BLOG
Bloguji
U mě doma
Happy Monday
Baby deník
Nevlezlo se
JÍDLO
Z mého stolu
Všechny recepty
Vaření s FOOD
Vaření s Yummly
Biosfera.cz
CVIČENÍ
Články
Fitness deník
Recenze a tréninky
Jóga
Moje proměny
FASHION & BEAUTY
Notino.cz
Laky
Kosmetika
Oblečení
VOLNÝ ČAS
Knižní koutek
Knižní výzva
Recenze knih
DIY
Háčkování
V PŘEDVÁNOČNÍM ČASE MÁM PRO VÁS SPOUSTU SOUTĚŽÍ. KDE?
Na blogu soutěžíme o tři balíčky od HQH System
Na mém blogu můžete soutěžit ve Velké oříškové soutěži o 5 kg oříšků a semínek
Na FB stránce Anetky Run-Heart se soutěží o mou knihu Moje tělo: koučink
Na FB stránce Správná podprsenka se také soutěží o mou knihu Moje tělo koučink.

PŘEJI VŠEM HODNĚ ŠTĚSTÍ A KRÁSNÝ ADVENT :-)

úterý 5. května 2015

Hráškové lívanečky s mátou


Tento recept na lívanečky je úžasně snadný, výživný, chutný a v neposlední řadě velmi zdravý. Měla jsem z kombinace respekt a absolutně se neodvažovala odhadovat, jaký bude výsledek především na chuť. Jelikož ale dopadl přesvědčivě a naprosto výjimečně a zajímavě chutnal, dělím se s vámi o recept. Kdo je milovníkem hrášku, kokosu nebo může cokoli, kde je trochu cítit máta, směle do práce :-)

Na 4 kusy lívanečků budete potřebovat:
1 šálek mraženého hrášku
2 vejce
2 lžíce nasekaného pórku (můžete dát cibulku)
1-2 lžíce nasekané čerstvé máty
nastrouhanou kůru z 1/2 citronu
30 g feta sýru nebo balkánského
30 g kokosové mouky nebo moučky
špetku soli
špetku pepře
olej na smažení (nejlépe kokosový, ale nemusí být)

Nejdříve dejte rozmrazit hrášek, ale pokud nechcete čekat, dejte jej krátce povařit v mírně osolené vodě. Pozor, ať ho nepřevaříte. Pak jej slijte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a vidličkou ho rozmačkejte třeba na dřevěném prkýnku nebo na talíři. Ne, úplně, nechceme z něj kaši, jen trochu, aby kuličky popraskaly.

Do mísy dejte připravený hrášek a všechny ostatní ingredience. Sýr nadrobte, aby se dobře míchal. Všechno dobře promícháme. 

Na pánvi rozpalte olej a lžící navrstvěte lívanečky. Až začnou hnědnout, opatrně obraťte. Jde to vcelku rychle, tak dávejte pozor :-) 

Přeji dobrou chuť,

K. ♥




(podle původního receptu)
Vaše názory:

9 komentářů:

  1. Páni, to je taková nepochopitelná kombinace chutí :) to asi budu muset vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super, hrášek můžu ve všech podobách! hezký den! S.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoje kombinace mě snad ještě nikdy nezklamaly, ať zněly jakkoliv šíleně, a i toto mě zaujalo! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají zajímavě, třeba je někdy vyzkouším - jen nevedu kokosouvou mouku, tak použiju normální :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mouka nebo moučka.. moučka je vlastně klasický kokos, který se všude prodává ;)

      Vymazat
    2. Aha, to jsem nevěděla, tak ten mám :-) Děkuju :-)

      Vymazat
  5. Ahojky, nevíš, zda můžu použít kokosovou mouku, která mi vznikne, rozmixuju-li strouhaný kokos? :) díky!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, nevíš, zda můžu použít kokosovou mouku, která mi vznikne, rozmixuju-li strouhaný kokos? :) díky!

    OdpovědětVymazat