Bublanina s ovocem

By sobota, června 20, 2015 ,



V letních měsících je tohle naše nejčastější buchta. Je rychlá a výsledek je famózní. My už jinou bublaninu neděláme a jiné ani nezkouším. Recept jsme si kdysi dávno našli a vyhovuje nám.

Smíchat v hluboké míse 400 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 200 g krupicového cukru, 1/2 šálku oleje, 1/2 šálku mléka (já dávám celý šálek), 4 žloutky a smíchat. Poté opatrně vmíchat sníh z bílků. 


Do vymazané formy dáme těsto a "zapícháme" do něj ovoce (jahody, třešně, rebarboru, atd.). Pečeme na 180°C zhruba 25 minut nebo do zhnědnutí. Po dopečení hned vytáhnout a zasypat moučkovým cukrem :)) 
Tohle je základní recept na opravdu velkou bublaninu na velký plech. Je fakt neskutečně dobrá, dělala jsem po několikáté i rodičům, protože nemají troubu a hádali se o to, kdo z ní více sní :)

Ať chutná i vám.


Mohlo by se vám líbit

0 Comments