Bublanina s ovocem



V letních měsících je tohle naše nejčastější buchta. Je rychlá a výsledek je famózní. My už jinou bublaninu neděláme a jiné ani nezkouším. Recept jsme si kdysi dávno našli a vyhovuje nám.

Smíchat v hluboké míse 400 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 200 g krupicového cukru, 1/2 šálku oleje, 1/2 šálku mléka (já dávám celý šálek), 4 žloutky a smíchat. Poté opatrně vmíchat sníh z bílků. 


Do vymazané formy dáme těsto a "zapícháme" do něj ovoce (jahody, třešně, rebarboru, atd.) Pečeme na 180C zhruba 25 minut nebo do zhnědnutí. Po dopečení hned vytáhnout a zasypat moučkovým ccukrem :)) 


Tohle je základní recept na opravdu velkou bublaninu na velký plech, já dělám z poloviční dávky do koláčové formy :) Je fakt neskutečně dobrá, dělala jsem po několikáté i rodičům, protože nemají troubu a hádali se o to, kdo z ní více sní :)

Ať chutná i vám.





Share on Google Plus

♡ Kristina Cechova

    Komentáře čtenářů
    Facebook komentáře

0 komentářů :

Okomentovat