Pekla jsem pro Princův dobročinný bazar


Princův dobročinný bazar je už známá kočičí akce, která se pořádá tuším dvakrát do roka mojí maminkou. Maminka před devíti lety upsala svou duši kočkám. Ironií je, že já kočky ráda nemám, pohladím si je, ale nerozumíme si. Ale jelikož mám ráda svoji maminku a vím, jak ji starání se o kočičky dělá šťastnou, rozhodla jsem se jí pomoci. Tento rok, tedy přesně 5. a 6. června, probíhá dobročinný bazar znovu. Výtěžek prodaných věcí od různých sponzorů jde výhradně na kočičí útulek, který vede právě moje maminka. V útulku je v současné době 160 koček, kocourů a koťat. Nakrmit tolik zvířátek sice stojí peníze, ale jelikož je valná většina těchto koček nemocná, extrémní část peněz padne na léky, injekce, ale také na čistící prostředky, protože útulek se denně čistí a uklízí. Je to ohromná oběť a dřina. Ačkoli to já osobně moc nechápu, maminka tomu věnovala všechno a není cesty zpět. Když jí řeknu, že by měla žít jinak, když z útulku sama nemá nic než méně času na spánek, odpoví mi, že to bere jako poslání a kdo jiný by to dělal, když ne ona. Kdyby útulek zavřela, město by si s tolika kočkami poradilo po svém (zřejmě).

Jelikož se tato dobročinná akce koná již několikátý rok po sobě, jde vidět, že to má smysl, že lidé pomáhají nejen finančně, ale posílají i dary ve formě kvalitních krmiv, prostředků na údržbu útulku. Loni se dokonce dvě holčičky v místní základní škole rozhodly uspořádat sbírku a předaly mamince během pár dnů spoustu potřebných věcí. 

Tento rok jsem se rozhodla pomoci v tom, že jsem se zhostila sponzorského daru, stejně jako další lidé a podnikatelská sféra nejen z České republiky, a napekla sušenky a malé dortíky. Vybrané peníze jdou všechny na vedení útulku. A já se vám přišla tak trošku pochlubit, jak jsem se toho zhostila :-) 


Sušenky podle Jamieho Olivera jsou upečené, teď se bude vázat.


Sušenky jsou připravené.


Kočičí fousky na okrasná párátka k dortíkům.


Upečeno, nazdobeno :-) Nesmí chybět ani bambulky do prázdných míst.


A takhle se bude vyjímat celý tác mezi mnoha dalšími dary. 


Ještě pohled z blízka. 

Účastníte se také dobročinných akcí? 
Sponzorujete? 
Kupujete si výrobky, jejichž výtěžek jde na dobrou věc?

K. ♥

6 komentářů:

  1. To je krásný článek :-) Obdivuji práci lidí, kteří vedou útulky pro potřebná zvířata. Sama v rámci možností také podporuji, mám doma několik zachráněných koček toulavek a útulkovek a vybrala jsem si dva psí útulky, které když to jen trochu jde, ode mne dostávají trochu peněz. Osobně nemůžu třeba do psího útulku vůbec vstoupit, všech těch pejsků je mi líto, nejradši bych si vzala všechny, ale všem pomoci prostě nemůžu. Alespoň ráda nakupuji v jednom charitativním internetovém psím obchůdku, protože tam mají krásné šperky. Takže já mám radost z krásné věci a z toho, že můžu pomoci - a manžel se nemůže zlobit, že mám zase další "cetku", protože je to přece pro dobrou věc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás přítel taky nebrblá, když nějakou korunku někomu dám :D To by taky zkusil :D (nene, on je zlatý :) Prostě to bereme jako karmu. Pomáháme a tudíž se nám to vrací tak, že se máme dobře. Nejsme milionáři, ale taky nestrádáme... pomáhat se musí :)

      Vymazat
  2. Hlásím se se k tobě, taky nejsem zrovna milovnice koček :D. Ale takovéto akce mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Když vidím kočku, hned bych jí utulila. :D Jsem na kočky šíleně ujetá. :) Tyhle akce se mi líbí. Sama mám jednu kočku z útulku "virtálně adoptovanou" a přispívám na ní peníze a doma máme ještě taky kočku z útulku. Obdivuju lidi, co jsou péči zvířatům schopni zasvětit život. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Virtuální adopci taky mamka vede... je to ohromná pomoc :) Díky lidem, jako jsi ty :)

      Vymazat
  4. To je moc hezký. Já jsem tedy taky spíš "dog person", i když jako malá jsem milovala kočky, ale potom se to nějak otočilo... Každopádně mamku moc obdivuju, musí to být neskutečně náročné...
    A já už musím konečně vyzkoušet ty sušenky, líbily se mi už když si přidávala recept, ale nějak jsem na ně zapomněla...

    OdpovědětVymazat