MEMORIES | Červen 2015




Máme to za sebou. Další školní rok. Já osobně moc nechápu, když občas slýchám rodiče stěžovat si, že už jsou zase prázdniny a zase budou jejich "děcka otravovat doma". Já vám nevím, ale jakmile mají děti ve škole jakékoli prázdniny nebo volno, já osobně to prožívám naprosto pozitivně a těšíme se na to společně. Kdo z nás neměl ve škole rád volno? 

My jsme se synkem odpočítávali poslední dny už od 1. června. Z dvaceti dnů docházky zbývaly jen dva a nakonec jen jeden. Den, kdy se Martínek vystrojil a s nadšením nesl kytičku paní učitelce, z aktovky jsme vytáhli krabičku od svačiny a švihli s ní do skříně, kde bude zavřená celé dva měsíce :)

Pro mne osobně to jsou totiž taky prázdniny. Nikam se ráno nemuset honit, bez nutnosti rychle chystat snídaně, svačiny, učit se, psát a kontrolovat domácí úkoly... Zkrátka a dobře, je klid. Klid zase na pár týdnů a sbírání sil do dalšího ročníku. Ten můj netvorek nastoupí už do čtvrté třídy :-) Pamatuji si, že čtyřka byla kdysi jeho váha :-D

Takže ať už jste studující nebo mamky od školních dětí, užijte si prázdniny!!!

K. ♥








Pekla jsem pro Princův dobročinný bazar - kočičí útulek mojí mámy :-)







Mars a Venuše :-)





Na Dny města přijely kolotoče. Tohle nám bude pár dní i přes noc vyhrávat pod okny :D
Jednu noc - z pátku na sobotu - jsme museli spát v kuchyni na zemi na matracích. Nedalo se to :-)







Odkazy:

Tracklist:
Marina Kaye - Homeless
Madonna - Joan of Arc
Nicki Minaj - YMCMB & Beats By Dre Presents: The Pinkprint Movie

Viděla jsem:
Müllerovi na tripu
Ledové království

Přečteno:
Tricks | Ellen Hopkins
Laura | J. K. Johansson
Díky za vzpomínky | Cecelia Ahern
Padlí andělé | Thomas E. Sniegoski


* * *

“I like simple things… books, being alone,
or with somebody who understands.” 
— Daphne du Maurier

You never know what worse luck
your bad luck has saved you from.


12 komentářů:

  1. Kristi, hezký a pozitivně naladěný článek. Užívejte si prázdniny :-)
    Co se týká top coatu, tak můžu doporučit Rimmel, používám ho více než rok, dávám si ho jako podkladovou vrstvu, aby se mi nebarvily nehty, protože používám laky především v odstínech červené a také jako horní vrstvu. Nehty si lakuju v neděli a ještě v pátek jsou s minimálním poškozením.
    A co se týče čajů Oxalis určitě vyzkoušej Maté - kokosové mléko. Vím, že jsi kdysi čaj maté zkoušela, mi osobně přišel jako "hnus jeden zelenej", ale to kombinace je naprosto luxusní.
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráďo :) Děkuji :) Já právě koukala na jiné (dražší a kvalitnější) top a base coaty, ale měli nějak vyprodáno, takže jsem měla štěstí jen na Essence a Miss Sporty. Jinak bych vzala jiný :( ale kouknu příště :) Rimmel mám vůbec ráda i jako laky, jsou skvělé.

      Vymazat
  2. co je to proboha elektronická žákovská a třídní kniha??? to mají všude? to mě snad taky čeká??? :oO já mám letos asi poslední prázdniny na rodičovské, takže si hodlám užívat volna s dětmi, napřesrok už asi budou většinou uklizené u babiček a dědečků... buchta vypadá náramně povedeně :o) a na žhavou poušť jsi mě nažhavila, zázvor miluju :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, elektronickou žákovskou už mají na škole asi 6 let :D podle mne je jen otázkou času, kdy to bude uplně všude :)

      Vymazat
  3. No, co slyším v práci (sama děti ještě nemám), tak hodně lidí má problém s tím, že má jen omezený počet dnů dovolené, nemají babičky, omezený provoz školek je přes prázdniny narvaný atd. atd. To jsou pak opravdu problémy a nedivím se, že leckterým rodičům z toho tečou nervy. Možná by to chtělo trochu empatie, než se takovým rodičům začneš podivovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud někdo řekne, že ho "děcko doma otravuje", pro toho empatii fakt nemám. Sama nemám nikoho, kdo by mi pohlídal. A nikdy jsem neměla. Jsem se svými dětmi 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Nikdy bych ale neřekla, že mě moje vlastní děti otravují. To, o čem ty mluvíš, je věc jiná a s mým komentářem výše nemá absolutně nic společného. Ale chápu, že je potřeba si to převrátit a přijít někoho zkusit nasrat. O což se snažíš už po několikáté. Je sobota večer, tak si najdi jinou, lepší zábavu, než číst mou maličkost. A zkus to i po další dny následující. Bude se ti možná i líp dýchat.

      Vymazat
  4. ja som učiteľka :) a teda ja sa na to leto extrémne teším :D :D :D a tento song je veľká pravda! : https://www.youtube.com/watch?v=DoOwOX_H6oM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem učitelka, takže tě naprosto chápu :D :D :D Nabírej síly, budeš je zase potřebovat, ty velké prázdniny jsou fakt nutný očistec :) A červnové učitelky jsem slyšela :D my jsme s kolegou v květnu už vyškrtávali v kalendáři křížky každičký den :D fakt jsme toho měli už na konci roku plné zuby, takže naprosto chápu :D :))

      Vymazat
  5. v první řadě chci říct, že píšu příspěvek už poněkolikátý, protože mi vždycky někam zmizel...tak snad tu někde nebude čtyřikrát :-)
    Už nějakou dobu chodím k Vám (nebo pokud mohu "tobě" - jsme skoro stejně mladé :-) nakukovat, ale na dnešní článek o prázdninách musím reagovat.
    Nejprve bych chtěla říct, že sem chodím ráda, protože jsem si sama prošla životní proměnou, tedy co se týče těla a myšlení. Ráda si čtu tvoje příspěvky, beru si inspiraci, jsem ráda, když má někdo stejný názor na knížku, kterou jsem také četla, že někdo vaří a jí zdravě a k tomu cvičí a přitom "není divnej". Bohužel i s tímto názorem se ještě setkávám.
    No nic....teď k těm prázdninám...já se tedy těším neskutečně. Přesně jak jsi napsala, žádné svačiny, úkoly, pomůcky, placení všeho možného, příprava oblečení večer, protože ráno ta druhá ponožka v šuplíku prostě není, brzké ranní vstávání do družiny a u internetové žákovské knížky jsem se pousmála, protože jsem dnes ráno našla tři nevyřízené zprávy, samozřejmě po termínu, takže jsem ještě zařizovala se synem po telefonu vše potřebné. Takže pro mě, i přesto, že dovolenou nemám celé dva měsíce, tak to dovolená určitě je. Děti si užiju jinak, než u psacího stolu nad úkolem nebo běžící z kroužku na kroužek....Uffff....ještě že je zítra vysvědčení :)
    Já si je určitě užiju....Krásné prázdniny plné zážitků a odpočinku.....

    OdpovědětVymazat
  6. Na FOOD sa pozriem dnes v obchode, ak nezabudnem :) A tou tvojou nalozou vitaminov si ma nalakala na to granatove jablko, som ho nejedla uz asi sto rokov, skocim si ho kupit :) a co sa tyka tych deti, tiez nechapem ako niekomu moze ist vlastne dieta na nervy, ale tak kazdy sme nejaky..jedine, co chapem, ze rodicia maju problem s tym komu dat dieta pocas prazdnin, aby nebolo cele prazdniny same pokial obaja rodicia pracaju od 8ej do 17ej..
    inak kvetinku si vyrabala ty? krasna je :) chystate sa niekam aj na dovolenku cez leto, vramci republiky alebo mimo nej? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, s tím hlídáním je to úplně jiná věc, já sama bych mohla vyprávět :D Mluvila jsem jen o těch rodičích, kteří se nebojí skutečně veřejně před ostatními "chlubit", jak jejich dítě "bude otravovat doma". To je prostě hnus.

      Kytička je kupovaná, tohle bych nezvládla, byla ve speciálním kornoutku :)

      A dovolená jako každoročně nebude žádná :-( Naposledy jsem byla jako dítě někde. Jinak vůbec. Nejsme přes prázdniny kompletní, přítel pracuje v zahraničí, takže to nejde. Snad si to jednou vybereme na stará kolena :D

      A ty někam pocestuješ? :)

      Vymazat
    2. uplne s tebou suhlasim :) my tiez nechodime pravidelne, skor raz za 2-3 roky, ale tento rok ideme do Bulharska, velmi sa tam tesime, najmä na to ako si oddychneme a tie tobogany, co tam su..uplna parada :) Inak vo FOOD su vazne dobre veci a akurat par receptov aj na grilovanie, co sa bude hodit kedze priatel cez vikend dostane k narodeninam gril :)

      Vymazat