Tuňákový burger s grilovaným ananasem


Tohle je jedna z nejlepších bašt, jakou jsem za poslední týdny měla. Nejdříve jsem byla v rozpacích z tuňáka v burgeru, ale jakmile jsem se zakousla, veškeré mé rozpaky šly stranou, protože v puse se mi odehrál doslova výbuch fantastické chuti.

Recept není nijak náročný, je rychlý a navíc ze zdravých přírodních surovin, takže do vašeho režimu clean eating naprosto senzační.


Samozřejmě, že si můžete dát burger také mezi housku, ale já osobně bych to tím nekazila, protože místo housky můžete sníst další dva tyto skvosty a naprosto bez výčitek. 

Ingrediencí stačí jen málo a podařilo se mi udělat 6 kousků o velikosti ananasového kolečka, viz obrázky na této straně :-)


Budete potřebovat:

1 malou konzervu (cca 180 g) tuňáka ve vlastní šťávě (ne drcený!, kupte kousky)
2 vejce
2 lžíce sezamových semínek
1 kus jarní cibulky (z toho bude zapotřebí 1 velká lžíce na kolečka nakrájené zelené natě a 1 na drobno nakrájená malá cibulka, ale vesměs záleží na vás, může být více i méně)
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 plátek celozrnného/žitného/slunečnicového chleba (budeme potřebovat jen střídku. Chleba v tomto případě se myslí onen balený, který je tence nakrájený a vypadá jako kostka - obrázek
olej
ananasová kolečka
2 lžíce hořčice
1 lžíce tekutého medu
ledový salát


1. Vodu z tuňáka slijeme a kousky dáme do misky. Přidáme cibuli, vejce, semínka, zázvor i na drobno nalámaný chléb. Pořádné promícháme.

2. Pánev potřeme olejem a lžící klademe zhruba 6 kousků na pánvičku. Smažíme do hněda z obou stran na středním plameni. Opatrně otáčejte, jsou křehké.

3. Mezitím smícháme hořčici a med a necháme stranou. 

4. Vytáhneme hotové tuňákové burgery z pánve a místo nich dáme kolečka ananasu. Každé kolečko 1-2 minuty z každé strany grilujeme. 

5. Na talíř si připravíme list ledového salátu, přidáme burger, potřeme medovou hořčicí a zakryjeme ananasem. 

6. Snažíme se rozdělit a nesníst to hned na posezení :-)
  

Moc bych si přála, aby vám chutnalo jako mně. Dejte mi vědět, jak burgery dopadly a co na ně z hlediska chuti říkáte. Těším se na vaše komentáře :)

K. ♥

18 komentářů:

  1. Fíjo to vypadá úžasně teda, i když si nedovedu představit jak to asi chutná s tím ananasem. To prodávaj i v plechovce, nebo si musíš koupit čerstvej? :D Na mě je to hrozně moc ingrediencí ty jo :D ale vypadá to lahodně, k večeři s ananasem a k obědu s houskou :D sacharidy víš jak :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ananas na kolečka maj i v plechovce. S houskou bych to nejedla já osobně, když vím, jaká je to lahoda ... :D Nicméně, i když to dáš do housky, dej tam i ten ananas s tou medovou hořčicí, takhle ta kombinace má smysl, samotné to nevynikne.
      A ingrediencí tam podle mne není moc, kdybys viděla původní verzi, byla bys překvapená, já to dost upravila ;)

      Vymazat
    2. Jo? Nevim kde žiju, viděla jsem furt jenom na kostičky ananas, ale tak možná špatně koukám :) Je fakt že je to asi vcelku low carb viď :) možná bych vynechala ten zázvor :D

      Vymazat
    3. určitě ho nevynechávej. Je ho tam troška. to stojí snad 5 korun malý kousek zázvoru. navíc tomu dodává opravdu skvělou chuť, nejde tam cítit a přesto jde :) vůbec to nijak nepálí nebo tak :)

      Vymazat
    4. Tak já to někdy vyzkouším teda :)) až najdu ten ananas na kroužky v plechovce :D

      Vymazat
  2. Vypadá to naproto fantasticky. Ananas chci na tento způsob vyzkoušet už delší dobu, talže moc děkuji za recept! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus Pavli :) Pokud ananas miluješ, tohle ti bude strašně chutnat :)

      Vymazat
  3. Vau, to vyzerá mňamózne. Recept si odkladám do zásoby :)

    *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  4. s ananasem je ňamka všechno, a pokud je osmažený, tak tuplem.. jen se bojím, že bych si k němu nestihla dát toho tuňáka, vdechla bych ho hned po opečení :oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem hrozná, ta fotka osmaženého ananasu mi ležela v hlavě, ale namísto zdravého tuňákáče jsem z něj udělala zmrzlinu :oD

      Vymazat
    2. :D to nevadí, plně tě chápu, já dnes snědla už zmrzliny dvě :D je tam strašný hic,

      Vymazat
  5. Ahoj, díky za další skvělý recept! Kombinace chutí je výborná a jen tak na ledovém salátu to byla velká ňamka k večeři:) Jen manžel si to šoupnul na celozrnný chleba, aby neměl hlad a že by to bylo bez chleba příliš dobrý:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to chápu, můj přítel by udělal to samé :D jsem moc ráda, že chutnalo :)

      Vymazat
  6. Vyzera to skvelo, urcite vyskusam bud cez vikend alebo buduci tyzden :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dali jsme s přítelem tuňákový burger včera k večeři a shodli jsme se, že to určitě nebylo naposledy. To spojení chutí je úžasné, opravdu jsme si pochutnali. Děkujeme za recept. =)

    OdpovědětVymazat
  8. Vynikající! Místo sezamovych semínek jsem dala chia, ale chuť byla perfektní. Dokonce manžel i děti si tak chválili ,že jsem je stihla udělat už dvakrát .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že je tu další spokojený komentář :) Také je dělám opakovaně!

      Vymazat