Moje bambulka se zmrzlinkou. Měli jste někdy žvýkačkovou? Já ne a bylo mi líto, že jsem si nekoupila taky :-D Byla skvělá!!! Eliška dostala jen namočený kornoutek od brášky.
U nás, tím myslím vedlejší město :D, se chystá nějaká akce hasičů, záchranářů a tak, budou předvádět taky různý věci. Ale nevím jestli se tam dostanu :D Musím se učit :/ fuj fuj :D Krásné knížky :) Jakto, že si nevyfotila ty co jsem ti poslala :D :D
Ja jsem konecne doma :) poslednich 14 dnu jsem mela hodne sluzebnich cest, D1 byla "husta" a prace vycerpavajici. Moji chlapi ;), teda ten velkej i ten vetsi, se vrati az v noci, veceri jsem jim nachystala, tak si to jenom ohreji v mikrovlnce..a ja uz jenom valim na gauci u TV .... :)
Kristi, nepodělila by ses o recept na bublaninu? - už ji tu vidím podruhé a vypadá báječně...a odkud jsou prosím ty zmrzlinové kornoutky? - ještě jsem na ně nikde nenarazila...
Ahojky, zmrzlinové kornouty máme z Kauflandu , mají dva druhy dokonce :) A na bublaninu takto: smíchat v hluboké míse 400 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 200 g krupicového cukru, 1/2 šálku oleje, 1/2 šálku mléka (já dávám celý šálek), 4 žloutky a smíchat. Poté opatrně vmíchat sníh z bílků. Do vymazané formy dáme těsto a "zapícháme" do něj ovoce (jahody, třešně, rebarboru, atd.) Pečeme na 180C zhruba 25 minut nebo do zhnědnutí. Po dopečení hned vytáhnout a zasypat moučkovým ccukrem :)) Tohle je základní recept na opravdu velkou bublaninu na velký plech, já dělám z poloviční dávky do koláčové formy :) Je fakt neskutečně dobrá, dělala jsem po několikáté i rodičům, protože nemají troubu a hádali se o to, kdo z ní více sní :D
9 komentářů
U nás, tím myslím vedlejší město :D, se chystá nějaká akce hasičů, záchranářů a tak, budou předvádět taky různý věci. Ale nevím jestli se tam dostanu :D Musím se učit :/ fuj fuj :D Krásné knížky :) Jakto, že si nevyfotila ty co jsem ti poslala :D :D
OdpovědětVymazatUž jsem to psala na FB :D
VymazatVonavku mam stejnou taky jsem ji dostala od maminky :) A zmrzku bych si dala my mame rozbitej mrazak tak bohuzel :(
OdpovědětVymazatJa jsem konecne doma :) poslednich 14 dnu jsem mela hodne sluzebnich cest, D1 byla "husta" a prace vycerpavajici. Moji chlapi ;), teda ten velkej i ten vetsi, se vrati az v noci, veceri jsem jim nachystala, tak si to jenom ohreji v mikrovlnce..a ja uz jenom valim na gauci u TV .... :)
OdpovědětVymazatKristi, nepodělila by ses o recept na bublaninu? - už ji tu vidím podruhé a vypadá báječně...a odkud jsou prosím ty zmrzlinové kornoutky? - ještě jsem na ně nikde nenarazila...
OdpovědětVymazatAhojky, zmrzlinové kornouty máme z Kauflandu , mají dva druhy dokonce :)
VymazatA na bublaninu takto: smíchat v hluboké míse 400 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 200 g krupicového cukru, 1/2 šálku oleje, 1/2 šálku mléka (já dávám celý šálek), 4 žloutky a smíchat. Poté opatrně vmíchat sníh z bílků. Do vymazané formy dáme těsto a "zapícháme" do něj ovoce (jahody, třešně, rebarboru, atd.) Pečeme na 180C zhruba 25 minut nebo do zhnědnutí. Po dopečení hned vytáhnout a zasypat moučkovým ccukrem :)) Tohle je základní recept na opravdu velkou bublaninu na velký plech, já dělám z poloviční dávky do koláčové formy :) Je fakt neskutečně dobrá, dělala jsem po několikáté i rodičům, protože nemají troubu a hádali se o to, kdo z ní více sní :D
Tak ať chutná :)
K.
padlé anděly jsem četla a jelikož nesnášim nechat rozečtenou sérii přečetla jsem všechny díly (5) ale už jsem se modlila aby byl konec :DDD
OdpovědětVymazatByla to slabota, už i ten první díl :-) Byla jsem zklamaná, ale obálku má nádhernou, všechny ty díly :-D
VymazatKrásné fotky :)
OdpovědětVymazatLife by Peggie
Děkuji za komentář :-)