Sendvič s burákovým máslem a džemem

Pamatuji si, jak jsem nad kombinací burákového másla a džemu vrtěla hlavou a říkala si, co si to ti amíci furt vymýšlí... i Zuzka Light, přestože žije několik let v USA, nikdy neochutnala tuhle lahůdku typickou pro tuto zemi a nikdo z tamních nechápe, jak je to možné. No, prostě to zní hrozně, co si budeme říkat. Navíc, klasický americký toust s džemem asi nebude nic zdravého, ale já si říkala, že bych to moc chtěla vyzkoušet a přitom to udělat zdravě.

Nakoupila jsem si tedy 100% arašídové máslo, celozrnný toust a udělala vlastní džem z ovoce a chia semínek - tentokrát jsem dělala neslazený. Postup je pak velmi jednoduchý.


Můžete a nemusíte plátky toustu trošku opéct (buďto v toustovači nebo troubě), jednu stranu toustu potřete arašídovým máslem, druhý toust potřete džemem a slepte dohromady. Pak v půlce překrojte. A je hotovo ☺

Celý toust se dá ještě ozvláštnit banánem, oříšky a podobnými věcmi, které máte rádi.
Snad vám bude chutnat, pro mne to byla příjemná změna na snídani ☺

K. ♥

7 komentářů:

  1. Kristi, a chutnala ti teda tato kombinace? Já si taky kolikrát říkala, že to musím zkusit, ale zatím jsem svůj nápad nikdy nezrealizovala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono tím, že jsem měla domácí džem, takže de facto jahody+chia, tak to bylo jak arašídové máslo s jahodama :) Je to dobré, jako ty 4 tousty do mne spadly jakoby nic :D Nic jako extra, že bych po tom áchala, ale dobré to je a jako změna je to moc fajn :)

      Vymazat
  2. Mňamka, tohle mám moc ráda. Mimochodem krásná sklenička, podobnou mám taky, dávala jsem ji na blog :)

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
  3. Kamarádka z Anglie pojídala toustový chleba s máslem a v něm měla slané brambůrky. Není to nic zdravého, ale vyzkoušela jsem to a nebylo to zas tak špatné :D Nebo třeba hranolky v toustovém chlebu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto kombinaci se chystám ochutnat už dlouho, ale pořád jsem se k tomu nedostala, zatím jím vždycky burákové máslo nebo marmeládu zvlášť. Snad to brzo vyzkouším - zrovna se chystám přivést si od našich domácí marmeládu, tak konečně bude z čeho :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já si počkám, až jednou BUDU v té Americe. Abych vyzkoušela tu pravou klasiku! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tě láká USA, tak ti to budu přát :) Já bych radši Evropu :D je mi 35 a ještě nikdy jsem nikde nebyla. Za hranicemi. :)

      Vymazat