jsem taky Beran, ale dort jsem (zase) letos neměla :) .. a vlastně ani "trvalý" dárek, ale bylo příjemné trávit romantický víkend s užmužem v lázních :)... je to hrůza, jak ty děti "stárnou", moje miminko bude mít 22 let :)....pejsek je roztomilý, já mám doma papouška a ten se válí v posteli úplně stejně (a to jako myslím vážně!)..... a tak se taky trošku pochlubím - včera mi dorazilo Killer Body z britského Amazonu, takže po Bobovi, Shaunovi zase návrat k Jill :) Krásný den....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako dárek být sama s mužem někde pryč, bych za ten dort brala :) To ti závidím :) A papouška bych tedy ráda viděla :D
      A Killer Body ti strašně závidím :) To už je druhá věc :D

      Vymazat
  7. Máš NÁDHERNOU kuchyň a krásně prostornou, aspoň podle fotek :-) Akorát nevím, jaké je to na udržování čistoty? Mě kolikrát při smažení stříká olej. Z kachliček do otřeš, ale co u tebe?
    Moučník vypadá taky nádherně, hned bych si dala :-)
    Těstoviny taky brzy vyzkouším, ty miluju na všechny způsoby :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, ano, kuchyň je velmi prostorná, jsou tam de facto tři linky, ale využívám jen dvě :) Nicméně, i tato má své nedostatky. Všechno je daleko :D A to "obložení" za vařičem je naprosto nešťastné. To bylo první, co jsem řešila a říkala si, jak to takhle mohl někdo navrhnout, protože ta mastnota dolů nejde... kdyby bylo na mě, tak minimálně právě na to místo dám normální obklady. Takže smažím tím pádem jen na těch předních "plotýnkách". Což taky nerada dělám, protože jak se tam člověk furt otáčí a na něco se natahuje do skříněk, hrozí, že tričkem prostě zahákne za rukojeť... z toho mám hrozný strach, takže elišku neustále při vaření odháním. Třeba mi dost chybí dřez blízko plotny, ... no, kuchyň nádherná, ale až budu navrhovat jednou vlastní (snad), tak se dost ponaučím :)

      Vymazat
  8. Ta knihovna, to je pecka! A komentář přítele...no zasmála jsem se :D
    Na fotky tvojí kuchyně bych mohla koukat taky věčnost. Ty cihličky se mi strašně líbí a tvá kuchyň je první, ve který jsem je viděla, no a mám tím pádem vysněno do budoucna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se cihly líbí i na budovách normálně :D Takové ty anglické baráky. A jelikož je majitelka bytu učitelka angličtiny a je posedlá Anglií, tak to vlastně v dobrém slova smyslu odskákala i kuchyň :D Určitě si ale nedávej cihly za plotnu, tady je to dost nešťastně udělané - jen takový tip, až se do toho pustíš :D Až budeš vařit a smažit, všechno ti to časem pochytá mastnotu a nejde to dolů :)

      Vymazat
  9. Ach, toľko mňamiek ♥ Ja som posadnutá jahodami, takže teraz si mi urobila riadne chúťky :P
    Knižnica vyzerá perfektne.Tiež sa mi to páči takto farebne zostavené, ale vadilo by mi, že série nemám pri sebe :) Máte inak nádhernú kuchyňu ;)

    Srdečne ťa pozývam na *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  10. V dnešním díle jsem se hodněkrát našla teda!!! :) Já mám ted celozrnný kuskus poprvé, předtím jsem stále měla jen ten obyčejný. Ten jahodový dortík vypadá božsky, podělíš se o recept? :) Mimochodem vidím, že máme stejné dózy na vločky :D A máš úžasnou kuchyň ♥ Chtěla bych mít tvou sbírku knih.. :D A děti jsou krásnéé :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mohu se zeptat, kde se dá stáhnout Skinny rulez? díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím kde se dá stáhnout, já ho našla na YouTube ;)

      Vymazat
    2. Ja to hladam uz strasne davno a zatial som nic nenasla :( u mna to ale teraz vyzera na 9 mesiacov len veeeelmi opatrneho cvicenia ;)

      Vymazat
    3. jééé, tak to gratuluji :))) Bob počká :))

      Vymazat
  12. aha, já to nějak nenašla :D Nehodila by jste mi prosím, prosím odkaz? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Wau, tak ta knihovna mě dostala :o) Krása! Možná by se ten "problém" s těmi sériemi dal vyřešit tak, že by jedno patro patřilo v budoucnu jim :-P

    Tvůj blog již sleduji delší dobu, chtěla bych se trochu z cesty zeptat, jaký je tvůj názor na odšťavňování versus jezení čerstvého ovoce/zeleniny. A také mě napadlo, zda by si nechtěla napsat článek (nebo se alespoň v odpovědi krátce podělit) na téma změny psychiky poté, co si začala cvičit fitness/jógu. Takto to vyzní asi dost opožděně, jelikož se tomu věnuješ už nějaký ten pátek, ale určitě by to bylo zajímavé. Myslím to tak, co cvičení (kromě tvé postavy) změnilo ve tvém životě.

    Přeji pevné zdraví a spokojenou rodinku

    OdpovědětVymazat
  14. Neuvěřitelně mě tyhle články u tebe baví. Fotky jsou nádherně veselé a vždy vše hezky upravené. Těším se na sedmý díl!:)

    OdpovědětVymazat
  15. Tož mě je*ne... Dvakrát jsem ti napsala tady slohovku a dvakrát se to tu nepostlo!! ááááá moje nervy :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi taky občas stane :D Děkuji ti a i tak si toho vážím :D

      Vymazat
  16. No teď mám zase trochu času, tak to napíšu potřetí a tentokrát si to i zkopíruju pro všechny případy! :-D
    Psala jsem, že je moc fajn, jak jde vidět, jak si užíváš mateřské :-) Kromě tedy samotné starosti o ratolesti se vyžíváš v přeskládávání knihovny, máš krásně upravené skříně a oblečení, vaříš pořád samé dobroty na každý denní chod, pořád čteš nějaké supr knížky a ještě bloguješ, píšeš své knížky a bůhvíco ještě všecko :-) Já jsem si vždycky představovala mateřskou jako ohromnou nudu (ano, jsem ještě bezdětná :-D ) a říkala jsem si, že zešílím, když jedinou náplní mého dne bude starání se o dítě :-D
    Ale vidím, že to jde i jinak :-) Abys mě pochopila, tak při studiu dvou škol a práce toho moc jiného nestihnu, jsem ráda, když do svého dne nacpu nějakou patnáctiminutovku od Zuzky Light nebo tak něco... Můj koš s prádlem už se ke mně modlí a doufá, že ho brzy vyprázdním a vyperu si, ale bohužel, jak to u mě bývá, tak si vyperu až když mi dojde poslední kus spodního prádla (ano, klidně budu nosit ty seprané, nyní už růžové kalhotky s kravičkama), než abych si našla čas třídit a házet prádlo do pračky. Ono totiž po tomhle kroku následuje nakupění na židli a následné přendávání prádla mezí židlí a postelí podle toho, kde momentálně funguju, než jednoho dne budu mít dost toho, že se každý den přehrabávám tou kupkou, nebo se také stane, že se tato kupa zmenší a většina se přemístí zpátky do koše na prádlo, bez toho, aniž by se kdy dostala do skříně :-D
    Moje pointa je, že se mi líbí, že máš čas na všechny tyto věci, jsou to věci, které bych chtěla taky mít, ale bohužel mi na ně momentálně nezbývá čas ani energie :-( A je fajn vědět, že jednou to tak nebude a budu si užívat i já těhle věcí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda :D Tak ti za tu snahu odpovím :-D
      Já vím přesně, o čem mluvíš. Jsem dost akční člověk a docela jsi vystihla přesně svoji obavu, že se budeš na mateřské nudit. Já to měla úplně přesně takto u prvního dítěte. Neměla žádné koníčky, nečetla, nedokázala jsem si ani třeba hrát debilní hry na netu. Já jsem na mateřské trpěla, doslova, nudila se a po dvou letech jsem doma doslova brečela, že musím mezi lidi, jinak se zblázním. Takže jsem po dvou letech doma šla do práce a manžel šel na rok na mateřskou. No, manželství nám to stejně nezachránilo :D ale chtěla jsem říct, že vím, o čem mluvíš. Tuhle mateřskou prožívám úplně jinak. Dělám milion věcí a doslova spíš trpím, že bych potřebovala více času :-) Těším se, až mi Eliška vyroste a už nebude potřebovat tolik pozornosti, teď ji opravdu vyžaduje, tak cvičím, čtu a dělám jiné věci, třeba tenhle blog, jen když spinká. Což je s přibývajícím věkem méně a méně :D Ale neva... i tak si kupodivu tuhle mateřskou skutečně užívám, i když do práce se těším taky strašně moc :))
      A s košem na prádlo ani nemluv... já raději zrušila koš a házím to do skříně na hromádku na zem, kde to není vidět a kde mám spoustu prostoru, protože tam nemám co dát :D :D a taky ubírám po troškách :D myslím, že vlastně 365 dní v roce nemám vyžehleno :D

      Vymazat
  17. Když vidím na fotkách tu kuchyni, nemůžu se nezeptat (i když to bude asi mimo mísu)-jak jsi spokojená s těmi cihlami za linkou? Mně se hrozně líbí a moc bych je chtěla do nové kuchyně, ale mám strach, že budou hned špinavé a nepujde to umýt. Někde jsem teď četla, že na nich není nic vidět. Ale raději bych si to ověřila od někoho, kdo s nimi opravdu funguje. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kateřino :) Kuchyň je opravdu nádherná, majitelka si na ni dala záležet :) Ale jak jsem už psala výš (je mi jasné, že se tady ty odpovědi ztratí, když jich je víc), jsou naprosto nešťastně řešené :( Mít za linkou je nádherné, tomu nic nevadí, ale vyloženě za plotnou to je katastrofa. Na fotce to skutečně není vidět, ale pouhým okem ano a dolů to NEJDE! Několikrát jsem to drhla, ale i když to vypadá dobře, mít cihly takhle za prostorem na vaření bych každému rozmluvila. Já sama jsem ponaučená, až si někdy budu dělat vlastní kuchyň ve svém bytě (snad někdy :D)

      Vymazat