28 dní s BodyShred a Jillian Michaels


O PROGRAMU
V momentě, kdy tohle píši, je to přesně tři roky, co jsem cvičila s Jillian Michaels její program Body Revolution. A tak navzdory náhodě jsem se pustila do pokračování, který nese název BodyShred. Je to sice 60-denní program, ale podobně jako u předchůdce jsem si vytvořila svůj vlastní tréninkový plán a všechny workouty se snažila vtěsnat do čtyř týdnů, tedy 28 dnů. Vůbec jsem nevěděla, co od toho očekávat, líbila se mi představa, že bude opět se mnou cvičit (i když jen na obrazovce) více lidí. Ten tým je ale úplně jiný než u Revolution předchůdce a tak se z bývalé sestavy setkáváme pravidelně jen s Kentou. Novinkou je také známá tvář - Zuzka Light, ale abych byla upřímná, i když věřím, že tohle pro ni byla nepopsatelná skutečnost a životní sen mnohých z nás, absolutně mi do background role neseděla. A ačkoli to bude znít krutě, líbila se mi zde ze všech cvičících nejmíň. Naopak mi uhranul pohled na padesátiletou maminu, která odjela všechny tréninky jakoby nic, což velmi často přišlo neskutečné i Jillian. Ta baba prostě popírala veškeré fyzično, žádné známky vyčerpání a jela jak drak, trumfla i všechny mužský na place. Neskutečné.

BodyShred se mi NESKUTEČNĚ líbil. Neskutečně. Dokonce si troufám říct, že je to Jillianin nejlepší program ze všech. Samozřejmě, není určen pro začátečníky. Ale pro ty, kteří jsou již středně pokročilí, je tohle ohromná výzva a kvalita je skutečně zaručena. Ono už to asi i o něčem svědčí, když se do původní sestavy dostal jen Kenta ;-) Jestli něco od programu očekáváte, pak je to neskutečné nabrání síly, formování postavy, variabilní tréninky, které se vám budou zamlouvat více než u jakéhokoli jiného programu a přesto Jillian zůstává věrná svému 3-2-1 systému. V každém workoutu se jednou vždy čtyři okruhy a věřte mi, u každého už toho v polovině budete mít plný zuby :-)

Nemůžu říct, že by se mi vysloveně nelíbil nějaký z tréninků, i přestože nemám v lásce kardio, tak dokonce i ty kardio dny byly fajn a pekelně jsem se "vyblbla". To, co Jillian slibovala, se splnilo a já se na konci programu skutečně cítila jako "superhuman". Dál se k jednotlivým tréninkům budu vracet, protože každý z nich je náročný a je stále se někam dotahovat, něco překonávat a to se mi na tomhle strašlivě líbí. 

MŮJ CÍL
Pro tento program jsem se rozhodla vlastně záměrně proto, že jsem si byla jistá, že s ním uspěji. Nevěděla jsem jak, ale věřila jsem mu. Jillian důvěřuji a neustále využívám její rady a psychickou podporu z knížek a motivaci v každodenním životě. Druhým důvodem byla moje meta - přítel pracuje v zahraničí a po skoro třech měsících se má vrátit domů. Samozřejmě, že jde o dobrovolný pud tady tímhle projít, ale také jsem chtěla vidět jeho výraz, až přijede :-) Takže jsem se rozhodla na tu chvíli zatnout zuby, veškeré volno, když malá spí, věnovat cvičení a zápiskům, které mne samotnou motivují a drží mě schopnou fungovat a zvládnout tento nový režim :-) A víte co, bylo to skvělé, strašně jsem to potřebovala a nesmírně se mi to po tak dlouhé době - mít pevně stanovený cvičební rozvrh - líbilo. 

PŘÍPRAVA
Zhruba týden před začátkem jsem si připravila nejen tabulky pro zapisování, respektive odškrtávání dnů, které mám odcvičeny a které ještě chybí. Ale také jsem si pořídila protein, kterým jsem chtěla řešit dny, kdy jsem nestíhala sama pro sebe chystat snídani. Což se nakonec během měsíce stalo jen dvakrát, možná třikrát :-D Takže se nabízí odpověď na otázku, kolik jsem toho spotřebovala... no nebudu kecat, pytlík je skoro pořád plný :-D (Hlavně, že mám protein!) Každopádně, pokud by někoho zajímal vyloženě tento protein, tedy Iso Whey Zero, pak jsem ho vybírala na základě toho, aby nebyl slazen aspartamem (je slazen sukralozou) a měl co nejnižší podíl cukrů. Recenze měl dobré, cenově vyšel taky prima. Skvěle chutná, kupovala jsem čokoládový. Výborně se rozpouští, nepění, parádně stravitelný, bez nadýmání, fakt parádně seděl. Měla jsem také vzoreček Ultra Speed 80, hnus :-) Nebrat. Také čokoládový a měla jsem dost křeče a chuťově nic moc. Vylívala jsem nedopitou půlku. Každopádně, protein nepotřebujete, pokud se vám daří vytahat bílkoviny ze stravy. Mně se to dařilo, proto jsem jej nevyužila. Ale já ho časem vypatlám, toho se nebojím :-)

STRAVA
První tři týdny jsem jedla zdravě. Co taky víc tady psát, že? :-) I když jsem si udělala nějaké fajnovější jídlo, tak to bylo jen proto, že jsem si to prostě mohla dovolit. Ona ta zdravá strava musí převažovat a pak je to jedno a nebolí to tak, když si dopřejete. Chce to znát hranice a hlavně mít před sebou vidinu snu a cíl, za kterým se hrnete. Opravdu si to neustále vybavujte. Já to dělala celou dobu. A pořád si vybavovala slova Jillian: "No ták, podívej kolik jsi toho už ušla... to dáš!"
Když jsem fakt "musela" (jako každý jiný smrtelník) a vzala prckovi plátek čokolády, utíkala jsem tu chuť v puse spláchnout vodou a šla si vyčistit zuby. Fakt to pomáhá :-) Já vím, že si řeknete, že plátek čokošky nic neudělá, ale znáte to... sladká chuť na jazyku a tělo šílí :) Máte-li cíl, uděláte pro něj všechno. Když nemáte, pak je to ten moment, kdy to neřešíte. Mám takové dny, samozřejmě. A hodně. Ale v tomto programu pro ně nebylo místo.

Výjimku jsem zařadila až na poslední týden programu, respektive posledních 6 dní, kdy jsem se rozhodla sacharidy cyklovat pro ten nejlepší výsledek. Nutno podotknout, že nešlo o nic drastického, ale jen jsem tak trošku lineárně vzestupně vlnila, začala nízko a postupně přidávala. Nechtěla jsem nic, z čeho bych magořila a hlavně jsem to nechtěla všechno pokazit nějakými výkyvy, které bych nebyla schopna zvládnout a pak celé měsíční snažení pokazila. Takže ani ty rozdíly v nastavení nebyly tak markantní, ale trošku pomohly :-) Tento poslední týden jsem naprosto vyřadila pečivo, přílohy jako rýže, těstoviny a brambory, zbytečně nesolila, pila jen vodu. Ruku v ruce to šlo pěkně. 

K tomuto mám jen jednu připomínku, moc doporučuji knihu Michala Kulštejna Sacharidové vlny , ze které jsem čerpala☺

TRÉNINKY
Zde už jen uvedu, že jsem cvičila s 3 kg činkami, které jsem se v rámci možností snažila co nejméně střídat s mými 1,5 kg činkami. Také jsem 30-60 minut po tréninku nic nejedla a následně tělu dopřála svačinku ze sacharidů (těch hlavně) a bílkovin.

PROMĚNA
A teď to nejdůležitější, jak dopadla moje proměna :-) Samozřejmě jsem se vyfotila a změřila, co by to jinak bylo za porovnávání. Po druhém porodu sice bříško krásně splasklo, i když vytahanou kůži už asi nespravím, ale jsou věci, které změnit lze. Kdo mne zná, tak ví, že jsem svůj tréninkový čas (s 9 měsíční těhotenskou pauzou) věnovala HIIT tréninkům. Pak jsem se na čtyři měsíce shlédla v józe a díky ní si odnesla spoustu psychické motivace opět do svých intervalových tréninků. To, co jsem se naučila a co jsem při józe pochopila, tak využívám i teď a moc mi to pomáhá. Jen jednu věc jsem musela na oplátku obětovat a tím byla ztráta kondice a snížený podíl svalový hmoty, který byl dost znát. Asi jsem člověk, který prostě ten pot a činky potřebuje. Nicméně jsem za jógu vděčná. Tedy hlavně Adriene Mishler, díky které i teď vnímám své tělo, sebe a pohled na cvičení zase krapet jinak - prostě find what feels good :-)

Na změnu jsem měla 4 týdny. Takže určitě nemám 20 kilo dolů, ani o 50 cm v pase méně :-) Ono by to už ani nebylo možné z bodu, ze kterého jsem vycházela. A hlavně můj cíl nebylo být vyloženě hubená, ale pěkně a zdravě stavěná! Tož dém na to :-)

Míry: ZE VŠECH MÁM OHROMNOU RADOST ☺
  • biceps (zatlý) +1 cm
  • love handles (madla lásky) -3,5 cm
  • zadeček -2,5 cm
  • stehna -2 cm
Váha: před programem jsem se nevážila, ale od posledního vážení zhruba před 6 týdny mám dolů 2,5 kilogramu. Věřím, že podstatnou část jsem dala dolů díky BodyShredu.

Foto: Co vidím já...
  • užší pas
  • plošší bříško a vypracovanější
  • nohy - úžasné, mají úplně jiný tvar. Pěkně vykoukly kvadráčky :-) 
  • celkově sportovnější postava 

Ne, na fotce níže nemám zatáhlé břicho :-) Fotku se zatáhlým bříškem mám taky pořízenou, ale říkala jsem si, že ji sem dávat nebudu, protože vypadá příliš nezdravě... nebudu prudit :-)


A ještě něco pro maminky ☺

Už když jsem se fotila, věděla, jsem, že vám sem dám i krutou realitu. Dvě těhotenství dají tělu pekelně zabrat, přeci jen se bříško ženy natáhne do gigantických rozměrů až tak, že kůže praská. Přivedete na svět své krásné děti a začnete se smiřovat s tím, že to bříško už nebude NIKDY tak, jaké bylo kdysi. Takže přispívám se svou troškou i já :-) Nejsem perfektní. V pokleku se "to" začne krčit a v sedu už visíme :-D I přesto se mějte rády takové, jaké jste. Zaměřujte se na své dokonalosti. Fotky vám totiž neřeknou, jak jste silné - ať už psychicky, tak i fyzicky. Že můžete mít lepší kondičku a více síly než kdejaká mladší žena, ba dokonce víc síly, než kdejaký chlap :-) 


NOVÁ JÁ ♥  (po cvičení ☺)



ZÁPISKY (a fotografie) Z KAŽDÉHO DNE

DEN 1

Den první je za mnou a nestačila jsem se divit, jak mne po ní bolely ruce. Tajně jsem si přála, aby okruhy nebyly čtyři, ale jen tři. Naštěstí ten poslední nebyl náročný. Pot sice ze mne nevalí, ale zpocená jsem příjemně. Venku je 22 stupňů, takže se cvičilo příjemně :-) Moooc se těším na další den. 

DEN 2
Nepamatuji si, že bych se za poslední dobu kdy tak zpotila. Možná byl čas na změnu a místo HIIT se věnovat něčemu jinému. Mám z toho tak rozporuplné pocity. Fakt že jo. Tento trénink byl dost zaměřený opět na ruce, což u Jill není nijak nezvyklá, a také na záda, což jsem tak nějak čekala, jelikož se dny s podobným zaměřením střídali i u Body Revolution. Každopádně úžasný trénink, nevím co mu vytknout, krom těch viditelných střihů, trošku to kazilo dojem. Ale prima workout :-)

Také jsem dnes ochutnala místo snídani vzorek proteinu, který jsem objednávala. Byla jsem zklamaná. Děsně sladké, a to jsem to ještě ředila víc, než bylo v návodu, chuťově nebyl zlý, ale něco mi tam vadilo. Nevím, zda to byla sukraloza, zda má jako sladidlo nějakou specifickou chuť, nebo co to bylo. Každopádně to zjistím, až otevřu onen půl kilový balíček, jelikož ten je také se sukralozou, tak uvidíme, jak bude chutnat. Snad mne to nezklame ☺

Ok, možná to není tak vidět, ale pot ze mne valil závratným tempem. Až mi to teklo při focení do očí. 

DEN 3
Kardio půl hodinka je za mnou, uteklo to perfektně, dokonce to nebylo tak neuskutečnitelné a přitom jsem se parádně unavila a zapotila. Třešinkou na dortu už bylo jen přenechání Jillianina místa Zuzce Light a pětiminutovka jógy na závěrečné protažení. Líbilo se mi hlavně to, že se zde střídaly tři různé okruhy po deseti cvicích, každý se opakoval dvakrát, takže se člověk nenudil a opravdu jsem se ani nenadála a byl tu konec. Zítra mám volno, tak budu čerpat síly na další dny :-)

Zapomněla jsem ještě na dvě věci. V první řadě jsem byla překvapená, že mne dost bolely chodidla z těch různých poskoků. Ale vyřešila jsem to tím, že jsem sundala boty na cvičení. Což je ironie, když si uvědomím, že jsou to boty právě na cvičení a hopsání :-D Každopádně, jakmile jsem byla na boso, bylo po problému.

A moje překvapení ze včerejšího tréninku patřil dojem ze Zuzky Light. Nevím, ale přijde mi, že tenhle styl cvičení k ní vůbec nesedí, možná si ji až příliš spojuji s HIIT tréninky, které jsou pro ni tak typické a které si sama tvoří. A musela jsem se smát, když při fast feet přiběhl synek a řekl: "Hehe, koukej jak se Zuzce kroutí ta prdelka." :-D

DEN 4 
Dnes mám volno, ale řeknu vám, mám tolik energie, že bych si klidně něco zacvičila. Bude to dnes ale poctivě o odpočinku. Chystám se na nově objevený recept, na trochu zdravější verzi hot-dogu, kterou si dám k obědu. Na snídani jsem si dala protein, samozřejmě jsem nestíhala, takže jsem si jej dala až dvě hodiny po probuzení. Co se dá dělat, no :-) Mám tady spoustu ovoce a zeleniny na dnešní den - hlavně se těším na borůvky, které si dám na svačinu do jogurtu, mňam :-) Dneska se zaměřím hlavně na pitný režim, to je moje slabina #1.

Už jsem byla po večeři, tak jen lehký salátek z medové zálivky a s koprem. Návod na zálivku najdete tady.

DEN 5 - Dobrý bože, mám to za sebou. Pot mi teče po spáncích, ale ten pocit... Ten pocit :-) Dnes jsem cvičila bez bot, měla jsem jen ponožky na cvičení s protiskluzem od ToeSox, což je daleko lepší než cvičit na boso. Už jsem o nich několikrát psala a nemůžu si je vynachválit, mám je rozhodně už nějakou dobu, počítám tak dva roky, a furt jsou ve výborném stavu. Co se týče tréninku, nemohlo mi uniknout, že cviky jsem zvládala mnohem lépe, ten posun i za těch pár dní je dost znát, což je jen důkazem toho, jak tělo rychle sílí a jak rychle přinutí svaly adaptovat se na zátěž. Úžasný mechanismus :-) Dnes jsem započala den bílým jogurtem s agave, vločkami, borůvkami a jahodami, pak jsme vyrazili na zmrzku všichni, měla jsem kopeček karamelové a teď na oběd si dám tvarohové knedlíky s borůvkami a jahodami. Jen decentně, budu si dělat porci jen pro sebe, protože děti to nejí a už jsou stejně po obědě. Jo, myslím na sebe až nakonec ... tak šup, jdu připravovat jídlo :-) Ať se vám dnes daří, to horko je síla.


Na jednu porci, cca 5 malinkatých knedlíčků - 1/2 měkkého tvarohu, 50 g celozrnné mouky, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, špetka soli - vytvořte hodně lepivé těsto, ruce namáčejte v mouce a naplňte knedlíky ovocem. Jsou opravdu malinkaté, jak ping-pongový míček, no, možná malinko větší :-) Vařte ve vroucí vodě, vytáhněte a ještě teplé obalujte v máku. Já měla s cukříkem, ale můžete i samotně v máku a nakonec polijte medem, agave či jiným sladidlem, který máte rádi :-)

DEN 6 - Ok, ok, ok... na konci workoutu jsem si říkala, na co jsem se to proboha dala. Ale když to zvládne padesátiletá (jedna ze cvičících na videu), zvládnu to i já. Naopak jsem ale na sebe pyšná, že jsem dnešek zvládala cviky opět daleko lépe a dokonce jsem volila těžší činky, paráda. Dala jsem si záměrně víc do těla, jelikož vím, že mám zítra volno. A na tom, jak ze mne valil pot, je to opravdu znát. Jsem zničená, vážení :-D Dřina ale růže přináší a já se dnes konečně na sebe po tom necelém týdnu podívala do velkého zrcadla a nechtělo se mi věřit, že vidím první změny. Ruce, bříško, i stehna... to všechno se tvaruje a modeluje a já jen čumím. Fakt čumím, protože mám teď smíšené pocity z toho, jak pomalinku mi to šlo s HIIT. Hmmm. Možná to jen prostě chtělo změnu. Protože tohle je skutečně jiný typ tréninku a nebudu říkat, že si občas nemusím odpočinout. Co jsem si to jen myslela... je to fuška!

DEN 7 - dnešní volno jsem si opravdu užila, i když se mnou šili všichni čerti, jak moc se mi chtělo cvičit :-D To se mi už dlouho nestalo, vlastně se spíše víceméně ke cvičení přemlouvám, že je to jen čtvrt hodinka. Tentokrát nemám problém cvičit půl hodiny a ještě se na to těšit... páni. Tělu se ta změna asi hodně líbí. Takže jsem místo cvičení šla pěkně spát s Eliškou a odpoledne šla na návštěvu k rodičům, kde jsme byli předat dárky k mamčiným narozeninám. No... nebyl žádný zákusek, ani zmrzka, ani dortík, ani nic nepatřičného, dala jsem si závazek na dnešek, že prostě budu rozumná ;-) ... a zítra hip hip hurá na kardio ... ♥ jak já ho miluju (ironie).

DEN 8 - nechápu toho, kdo miluje kardio. Nechápu! Sice ho obdivuji, ale ze všeho nejdřív ho nechápu :-D Dobrovolně tahleta muka... ale nebudu tvrdit, že to nemá něco do sebe, to bych byla padlá na hlavu a já opět zaznamenala posun, mákla jsem si víc než posledně, dělala některé cviky rychleji a o to víc ze mne valí teď pot. Uf! Taky jsem dnešním dnem započala druhý týden tohoto programu a odcvičila si tohle kardio naposledy, příště už to bude kardio jiný :-) Zítra mě čeká také fungl nový trénink a nesmírně se těším, včera jsme na něj koukala místo večerníčku a vypadá náramně :-D To myslím v dobrém :-) Dnes k obědu mám květákové rizoto od Zuzky Light, neptejte se mne, proč se to jmenuje rizoto, když v tom není rýže ani žádný jiná sacharid, ale je to náramně dobrý a já si to vyloženě užívám tohle jídlo :-) Jak jste na tom vy se cvičením? Daří se vám? ☺

... aneb když tuk pláče :-)

DEN 9 - nový workout z programu za mnou a musím říct, že líbil a moc. Asi už bude trapný říkat, že ze mne lije jako z konve, nejvíc za poslední dobu, první krůpějky potu se mi na čele objevily už po prvním okruhu a při třetím už jsem byla jasná :D Čtvrtý okruh byl pro mne strašlivě náročný, převážně tedy ta silová čas, byla jsem už vyšťavená. Počasí dnes přálo, cvičila jsem u otevřeného okna, trochu pofukovalo, ale cítila jsem tak akorát velký h***o, bo mi bylo vedro ze cvičení jako prase. Ruce se mi opět třesou, bylo zde dost cviků na ruce, ramena a tricepsy... bože, já budu krásná :-D

DEN 10 - oukej, takže odcvičeno, bylo to strašlivě náročné na nohy, Jillian si v tomto workoutu evidentně užívala burpees, já už méně a to je mám docela ráda. Spala jsem čtyři hodiny a trošku se to podepsalo na výkonu, bylo to poprvé, co jsem používala jen lehčí činky a nesáhla po těch těžších. To nic nemění na tom, že jsem úplně vyřízená, mohla bych se jít teď vyždímat... :-) Nakoupila jsem si spoustu ovoce, takže to vidím na nějaký salát, momentálně si vařím i kukuřici, prostě samé rostlinky dnes, pokud jde o mne. Možná přeci jen půjdu dospat to, co mi chybí, dokud Eliška spí. To je tak, když někdo do jedné do rána čte, protože se nemůže od čtení odtrhnout a v pět už ho budí dítě :-)

DEN 11 - dnešní den volno a ohromně mi to prospělo. Včera, jak jsem byla nevyspalá a unavená, jsem pořád jen jedla. Připadala jsem si jak bezedná v tom žaludku :-D Jedla jsem něco snad každou půl hodinu, to nepřeháním. Evidentně jsem potřebovala doplnit energii, každopádně jsem si nevzala jedinou sladkou věc, pořád jsem prostě do sebe házela fakt opravdové jídlo, dnešek už byl umírněnější a moc se těším na další tréninkový den. Zítra tedy kardio na mne čeká, to další, nové, tak jsem moc zvědavá :-) Také moc děkuji za vaše komentáře, které poctivě čtu, úplně všechny, ale nestačím na to odpovídat a reagovat jak bych chtěla, protože se mi díky těmto zápiskům začínají množit zprávy i jinde a taky mejlíky a ani tam všechno nestíhám. Bohužel. Každopádně pište svoje poznatky, já to minimálně moc ráda čtu, protože mi tak dáváte najevo, že jste nepřestali :-)

DEN 12 - wow, to byl nářez. Dnes druhé kardio, bylo to VELMI náročné, nohy trpěly, ale líbilo se mi to. Věřím, že příště už budu více zapojovat ty náročnější verze cviků, dnes jsem to dost střídala, protože to byl mazec a byla jsem tou náročností překvapená a zaskočená. Ale když se ten daný okruh opakoval, tak jsem se do toho více položila. kupodivu mi nejméně daly zabrat burpees, v těch jsem se strašlivě zlepšila a hopsám u toho jak kdybych byla na trampolíně nebo měla místo nohou péra :D Vždycky jsem to na druhých obdivovala a teď jsem toho dosáhla taky, inu, practice makes perfect :-) Hodně rychle mi to uteklo, když jsem se podívala na časoměřič, tak ze 30 minut najednou zbývalo jen 13 minut a pak už jen 4 - fakt to byl fofr. Dnešní jídelníček nebyl tak bohatý, nebyl hlad ani chutě, doplňovala jsem zásoby předešlé dva dny, což si můžete přečíst a tělo má prostě dost. Já věřím zkrátka tomu, že každý den tělo a organismus vychází z naprosto rozdílných potřeb a tudíž se už nějaký čas neřídím kaloriemi, ani počtem porcí. Ze začátku jsem to tak dělala, protože jsem si potřebovala osvojit návyky a hlavně tělo naučit fungovat správně. Pokud jste na začátku, rozhodně počítejte, kolik energie baštíte a jezte pravidelně. Jakmile tělo naučíte, sami poznáte, že už si dokážete poradit i bez "návodu" :-) A jediným návodem bude vaše tělo, když vám hlasitě oznámí, že má hlad ;) 


Snídaně: bílý 3% jogurt, 2 lžíce snídaňové směsi Iswari, borůvky
Oběd: ovesné placičky, zeleninový salát s medovou zálivkou, kukuřice
Večeře: dva malé špekáčky s půlkou chleba, kedluben a hrst černého rybízu (prostě
večeře byla u ohně, občas se vyskytnou neplánované akce a je třeba je využít ☺)

DEN 13 - takový pokrok jsem ještě tedy nezaznamenala. Pamatuji si, jak jsem Amplify cvičila poprvé a ubírala si na zátěži, jak jen to šlo - činkami, úpravami cviku. Dnes se tak nestalo ani jednou. Měla jsem už od rána skvělý pocit, že je forma a opravdu to tak dnes vypadalo, jela jsem jak drak :-) Neuběhlo ani 14 dní a já už vidím změny na stehnech, ramenech, bříšku!!!!! To jsem přesně chtěla a potřebovala :-) Když jsem se dnes ráno probudila a cpala do sebe snídani, namátkou jsem koukla do zrcadla a říkám si "ty jo, tam nahoře jsou buchty, mně jdou fakt vidět!" Tak teď si to jen nepos*at a dotáhnout to do konce :-) Jsem fakticky zvědavá na den po posledním workoutu. Fakt jo.

DEN 14 - Já vím, že jsem to včera už psala, ale dnes mi tak nějak docvaklo, že jsem přesně v půlce a prvních čtrnáct dní je za mnou :-) Mám za sebou naposledy Escalate workout a strašně se těším na další. Lije ze mne jako z konve, myslela jsem si, že nás vytápí sousedi nad náma, říkám si, co to tu kape na mě, a ono můj pot z vlasů :-D Dnešní trénink jsem si také natáčela na video, chtěla jsem z toho udělat jakýsi výcuc toho, jak cvičím, ale jak to dopadlo nevím, protože mi SAMOZŘEJMĚ pět minut před koncem chcípla baterka a netuším, zda se to video uchovalo. Klasika, ani mě to nepřekvapilo :-D Včera jsem si připravovala proteinové "energy" kuličky, tak se ještě dnes s vámi podělím o recept, jsou strašně jednoduché a dobré, jako jednohubka na zahnání chutí nebo i jako svačinka před tréninkem.


DEN 15 - dnešní volný den jsem věnovala kromě dětí a vaření zčásti koukání na videa, které se mi včera podařilo úspěšně natočit při mém cvičení. Ano, koukala jsem na sebe samotnou, jak cvičím. Fakt to někdy zkuste a pak mi řekněte, zda si taky připadáte jak idiot, když na sebe koukáte. Myslím tím, jak směšně vypadáte u cvičení, jak neohrabaně. A jak trapně se vám při každém skrčení ve středu těla vyvalí ta odporná pneumatika, která prostě  nepůjde po dvou dětech dolů, ani kdybych se pos*ala, protože to je jen samá kůže. Což o to... když člověk stojí, vidět to není, ale na tom videu... no masakr :-D Oukej, ale abych se na sebe nekoukala příliš kriticky, je na druhou stranu prima koukat na to, kde ještě děláte chyby. Třeba jsem zjistila, že při mrtvém tahu se až příliš předkláním i přesto, že mám pocit, že jsem vodorovně s podlahou. A taky se mi líbí, jak u každého cviku vidíte, jak svaly pracují a na jakých místech. Člověk by nevěřil, že i při lunges se zapojuje bříško, stejně jako u jiných cviků :-) Zkuste se někdy natočit. Vsadím se, že vám to hodně dá!

DEN 16 - dnes nový trénink, Conquer a opravdu hrozně moc se mi líbil. Strašně rychle utekl, sice v něm bylo hodně kliků mi přišlo a různých verzí cviků na ramena, ale o to víc jsem se přesvědčila, jak neskutečně rychle tělo zesílilo. Když jsem dělala první kliky, měla jsem pocit, že to snad ani nejsem já :-) Fakt úžasné prozření :-) Také jsem dnes ráno dělala první srovnávací fotky, chtěla jsem změnu hlavně v bříšku, což se tedy daří, jako bonus už mám změny i na nožkách a dělá mi to radost :-) Každopádně vám ukážu fotky až na konci, i když mne tedy moc láká se chlubit zdravě už teď, ale budu trpělivá. Alespoň vám přinesu jednu fotku po dnešním tréninku, kde se ty změny na bříšku dějí a jsou (pevně doufám) viditelné i vám, i když se přiznám, že jsem ty počáteční fotky nějak odflákla, ale co už :-) Co se týče kalorického příjmu, pohybuji se někde mezi 7000-7500 KJ, což je zhruba 1600-1800 kcal. Jím všechno, ale vyřadila jsem sladkosti a různé lákadla ve formě čipsů nebo tyčinek, protože to je ten největší hnus, který by mi to kazil. Už jen 12 dní a bude konec :-)

DEN 17 - absolutně si nechci ztěžovat, jsem mokrá všude možně, ale přesto mi tento workout přišel jako "nejslabší" ze všech předešlých. V porovnání tedy ano. Každopádně jsem opět prozřela u jednoho z kardia vstupů, jak jsem se zlepšila ve skocích. Vždyť já už přeskočím délku mojí podložky! Několikrát za sebou. A jump tucks a star jumps skáču, jako bych měla pružiny na nohách... to je naprosto báječný pocit, jak rychle se tělo tento pohyb naučilo a adaptovalo se na tuhle zátěž. To je fakt náročné kombo, nikdy dříve jsem to takto nedokázala... ou jééé :-) Dnes jsem si vyprala - ručně samozřejmě - svoji podložku na cvičení, tak už zase poznávám původní barvu :-D Chtěla jsem si změřit, kolik při dnešním cvičení spálím kalorií, ale já a technika se tento týden vůbec neshodnem, protože se mi SAMOZŘEJMĚ v půlce vybila baterka, a prostě se měření na pulsmetru zastavilo :-) Takže jsem to ze sebe sundala a švihla s tím, ani nevím kam, zřejmě se budu muset podívat pod sedačku :-D Prima den ♥

DEN 18 - takto ze mne snad ještě nikdy nelilo, nebo to minimálně bylo hodně dávno, protože si to nepamatuji. Ráda bych řekla, že za to mohlo počasí, přeci jen nám to zase stouplo venku nad 30 stupňů, ale já bych dnešní výkon u druhého kardia svedla na úplně něco jiného a to na "hnací motor", který mi byl "dopřán" zhruba hodinu před tréninkem. Prostě mě někdo tak nasral, až se mi chtělo brečet. Shodou okolností čtu knížku Bez hranic od Jillian Michaels a tak jsem si v tu ránu na pár slov z ní vzpomněla. Nenech se vytočit. Ten stav, který ti někdo předal sis nepřivodila sama, ale někdo tě do něj dostal. Není to tvůj problém. Běž si zacvičit. A tak jsem tahle slova poslechla a fakticky jsem do dnešního cvičení dala úplně, ale úplně všechno. Teď jsem vybitá, je mi samozřejmě líp, během cvičení jsem si několikrát vzpomněla na ten stav "před" a jela jsem jak drak. Dokonce jsem několikrát zařvala vztekem a vyčerpaností zároveň :-D Byla jsem fakt vytočená, zklamaná, smutná, bezmocná a sama na své pocity. Bez možnosti s někým to probrat, nebo se svěřit. Dřív bych sáhla po cigaretě, nebo se narvala jídlem schválně tím nejodpornějším, teď to vyřešila Jillian. Díky Bohu za ni. Zítra si ten odpočinek rozhodně zasloužím :-)

DEN 19 - to jsem ráda, že mám dnešek volný, protože to je venku zase o zdraví :-D ráno jsme rychel vyběhly s Eliškou do obchodu a už na zpáteční cestě se malé nechtělo chodit a musela na ručičky, no než jsem doběhla s ní na rukách ještě s velkou taškou na rameni domů, byla jsem totálně promočená :-) Dnes jsem dělala na oběd šulánky, které asi budou v čechách znát spíše jako co...? :D Teď mi to vypadlo :-D Každopádně, já si dělala celozrnné, ale ukradla jsem i pár z bílé mouky se přiznám. Ale to je fuk :-) Od zítra to bude posledních 8 dní, z toho 6 tréninkových... páni, uteklo to.


DEN 20 - bylo mi divný, že jsem se tímto programem tak dlouho potácela bez sebemenšího zaváhání, ale ten den nastal právě dnes. Jsem neskutečně unavená, takže od toho vypadal i trénink, který jsem prostě jen odcvičila, abych měla dnešek splněný. Soustředila jsem se na to, ať to nepřestřelím a prostě to nějak "dám". Což se stalo. Lije ze mne i tak neskutečným způsobem, pot mi kape z vlasů na stehna a štípe mne v očích, takže bych řekla, že i tak tělo dělalo co mohlo. Jsem opravdu úplně vyřízená, zralá tak do postele, ale to asi neklapne, jelikož se mi Eliška za moment probudí. Oběd, který jsem jedla před dvě a půl hodinami jsem při cvičení cítila až v krku, prostě mi ten dnešek nějak nesedl. Snad to zítra bude lepší :-)

DEN 21 - třetí týden je u konce, dnes se mi cvičilo lépe než včera, dokonce bych řekla, že to šlo jako po másle. Zítra budu odpočívat jak jen to půjde, ať mám do posledního týdne hodně síly. Hodně jsem přemýšlela, co podniknu po tomto programu, jelikož mám pak ještě 14 dní času, než přijede přítel, tak jsem si říkala, že celý program pojedu znovu s tím, že si každý trénink odcvičím jen jednou. Je to 10 workoutů na 14 dní, to je akorát, než dojede můj drahý :-) Možná to tak ani nedopadne, kdo ví, už teď mám tendenci přemýšlet, že zaměním kardio tréninky za One Week Shred nebo tak něco :-D No uvidím. Jakmile přítel přijede, tak bude po cvičení .. takže toho musím stihnout co nejvíc... cvičit se bude jinak :-D

DEN 22, 23 - včerejší den jsem odpočívala ve velkém, abych měla síla na dnešek, protože jsem tušila, že finále bude stát za to, a taky že ano. Zenith je neskutečně náročný na ruce, je zde snad milion verzi kliků, takže jsem se dočkala nemožného a to, že kardio vstupy pro mne byly spíše odpočinkové. Měla jsem toho plné zuby už při prvním okruhu. Ne po něm, ale při něm :-D Včera jsem trošku víc baštila, takže si dnes dopřávám lehčí den ve stravě. Mám síly na rozdávání, protože evidentně je tělo nadopované ze včerejška jak kaloriemi, tak sacharidy. Nejedla jsem nic sladkého, to ne, ale nášup sachrů byl a dnes je to znát, lítám, jako bych měla křídla :-) a dneska pěkně v klídečku, ať trošku vyčerpám zásoby :-) Oukej, pro dnešek vše, jdu se osprchovat, je na mne víc vody než v místním rybníce :D

DEN 24 - opravdu jsem se do tohoto pustila dobrovolně? Můj Bože ... takovou nálož na nohy tu Jillian ještě neměla. Bylo to dobré, hodně dobré, náročné, ale jeden z nejlépe sestavených workoutů podle mne. Přestože teploty klesly na 26 stupňů, lije ze mne závratným tempem :-) Docela se zítra těším na kardio, což je humorné, vezmeme-li v potaz, jak kardio nesnáším :-D Jenže za takových podmínek to bude trošku oddych a uvolnění, protože tyhle poslední dva tréninky byly velmi náročné, ze včerejších snad milion kliků mne bolí ruce, takže si ráda "odpočinu". A teď jdu na oběd, bude hermelín ♥

DEN 25 - dneska jsem cítila v kostech, že to bude dřít. Nakonec to nebyl nejhorší výkon, ale vytočil mě pes, který mi po 20 minutách probudil malou, takže jsem si musela dát pauzu a cvičení dojet pak, což mne úplně vytáčí, když si nezacvičím, jak potřebuji... :D protože to je jediná doba, kdy mám prostor jen pro sebe a jsem fakticky vzteklá, když je ten prostor někým narušen. No, jsem si postěžovala a zároveň bych se mohla pochválit, že to bylo poslední kardio v tomto 28 denním programu. Těším se na porovnání výsledků :-)

Svačinka: bílý jogurt, chia semínka, ostružiny, borůvky, skořice

DEN 26, 27 - oukej, oukej, oukej... nervozita stoupá. Po včerejším volnu tu je předposlední den, předposlední workout :-) neskutečně to uteklo. Po dnešní náloži na ruce jsem se přistihla, že jsem zase o chlup dál a podle fotky to vypadá, že o velikááánský chlup dál. Ty ruce, to je vyloženě bonus, po kterém jsem ani netoužila, ale teď jsem moc ráda, že to tak šlo :-) Co víc pro dnešek říct. Asi to, že se těším, až ten můj mizera přijede :-D

 

DEN 28 - mám to za sebou, dala jsem do toho maximum, všechno a několik hodin se mi po tréninku třepaly nohy :-D Zítra zasloužený a nutný odpočinek na regeneraci, jinak bych zítra nedala nic. Jsem komplet nafocená, zítra se ještě přeměřím ráno. A řeknu vám, tenhle program si naprosto získal moje srdce. Miluji ho. Za 28 dní mě změnil, ne nějak drasticky, ale kruci... 4 týdny a je to neskutečný. Ono je spíše neskutečný to, jak strašně jsem zesílila, vždyť panebože, já dneska udělala prvně v životě 6 bridge push-ups za sebou a i s odrovnanýma nohama jsem na pravačku dala opravdu jen s mírnou pomocí ruky při zvedání pistolku :-) jeeeeej :-) To na fotkách vidět není, ale zrovna tyhle pokroky mi dělají příšernou radost :-) ♥


178 komentářů:

  1. to je ale krásný šejkr, ten se mi moc líbí (asi protože mám úplně stejný) :oD jsem teda fakt zvědavá, co se ti podaří zlepšit, protože já prostor pro zlepšení nevidím, podle mě vypadáš dokonale :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi moc hodná, vždycky a všude :) Já osobně jsem také zvědavá na nějakou změnu, a když nebude, tak minimálně budu mít za sebou Bodyshred :D To je taky dobrý :D ty workouty jsou zatím vážně prima, takže pokud nevíš co cvičit (viděla jsem článek) tak vyzkoušej tohle, mohlo by se ti to líbit :)

      Vymazat
    2. nojo, my blíženci jsme přece zlatíčka ;o) teď se nějakou dobu chystám moc nepotit, potu v nose, očích i na podlaze jsem si prozatím užila :oD mám v plánu spíš pár týdnů cvičit pomalu a pečlivě, všichni pořád zdůrazňují 'perfect form' tak na tom musím zapracovat, pořídila jsem kvůli tomu i stojací zrcadlo :o)))

      Vymazat
    3. to je skvělé, určitě to zkus. já také cvičila před zrcadlem, až jsem se pak zhrozila, ne jak blbě u toho vypadám, ale jak blbě různé cviky dělám :) Zrcadlo fakt pomohlo :)

      Vymazat
  2. :) haha, tak to jsme mely stejny napad :) prazdniny ve znameni Bodyshredu :) ... tak hura do toho!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..mně čeká cardio až dnes (start mám 1.), tak doufám, že to v tom vedru udýchám... ale hrozně mě ty nové workouty baví (já už jsem je všechny jednou odcvičila v květnu a fakt pecka)...

      Vymazat
  3. A já budu komentovat hlavně kuchyň v pozadí - ty obklady/cihly jsou super. Figuru máš parádní, o tom žádná. Já nastupuji 1.8. po 3 letech do práce, včera jsem byla na pohovoru a řeknu ti, že mi bylo z kolegyň smutno. Slet velryb a to jsou to vesměs holky bezdětné, 30-35 let..za tři roky mé nepřítomnosti 5-10kg plus...brr...takže můj cíl je, že 1.8. musím vypadat TOP..

    BodyShred asi nenajdu, nejsem moc dobrý šmejdil, ale vrátím se k Jill v jiných formách a k miláčkovi Bobovi.

    Ať se daří!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jak já ti závidím tu práci :) Mně se teď taky nabídla práce snů, ale vypadá to špatně s hlídáním malé, tak jsem musela zatím odmítnout. Ať se ti tam moc daří a rozhodně pojďme do toho společně, i když s jiným programem :) to je fuk :)

      Vymazat
  4. super, strasne si ma potesila, ze si sa nakoniec rozhodla to takto zverejnit, lebo tym kopu ludi (aj mna) motivujes a dodavas sily! :) mam len jednu otazku, mas tam pisane, ze 30-60 minut po treningu nejest, iba pit vodu..to preco? ja som prave myslela (a aj to tak robim), ze prave do 30-60 minut mam telu doplnit bielkoviny, ci nie je to tak? dost ma to zaujalo, tak som zvedava :) inak aj ja mam tak mesiac a pol dat sa dokopy, lebo odchadzame k moru a chcela by som tam vyzerat dobre :) len neviem, ci sa mi to podari, lebo ja nemam moc silnu volu..a ak by si mala aj nejaky tip na to ako si vypestovat silnu volu budem len rada, aj ked myslim, ze ty si asi vzdy mala pevnu volu, ked si chcela, len si sa asi musela len nakopnut :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emilly, ono s tím časem kdy jíst a nejíst po tréninku to má každý jinak, protože má každý jiný cíle. Já určitě ihned po tréninku nic nejím, protože využívám post-spalovacího efektu. Nevím, zda si o něm slyšela, ale pokud ne, zde ve zkratce :)
      Když cvičíš nějaký intervalový trénink (třeba kulturisté to mají jinak, ti do sebe cpou sacharidové nápoje i během tréninku, protože chtějí nabrat hmotu), třeba ten, jako já cvičím s Jillian, pak během tréninku dochází ke spalování nejen tuků, ale i cukrů. čím náročnější je trénink, tím více cukrů spaluješ. A tělo si to podle potřeb míchá i s tukem. Po tréninku ještě dochází k tomu, že tělo nadále spaluje, je vyčerpané, takže vynakládá dost energie na regeneraci, na opravu toho, co bylo ve svalech "rozbito" atd. ono to je mnohem složitější, takže to vysvětluji dost stroze :) No a zhruba těch 60 minut po cvičení je třeba využít k tomu, že si tělo bude brát energii z těla, z toho, co má nastřádáno. Když se najím, tak jediné co udělám je, že tento stav přeruším, protože tělo dostane energii skrz to jídlo a začne pracovat na tom, aby dostalo energii z něj.

      Já to dělám takto už tři roky, protože mne to naučila JIllian Michaels. Naopak znám lidi, kteří hned po tréninku do sebe ládovali jídlo a nedařilo se jim hubnout. Je to přesně proto.

      Není to určitě jediný přístup. jak jsem řekla, záleží na typu tréninku, délce tréninku, také na tom, co očekáváme jako výsledek. Když bys opravdu velmi důkladně trénovala třeba dvoufázově, dřela na soutěže, trénovala na maraton a tvoje tréninky by byly tak dlouhé a náročné, pak za takového stavu hrozí, že začneš spalovat valstní svalovou hmotu, protože ta doba je fakt dlouhá a jsem si jistá, že během ní vyčerpáš cukry jak v krvi, tak cukry/glykogen v játrech a následně ve svalech a to je samozřejmě nežádoucí. Proto se při náročných trénincích pijí i během něj různé nápoje, baští se tyčinky apod. :)

      Co se týče půl hodinky s Jillian, nemyslím si, že bych i přes náročné cvičení (jak já tomu říkám :D ) dokázala za tu dobu spálit všechny zásoby cukru, které mám, tudíž není nutné hned po tréninku baštit, ale zase je rozumné do té hodiny se najíst něčeho jak s obsahem bílkovin, tak sacharidů. Protože to nejen podpoří výživu těch svalů, na to je hodně dorbý právě syrovátkový protein, který se do místa určení dokáže dostat velmi rychle. Protože jsou i bílkoviny, které se uvolňují pomaleji, ale to je na delší a další povídání :)

      Nicméně, myslím si, že při nějakém domácím cvičení to zase až tak velkou zásadní roli nehraje, a pokud je strava od rána do večera v pořádku, pak si nemyslím, že by zrovna čas jídla po tréninku s jillian hrál až tak velkou roli. Nicméně, může se to stát, už jsem to s jednou slečnou řešila, protože se ji nedařilo hubnout a pak se mimoděk zmínila, že si po tréninku pije mléčný koktejl plný sacharidů, protože ji to poradil kdosi ve fitku (chlap, co měl uplně jiné cíle než ona).

      Vymazat
  5. Zdravím všechny:)
    Zajímá mě, jak to máte se cvičením v období těchto mega-veder. Já to prostě nedávám:( Mám za sebou 3 týdny Insanity: max30 a byla na sebe pyšná, jak mi to pěkně šlo. Jenže tenhle týden jsem ještě necvičila a po shlédnutí předpovědi počasí to asi nebude do konce týdne jinak :/
    Zajímá mě, jak to mají ostatní, jestli se kousnete a jdete na to, nebo jste na tom stejně jako já...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, já si vyloženě musím vytvořit podmínky, pro cvičení. V pokoji od rána neotevřu okno a mám zatáhlé rolety, aby to vedro do bytu prostě nešlo. V momentě, kdy otevřu okno, mám v pokoji 35 stupnů, stejně jako venku. Takže pozavírat okna, zatáhnout, zacvičit si a až pak otevírat :D

      Vymazat
    2. Ahoj, já ráno cvičit nemůžu (to by fakt spolubydlící ani sousedi nedali, chodím na šestou :)) .. takže jedině odpoledne nebo večer, kdy už je byteček vyhřátý na pěkných 35 stupňů... řeším to stolním větrákem na nejvyšší otáčky... tak není to klimoška, ale když se chce, všechno jde :)

      Vymazat
    3. mne sa tiez Zuzka vobec nelubi v tomto cviceni. Prijde mi to ako keby to odflakla, ze nesla na 100 %. Mozno jej bolo malo, alebo jej nestacilo zlozenie jednotlivych cvikov, neviem. Dnes idem odcvicit prvy krat w.2 - Rise, tak uvidime, Jill som necvicila uz dlho.

      Vymazat
    4. Tak do toho, hrozně se mi líbil tento workout :)

      Vymazat
    5. No musim povedat, ze som sa tiez poriadne zapotila a to cviciim Zuzku a Lisu. ale ubehlo to velmi rychlo, niektore opakovania som sice nedala, ze som musela nabrat dych :) Ale velmi prijemny workout, nenudila som sa, nabuduce skusim Fire Up (idem podla tvojho rozpisu), len to prekladam ostatnymi cviceniami od Lisy atd..

      Vymazat
    6. jjojo, taky mi dal zabrat, přestože Lisu i Zuzku cvičím běžně :D Je to zajímavé :D Prostě jiný styl cvičení a pro tělo je to trošku šok asi no. Jsem zvědavá, co řekneš na Fire Up, nepřišlo mi to tak strašné, kardio moc ráda nemám, ale tohle mne bavilo :)

      S Lisou cvičíš podle výběru, nebo jedeš ten Fat Burn program, co tam teď měli?

      Vymazat
    7. Já vstávám do práce v 4:30, takže to cvičení nepřipadá v úvahu:) Když přihrnu domů celá splavená a znechucená z MHD, jdu se radši plácnout k vodě. Ale zítra a pozítří ráno to dám. Věřím si :)

      Vymazat
    8. No ja to velmi rada striedam a zatial sa mi ten program paci. ja tiez moc kardio nemusim, ale uvidim ako mi to pojde. Zajtra mam od Zuzky Body Crush 19 (burpee special:D). Cvicila som aj ten Fat burn, ale iba videa od Lisy, ona vie najviac namotivovat. Jeden workout som cvicila aj od Kristin, ale som verna Lise. a inak si vyberam, na nedelu som si pripravila workout ktory bol iba v pisanej forme, tak to striedam ako mam naladu :)

      Vymazat
    9. Mně ta Kristin vůbec neseděla a ani mi sympatická nebyla :D Jeden workout jsem zkusila s tím Karimem, občas jsem si dala Seana, ale Lisa je na tohle fakt skvělá, jak se zakousne do toho tréninku a ještě dokáže i neskutečně motivovat, jak právě říkáš :) Já mám od ní strašně ráda HiitMaxy... ty se jim strašně povedly :)

      Vymazat
    10. Hej, cvicim od nej aj HIITmax, striedam v podstate Zuzku, HIITmax, Fat Burn Challenge a potom workouty co mi chodia na mail z bodyrock. Rozhodla som sa dnes na cardio od Jill, nie som moc pripravena na Zuzkine burpees :)

      Vymazat
    11. No ani se ti nedivím. Dnes je hic snad ještě větší než včera, burpees mně osobně vůbec nevadí, ale dnes bych je taky nedala :) to cardio od Jillian je sice delší, ale je v dobré příjemné tepovce, takže se člověk fakt nesetkává s infarktovými stavy :D

      Vymazat
    12. Ja so burpees nikdy nemala rada, pre mna je to tazky cvik, ktory zvladnem, ale strasne rychlo sa pri nich zadycham a to uz mam odcvicenych kopu burpees :) Mne jedina vec co na jill vadi je ta dlzka, viem ze tym, ze to nema prave to vrazedne tempo, tak je potrebne aby to bolo trosku dlhsie, ale ako som si uz zvykla na HIIT do 20-25 min max, tak je pre mna narocnejsie vydrzat u dlhsieho workoutu. ale vcera mi Jill ubehla rychlo, nenudila som sa a to som mala problemy pri niektorych jej cviceniach vydrzat, nakolko nemam rada ked sa opakuju cviky ktore neznasam robit a viem ze ma cakaju este opakovania :D

      Vymazat
    13. no musim sa priznat, kardio som nezvladla :D odcvicila som iba 15 minut, zacalo ma pichat v boku a je pravda, ze cely workout tvoreny iba z cardia nie je pre mna, ani zo Shaunovho Focus T25 som nevedela nikdy dokoncit kardio. ale spotena som, to teda hej. zial, musim mat kardio doplnane cinkami :)

      Vymazat
    14. To vůbec nevadí. Pořád lepší, než nic. Pokud tě vyčerpalo i 15 minut, tak to znamená, že to mělo smysl ;) Tvou "lásku" ke kardiu sdílím :D

      Vymazat
    15. No vycerpalo ma to dost, az som bola prekvapena, ako som sa zadychala. takze budem skusat a uvidime kedy sa dopracujem k celemu workotu :) zajtra si dam Launch.
      No mne sa tu spojili dve veci ktore nemam rada moc, kardio a dlhy trenink :D takze som nejaky taky vysledok aj ocakavala, ale som rada aj za tych 15 min, pre mna taky maly hiit :)

      Vymazat
  6. Jůů konečně po delší době fotka :o) Předpokládám, že budeš mít stehna jako kámen po tom měsíci :-D

    Dneska jsem si dala hodinku na kole a budu si taky muset vymyslet zase znova výzvy týdenní a víc se na to opět zaměřit (teď jsem řešila zase něco jiného :-/).. aby se to konečně už pohlo :-D Teď mě čeká dovča, kde se budu moct cpát od rána do večera zeleninou a rybami, tak myslím, že by to mohlo mít dobrý vliv a taky tam plánuju fitko :-D No jsem zvědavá, jak se tam budou koukat na vorvaně, protože nevypadám vůbec jako sportovní typ stále :-D Když mi to vyjde, dám si ráno brzy cardio + běh/prochajdu po pláži a odpoledne půl hodinky stroje. Teď si ještě musim rozmyslet, jestli pojedu víc opakování s menší zátěží a nebo naopak. Možná vyzkouším tu těžší zátěž, jedna holčina s tím měla skvělé výsledky na zadek. Jelikož se budu celý den válet, tak doufám, že je to reálný :-D A rovnou musím vymyslet ke konci, jak budu pokračovat, protože já jak si to nezapíšu do diáře a nenaplánuju, tak je to v ... tahu :o)

    Jinak myslím, že i kdyby si se nevytvarovala, tak přítel se vrátí za sexy babou
    nad kterou musí slintat :-P
    Vůbec není vidět, že si byla těhotná
    Užívej sluníčka :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, fotka :D dlouho jsem se nefotila, pravda :) ¨
      Jinak doporučuji taky spíše méně opakování a větší zátěž :)

      Vymazat
  7. Ahoj :)
    Čekala jsem, kdy se vrátíš k Jill ;)
    Já jsem teď najela na Kaylu Itsines ( i když najela s tou nemocí asi není správný slovo) a musím říct, že je to mazec... Jsem nadšená (zatím) a bolavá (ještě :D ).
    Těším se na tvé pokroky a věřím, že já za 4 týdny taky ty své uvidím...
    Nostalgicky jsem si přečetla tvé první zápisky z doby, kdy jsi začínala před 3 lety a tak mě těší, že v tuto chvíli nastupujeme obě na "změnu" - u mě tedy o dost větší než u tebe :)
    Přeji si být jednou tak šikovná jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, už jsem zase u Jill... je dořbe, že udělala tuhle verzi pro pokročilé, zatím se mi strašně líbí :)) chtělo to už změnu :) I když HIIt je pořád moje srdcovka :)

      Vymazat
  8. To si pamatuji, že jsi psala, no.. že už jsi to cvičila :) Taky se mi hrozně tyhle nové workouty líbí, vůbec Jillian to umí, až jsem zapomněla, jaké to s ní je, ty její řečičky apod :)) A naopak jsem překvapená ze Zuzky, ne tím, že tam je, ale .. jak to říct... vůbec mi k ní nesedí tenhle typ workoutů :D A teď sjem si vzpomněla, že jsem chtěla do včerješího příspěvku ještě něco napsat, tak to jdu dopsat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..s tou Zuzkou máš pravdu :) ... a taky je tam hodně "utlumená", skoro k nepoznání... no hlavní hvězda je holt jiná :) ....

      Vymazat
  9. Ahoj =) Tvůj blok jsem objevila náhodou a přečetla jsem ho jedním dechem =) Úžasné, kolik lidí jsi touhle cestou motivovala =) A klobouk dolů, co jsi dokázala =) Je vidět, že když se chce, jde všechno a co je důležitějšího, než se cítit ve vlastním těle skvěle =D Musím přiznat, že jsi mne nadchla tím, jak o Jillian píšeš a rozhodla jsem se do toho jít taky...začnu hned dnes =) Žádné podobné workouty jsem nikdy nezkoušela, bála jsem se, že naberu hodně svalové hmoty =D Ale tak při nejhorším přestanu =) Hodně úspěchů všem ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Pěťko a přeji ti, aby se ti s náma dobře cvičilo... vůbec se neboj, že budeš hrozně namakaná, já cvičím 3 roky tyhle workouty, používám 8 kg kettlebell a 3 kg činky a vidíš, že se opravdu nijak zásadně kulturistkám nepodobám :D To bys musela hodně jíst a hodně zvedat hodně těžké závaží, aby to začalo růst. Po lehkých činkách to nepoleze tak, jak si hodně holek myslí. Jen se to svalstvo krásně vymodeluje a prokoukne, a tím udělá pěkné křivky na těle. pokud to nebudeš prznit občas stravou jako já :D Už nejsem tak zásadová jako kdysi :)) Ale jsem šťastnjěší :) Hodně zdaru!!!

      Vymazat
  10. Ja dneska zvolila REST, takze jen 10 km na kole k prehrade, tam opalovani a koupani a pak 10 km na kole zpet domu... jidla zejmena ledova :)

    OdpovědětVymazat
  11. Akurat som docvicila Launch, w. 1 a musim povedat, ze zo mna tieklo ako keby ma obliali. Neviem cim to je, ale je to pre mna narocnejsie ako zuzkine hiit (teda ako ktore :D), aj Lisa, aj neviem kto. Su to vsetko jednoduche cviky, ale myslim ze ucinnejsie ako niektore krkolomne, ktore sa coraz castejsie objavuju v treningoch. chcela som si dat zajtra Zuzku, ale budem pokracovat s Jill a zopakujem si Rise :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím přesně o čem mluvíš... to je přesně to, co mne mátlo ... já se u některých těch "krkolomných" nedokážu tak vyburcovat k výkonu. A myslím, že je to proto, že je to prostě už celkově moc zbytečně překombinované. Člověk místo aby stihnul 15 opakování jednoho cviku, tak stihně čtyři a ve finále to ještě udělá špatně, protože to nemá šanci za tu krátkou chvíli naučit. Neříkám, že je to tak pořád, ale začíná to být zvykem , protože se každý snaží přijít s nějakým novým cvikem, který tu ještě nebyl a ohromit. Co se týče Jillian, přijde mi, že ona přijde s něčím vyloženě novým, jen velmi zřídka a věří na "old school" cvičení. Což je v tomto případě úplně jasně znát :-D Já si fakt nepamatuji, kdy jsem se tak naposledy zřídila... Ani u Lisy už nezažívám takové ty "stavy"... neříkám, že si nezacvičím, to jako ano, ale jako by se tělo na tento druh a metodu cvičení již adaptovalo... takže jsem fakt ráda, že jsem se dala na Jillian opět, abych si zase dala 1+1 dohromady a trochu popřemýšlela, čemu se chvíli věnovat i po skončení tohoto měsíce. Vidím to na kombinaci HIIT + Jill... zatím se mi po tom týdnu tedy hodně osvědčila Jillian. Jsem z toho fakticky překvapená. A zítra mám zase Fire Up (kardio), tak jsem na sebe zvědavá :D

      Vymazat
    2. Telo si urcite nemoze navyknut len na jeden typ cvicenia podla mna, to je ako s cinkami, ked stale clovek cvici s 2 kilovymi, tak tam je mensi pokrok ako ked dviha vahy. Ja som rada ze si napisala o tom clanok a ze som sa na to dala, aj ked su tie "dlhe" workouty pre mna nic moc, ale ta pol hodina ubehne, ani neviem ako a je odcvicene. som zvedava, ci mi pojde Rise lepsie, ako prvy krat. No ja aj kombinujem tie cvicenia, ale je pravda, ze Jill som uz dlho nemala, chcela som cvicit nedavno Hard Body 1. level, pozret si ako sa zmenila ta kondicka za tu dobu co som cvicila Jill naposledy, ale prave ta dlzka ma odradila. Druha vec je, ze nemam rada, ked mam nejaky workout cvicit 5tyzdnov vkuse, tak ako to ma aj Shaun T vo Focus alebo aj tu Jill, keby sa cvicilo tych 60 dni ako sa ma normalne. A ja na to kardio sa asi neodhodlam, namiesto kardia si dam asi Zuzku :D ked si ju uz platim :))

      Vymazat
    3. Nechtěla jsi v té první větě napsat že si "může navyknout"? :-D Nemyslela jsem přímo navyknout si, ale adaptovat se... tohle je zase jiný druh záteže, proto to tělu dává zabrat. To je hodně podobné třeba u toho, že když člověk denně cvičí HIIT a jednou si jde zahrát tenis, vrátí se vyřízený... prostě je to jiný druh pohybu a tělo to vnímá jinak. Myslím, že je to to samé i u tohoto cvičení. Protože Jill sice jede intervalově, ale principem je spíše aerobní činnost... i když u mne to je spíše teď anaerobní :D jak jsem z toho vyřízená :D

      Já taky nechtěla cvičit tenhle program 60 dní... ani na vteřinku jsem neuvažovala, že by jo :D proto ten měsíc, aby se to častěji střídalo... stereotyp by mne unavoval (vyhovoval mi jen na počátku, kdy jsem moc o cvičení nevěděla a potřebovala potáhnout).

      Vymazat
    4. Myslela som to tak ze by si nemalo navyknut :D ale pochopili sme sa. hej jasne, najlepsie je pohyby kombinovat, ja som teraz na tom tak, ze cvicim skoro kazdy den, ratam si to, minuly mesiac som cvicila 27x z 30x, cize ta intenzita tam je. nie zakazdym su to zabijacke workouty, ale vyhovuje mi ten sposob cvicenia teraz, mozno sa zachvilu dostanem do fazy, ze potrebujem viac dni odpocinku..
      hej, 30 day shred som aj ja poctivo odcvicila, potom uz ani omylom :D

      Vymazat
    5. Jill mala este jednu novu seriu cvikov, viem ze si ich cvicila (teda myslim, ze som to citala u teba). Boli to 3 levely a Jill + 2 cviciace, len neviem si spomenut na nazov. TIe workouty sa mi tiez pacili, len sa k nim neviem dostat. nevies mi poradit? dakujem

      Vymazat
    6. Koukni se sem http://www.kristinacechova.cz/p/jillian-michaels.html zda to mezi posledními nenajdeš, nevím přesně co myslíš... :( ono dva cvičící má za sebou prakticky pořád... Ale možná myslíš One Week Shred, ten jsem cvičila.

      Vymazat
    7. Ahojky, mám dotaz ohledně One Week Shred. Vím že je to na týden a dvoufázové. Ráno a večer to po půl hoďce nedávám. A ani až tak akutně nepotřebuju. Jen by mě zajímalo, zda když budu tento set dělat ne dvoufázově, ale dvou denně (dnes posilování a zítra cardio) bude to mít nějaký efekt. BodyShred jsem začala, ale v tomto počasí chodím spíš plavat. Ale jakmile teploty spadnou aspoň pod 30 chci znovu začít trénink.
      Díky Světla

      Vymazat
    8. Ahojky, určitě to bude mít Efekt :)) Ono je to dvoufázově jen proto, aby to splnilo v krátkém časovém horizontu ten nejlepší účel, prakticky by jsi docílili to samé s jakýmkoli jiným workoutem třeba z Bodyshredu. JInak já One week Shred také teď cvičím, střídám to po dni a je to fajn. Hodně podobné BodyShredu :)) Tak se neboj, účinné to bude 100% :))

      Vymazat
  12. Ano ano, to je ono. Ten program by som si tiez rada zacvicila, uvidim ci nanho natrafim :) uz teraz sa tesim na Rise, ked poobede odcvicim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je velmi dobrý workout, tedy oba, i ten silový i ten kardio, ten kardio ač ho nemám ráda, mi přišel ještě lepší jak ten silový trénink :D

      Vymazat
  13. Tiez tam je taky plan cvicebny ako v body shred?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nene, tam jsou jen dva workouty, na sílu a na kardio, každý se cvičí každý den, silový ráno, kardio odpoledne, je to jen na týden, speciální program na rychlou proměnu. Já osobně to takto necvičila, ani nemám v plánu :D by mě zabilo.. je to náročný i tak.

      Vymazat
    2. Super, ak to najdem, tak zaradim do programu. No to by som ani ja necvicila, 2x denne, ani neni cas, ani sila:) mna to kardio zabije raz naozaj, zbytocne sa s nim budem trapit, ked si mlzem nmiesto tohodat plnohodnotny workout od Zuzky napriklad. Neviem cvicit nieco,.co ma nebavi:)

      Vymazat
    3. :D mi povídej, zrovna jdu na to, radši bych vzala činky a jela :D Ale co už, dala jsem se na to, tak dobře mi tak :D

      Vymazat
    4. Akurat som docvicila a je peklo cvicit v tomto pocasi. Niektore cviky mi ani nesli na zemi robit ako sa mi smykalo telo od potu :D
      aj ked som mala par prestavok par sekundovych, tak myslim ze to slo dobre a uz som zvladla aj celu stretching :D prvy krat ked som cvicila Rise tak som skoncila workoutom, na stretching uz nebola sila.a to DVD som myslela Killer Body, nie One week shred (ten uz som cvicila).

      Vymazat
    5. Killer Body mám odcvičený jen jeden workout, bohužel :) chce to zkusit, mám pocit že je to stejným systémem jako obvykle 3-2-1... pro pokročilé. :)

      Já se dnes také extrémně potila :D připadala jsem si jak rozmatlaná žvýkačka nebo bonbon, jak jsem celá lepila :D

      Vymazat
    6. Killer Body je spise silovy, ne 3-2-1, workouty jsou rozdelene dle svalovych partii - Core-Lower body- Upper body, v tomto poradi se i cvici, sest dnu v tydnu, jeden den REST.... stejny princip jako treba Kickbox Fastfix ...

      Vymazat
    7. No hlavně že jsem na to debil koukala :D chvíli před tím komentářem :D máš pravdu Reni...

      Vymazat
    8. zajtra je na rade Zuzka a dakujem bohu za 12 min AMRAP :)

      Vymazat
  14. Já mám ráda ty zápisky ze cvičení, vždycky mě to pěkně motivuje :). Já teď téměř každý den brzy ráno (od půl 8 do 9) chodím běhat v Bruntále na Uhlířák, po poli, pak přes alej až ke kostelu, a pak dolů směrem k Václavovu, a pak uhnu a přes pole běžím až k lidlu, odkud to mám jen kousek domů: Ale už kolem té 9 začíná být hrozný hic, ale hrozně mě to chytlo, a i když jsem si před tím týdnem musela dávat dost často pauzu cítím, že tělo síly a že toho zvládám víc a víc. Akorát dneska už jedu do Prahy a do práce, tak tam je to s tím běháním složitější, tak se zase vrátím ke cvičení u notebooku. Ať nám to jde! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi dobrá, já vyšla běhat jen jednou, když jsem měla v háji zápěstí a nemohla cvičit,a jediné co přicházelo v úvahu bylo běhat... :D NAŠTĚSTÍ se mi zápěstí rychle uzdravilo :D Ale beru to, každý má rád něco jiného a tak je to správně :)) Navíc v Bruntále jsou fakt prima místa, kde se dá běhat, v Praze bych také váhala a taky se bála. Tak šťastnou cestu :) Pamatuji si na svoje ježdění tím směrem, pravidelně 8 let :) Milovala jsem ty jízdy vlakem ... :-)

      Vymazat
    2. Já jsem běhání vždycky k smrti nenáviděla, ale ta příroda, obzvlášť ráno je prostě krásná, tak to má něco do sebe a fakt mě to nabíjí, jinak cvičení u notebooku mě taky baví neuvěřitelně :). Bohužel, v Praze na ulici fakt běhat nebudu a nechci, to mě prostě nebaví, nic mi to nedává...já začínám jezdit pátým rokem a taky to mám ráda, akorát teď ve vedru + propocení lidi, nic moc :D

      Vymazat
  15. Já už se těším, až Body Shred vyzkouším! Ted mám 6 týdnů po porodu, tak nevím, jestli jeste chvili pockat nebo uz to pomalu zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kač Ko, rozhodně bych nezačínala Body Shredem, ale spíše Body Revolutuon, který tě na toto připraví. Nevím, zda jsi po porodu už něco cvičila, ale pokud ne, začni na 100% se cvikem na posílení pánevního dna. Do kondice se můžeš dostat brzy, ale dělej to posupně, takhle najednou bych určitě nezačala se Shredem už jen proto, že se tam posiluje břicho, což není ideální zrovna po porodu, kvůli rozestupu svalů. To se pak dá spravit jen operativně.

      Vymazat
  16. Kdyz place tuk, tak to jsi me vazne pobavila :-D V prvni rade jsem ti Kristinko chtela vyjadrit muj velikansky obdiv. Par dni zpatky jsem narazila na tvuj blog a opravdu nema chybu. Takove odhodlani a motivaci na sobe zapracovat jsem uz dlouho nevidela. Ja jsem vecny zacatecnik. Momentalne jsem na startu toho obrovskeho kolotoce. Vcera jsem nacala druhy level 30 days shred. Az dokoncim vsech 30 dnu (pokud teda preziju), mam v planu pokracovat s Ripped in 30. Potrebuju hlavne zpevnit. Momentalne jsem v zahranici a za 3 mesice se chystam na dovcu do CR, ak proc trosku neprekvapit malou zmenou, ze? :-) Tak snad se zadari. Kazdopadne jsi mi motivaci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, to je supr, že taky válčíš :) Přesně jako ty, i já chci překvapit, až přítel dojede z pracovní cesty... :) Mám ještě fůru času a přitom tak málo, bo změny nejsou přes noc, že jo :D Tak at nám to jde :)

      Vymazat
  17. Tvé pocity mi silně připomínají mé :D ..ale ten pocit po docvičení, ten je k nezaplacení! :)

    OdpovědětVymazat
  18. ..mne Amplify čeká odpoledne :)... v Brně už nám prší, tak snad se vzduch trošku pročistí a bude se lépe cvičit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pršelo nám dost v noci, ale i když bylo pod mráčkem po celý den, bylo dusno, teď také spadlo pár kapek, nicméně větrák jede pořád :D byt je vyhřátej asi na hodně dlouho :) A´t se dobře cvičí :)

      Vymazat
    2. ..i pres dest jsem mela v pokoji peknych pradelnovych 29 stupnu, ale neumrela jsem a jeste si prihodila zadeckove cviceni od Victoria Secret Angels s Rebeccou :) ... no zase jsem vytirala podlahu ;)

      Vymazat
  19. Tak znovu a snad již bez chyb :D

    Ahoj Nikki, moc zdravím a děkuji za Tvůj blog! :-) :-) :-)
    Upřímně obdivuju jaký krásný jsi vedla a vedeš blog. Já napsala pár řádků a chyb jak metele :D

    Díky Tobě jsem našla Jill a "zamilovala" jsem si ji. Bodyshred mě nadchlo, jen bych Tě chtěla moc poprosit o radu, jestli by se dalo už někde stáhnout? Nebo je jediná šance jak si jej zacvičit si ho koupit :-(. Díky a přeji krásné léto Tobě i Tvým krásným dětem :-). Jana

    OdpovědětVymazat
  20. Jééé až teď, a to jsme si článek už četla, jsem si všimla nápovědy. Moc děkuji! Jana

    OdpovědětVymazat
  21. Dnes ma caka Amplify a uz sa tesim:) vcera som nakoniec nestihla Zuzku odcvicit, ale padlao dobre pauza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nakoniec som dala ten 12 min AMRAP od zuzky co som mala mat vcera, lebo som nestihala dlhsi workout, ale musim povedat ze mi to islo celkom dobre, myslela som ze trosku vypadnem z toho tempa po Jill. Aj ked s modifikaciami (nie, pistol squat nedam nikdy :D), ale klasicky mi pot tecie od vlasov az po krk :)

      Vymazat
    2. Dnes Amplify a musim povedat ze sa mi pacil najmenej zo vsetkych zatial. Mozno to je tym, ze som cvicila pol hodinu po tom ako som sa zobudila po poobednom spanku a vtedy podavam najhorsie vykony (tak isto ako aj cez vikend, najlepsie mi to ide ked pridem z roboty cez tyzden). niektore opakovania som nedala vobec, aj som mala castejsie par sekundove pauzy, uvidime, ako to pojde nabuduce

      Vymazat
    3. Ignite dnes iba 22 minut, tieto vikendy su hrozne pre mna s cvicenim. Neviem podat taky vykon, aky by som chcela. Zajtra mam pauzu a pondelok opakujem amplify.

      Vymazat
    4. jsi šikula, Ignite je hodně náročné, hodně mě bolí nohy :D odpočiň si a pak to zase půjde líp. Já se už těším zítra na činky, to kardio není můj favorit, i když se mi tohle líbilo.. :D Kdybych si měla vybrat, tak ho uplně zruším :D

      Vymazat
  22. Nikki, musím Ti poděkovat. Inspirovala jsi mě k tomu začít po měsíční pauze zase cvičit :D Dlouho jsem cvičila se Zuzkou L., ale poslední měsíce jsem se k ní musela přímo nutit, přestaly mi asi její workouty sedět a chuť do cvičení byla fakt minimální. Teď jsem po tvém vzoru najela zase na Jill a jsem nadšená. Zkouším její starší DVD a po oné pauze mi dávají fakt zabrat a náhodou jsem našla i její nové Bodyshred, to musím vyzkoušet taky. Konečně po několika měsících zažívám po odcvičení endorfiny :D Takže díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, to jsme ráda, že jsi chytla druhý dech :) Já to měla s těmi HIIT tréninky to samé. Zuzka už mne nebavila delší dobu a ani s jinými ty HIIT už to nebylo vono, sice jsem to cvičila, ale přesně jak říkáš, bylo v tom hodně nucení, tady se zase těším :)

      Vymazat
  23. Kristinko, Ty jsi extremně pozitivní, ... a jestli fakt už vidíš změny, tak nezbývá než gratulovat... já mám problém s vodou, jakmile hodně cvičím, tak saju jako houba a spíše přibývám... zkouším teď Ryor čaj Lymfodren, tak doufám, že mi trochu pomůže :) ... no, holt stáří :) ale stejně nepřestanu, baví mě to :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Kristinka,
    spominala si, ze sa snazis snidat do 1 hodiny po prebudeni. Mozem sa opytat, preco je to dovolezite? Mne rano trva niekedy aj 2 hodiny, kym sa moj zaludok prebudi a ma chut jest. Uz som viac krat pocula, ze je dobre jest co naskor po zobudeni, ale neviem, aky presny dovod na to je. Co to robi s telom? Dakujem za odpoved, Katarina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, je to kvůli glykogenu a energetickým zásobám. Když se člověk ráno probudí, tak je jeho zásoba glykogenu na nejnižší možné úrovni. Vlastně se při správném způsobu stravování děje to, že od večeře během spánku a ráno se veškeré ty zásoby vyčerpají a aby člověk nespaloval energii ze svalů, měl by posnídat. Já to také často nestíhám do hodiny, ba dokonce jsem ráda, že to stihnu na svačinu :-) Ale vesměs nejsem žádný kulturista, aby tím moje svaly nějak trpěly, protože podle mého, i když se nasnídáš později, budeš cvičit a správně se stravovat, dostaneš se k výsledkům tak či tak. Někdo nesnídá vůbec, i já to jednu dobu tak činila během přerušovaného půstu a nijak mi to neuškodilo významně. Myslím, že na tohle je spíše stavěný bodystyling, ale přístup obyčejného člověka se od kulturisty velmi liší, nejen ve cvičení, ale také ve způsobu života. Určitě se nic nestane, když někdy posnídáš později, pokud to nestíháš. Sice je pravda, že když člověk neposnídá, má tělo tendenci to dohnat přes den, ale to se mi stalo málokdy. Radši snídat později, než snídat, obědvat a večeřet najednou až doma u televize :)

      Vymazat
  25. Také jsem se párkrát natáčela při cvičení, je to fakt výborné pro doladění správného držení těla při cvičení... od té doby cvičím v ložnici, kde mám veliké zrcadlo! :) ... a říkám si vždycky, ach jo, fakt jsem to já? Fakt takhle vypadám zezadu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D jo, to je přesný. A já si už pomalu začínala myslet, že u toho už vypadám líp ... Tak nic :-D

      Vymazat
  26. Ahoj, také musím konečně reagovat. Moc ti děkuji za tuto stránku, předchozí blog, facebook a za všechny tyhle zápisky. Jsem rok a půl po porodu, cvičím něco přes rok a ty jsi byla první z mých motivací a inspirací. Hodně jsi mi pomohla. Sice ještě nejsem úplně stoprocentně se vším spokojená, spodní bříško není pořád dokonalé a bojím se, že už nikdy nebude úplně ploché, ale je to určitě lepší, než to bylo. :-) Odcvičila jsem už toho spoustu, Jillian, Shauna, Zuzku, Cassey Ho a teď jsem začala Kaylu Itsines. Jsem poslední dobou zvyklá cvičit kolem těch 20 minut (většinou se Zuzkou), někdy i méně, často cvičím HIIT, proto nevím, jestli bych byla schopná cvičit déle. Cvičím většinou kolem poledne, kdy prcek spí, to je jediná doba, kdy na to mám čas a klid. Bohužel pak ale moc nezvládám se najíst až po hodině, vydržím max. tu půlhodinku. Jinak už bych obědvala třeba ve 2 a to už mám hlad. Jak to děláš ty? Dáváš si před cvičením nějakou svačinu, abys pak vydržela? Děkuji za hodnocení nového programu od Jill, docela mě to zaujalo a přemýšlím, že se k ní časem vrátím. :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, mockrát ti děkuji... to zaprvé, za druhé - mám to víceméně stené jako ty, vlastně před Jill jsem cvičila do těch 20min HIIT, ale nějak jsem se zastavila na rmtvém bodě - nebavilo mne to už moc a změny se také zastavily. Tak jsem si řekla, že vyzkouším jeden workout z BodyShredu a uvidím. A hned jsem se zamilovala a bylo rozhodnuto. A tělu to evidentně ta změna taky pomohla. Je to jen o 10 minut delší cvičení než normálně a jde to znát. Také cviočím přes oběd, když malá spinká :) Vyzkoušej si jeden workout a sama uvidíš, zda ti to něco řekne, nebo budeš jasně vědět, že ne :)

      Vymazat
  27. Kristinko, to bříško je úžasné :-) je neskutečné, jak se tělo krásně mění i za takle krátkou dobu! Já také začala s Bodyshred, jedu podle plánu Jillian a mám za sebou teprve první týden a dnes první restday...věřím, že i já zaznamenám nějaké změny, jelikož cvičím po dvouměsíční pauze (pooperační klid) a tudíž je opět co zlepšovat :-) Přeji Ti krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anni, moc děkuji za tak milý komentář :) Přeji ti moc síly do cvičení, já pevně věřím že ty změny s Jillian budou, tohle je skutečně dobrý program, troufám si za sebe říct, že nejlepší :) Drž se a opatrně :)

      K.

      Vymazat
  28. Teda WOW!! hrozně tě obdivuju, blog čtu pravidelně a tiše závidím :) to tělo je prostě úžasný, hlavně to bříško!! kéž bych taky takový měla :) ale s tím, jak žeru sladký, mi ani to cvičení nepomůže :D furt si říkám, že to sladký bych měla aspoň omezit, ale jako na potvoru přes léto mám chuť jenom na samé sladkosti.. :-/ ale konečně jsem se taky dokopala k Bodyshredu, stáhla a včera odcvičila první workout a musím říct, že to byl teda docela dost záhul :D tak snad mi to půjde, ikdyž v těch vedrech je to otřes (7. patro pod střechou a slunko svítí celý den do oken) :D snad taky budu mít nějaký výsledky :) hodně štěstí ve všem a dík za super blog!! krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej v klubu :) taky mi tu paří sluníčko celý den :D jse, zvědavá na dnešek, protože tu mám na programu kardio a už teď nemůžu :D Tak držím palce, ať se ti daří s dalšími workouty,.

      Vymazat
  29. Prostě miluju.. tyhle denní zápisky, poznámky, myšlenky :o) Prosimtě, ty si vedeš nějaký plánovací diář, kde si to taky odškrtáváš nebo si to jen napíšeš třeba do bloku? Já teď vymýšlím, jak nějak zefektivnit plánování - už jsem toho vyzkoušela hrozně moc. Nejvíc mi vyhovuje ale vyhovoval doteď takový systém, kde je na den hrozně málo prostoru, prostě jen místo na pochůzky apod. a nemám ráda, když se něco píše 2x. Ale já jsem takový menší plánovací maniak :-D Tak už od včera přemýšlím, jestli si nezaložit nějaký další bloček prostě na věci, na které se chci soustředit, ale zatím jsem tu představu nedotáhla do dokonalosti.

    Jinak já jdu postupně pročíst zmeškané články, na dovolené jsem chodila až na dva odpočinkové dny 2x denně do fitka :o) No a samozřejmě jsem přibrala :-D Takže až se trochu zmátořím, mohu zase začít pěkně od jídla.

    Užívej si sluníčka :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Též jsem plánovací maniak :D Ale naštěstí jsem se přemluvila, že budu mít notýsek jen jeden, ale to víš, že jsem přemýšlela nad dalšími, co si kam budu zapisovat :) Já si do toho deníčku píšu všechno, naprosto všechno, protože se mi prostě stane, že během pěti minut zapomenu, co jsem chtěla, třeba i jen vyhledat na netu, co sjem potřebovala vědět a zapomenu to :) diář vyloženě nemám, škrtám to všechno jak dobytek v tom bločku :D Někdo to má úhledné a barevné, to já ne, jen si píšu poznámky, nebo když něco hoří tak to třeba fixou barevnou zakrkoužkuji, aby se to vymykalo ostatním věcem :D jakmile mám něco hotovo, tak to prostě přeškrtám.... píšu si tam nápady na články, recepty, které chci vyzkoušet, kam jít, co vyřídit na úřadech, co nezapomenout koupit, občas si třeba napíšu na papír, co musím udělat ten den a co mám zároveň v tom bločku :D trošku složité, ale je to jen občas a ... to je téma toto :D Zkrátka musím si věci psát. Můj přítel je pravý opak, jeho nesere, že něco zapomene :D já bych vyletěla z kůže, hrozně mě rozčiluje to vědomí, že jsem "něco chtěla a nevím co " :)

      Vymazat
    2. Já jednou okopírovala jednu věc, na A4 takovou tabulku s čísly, které znamenají dny a člověk si to lípne na nástěnku nebo někam, kde to má hezky na očích. A tam si pak napíše ty pochůzky a tak, hrozně mi to vyhovuje, že člověk vidí celý ten měsíc. Ale prostě nedají se tam psát takovéto poznámky, nejlépe jedna věc až tři denně - třeba zubař, divadlo a tak.. :-D No ale chybí mi trochu to vypisování, nápady a tak + bych si někam pořádně chtěla psát KJ a třeba nějaký zvyky, co bych si chtěla osvojit. Ještě jsem zkoušela vyloženě týdenní plánování po hodinách, jenže to mi pak přišlo takový blbý, protože právě ty velký věci jsem tam musela opsat znovu. A zase mi to přijde až moc striktní, nevím - jak to líp popsat. :-D Jako že je člověk z toho pak víc ve stresu, že to a tamto neudělá v tu hodinu nebo v ten den. Ale zase to má docela efektivitu na to rozplánování, že se dají věci pěkně rozdělit - ale je to dost piplání, to mi vydrželo jen pár týdnů. Tak přemýšlím, zda se k tomu vrátit nebo vymyslet něco lepšího. Včera jsem právě viděla fotku jednoho diářku, kam si slečna lepila různé věci a vypadalo to moc pěkně, dá se říct, že to byl takový malý heslovitý deníčko diářek. Ale já bych zase vyloženě do deníčku chtěla psát pocity a tak. :-D No to jsou problémy, že! :-D

      Vymazat
    3. Na různé pocity a lepení věcí, na které chci mít památku, třeba lístky do kina, obal od drahé čokoládky, obrázky nebo články z časopisů, nebo i kousky látek, stužek, vzorečky laků na nehty :) Na to mám speciální sešit, který funguje jako diař. Není první, už mám asi třetí... do toho právě neškrtám , občas ho otevře i přítel a prohlíží si ho :D

      Vymazat
    4. :-D :-D No když nad tím tak přemýšlím, tak já mám ještě takový bloček, kam si poslední rok píšu knihy, dřív jsem si vedla čtenářské deníky do školy a pak dlouho neměla zaznamenané, co jsem přečetla a hrozně mě to deptalo :-D Takže to bych taky měla vyšperkovat, protože píšu jen autora a název. A docela mě rozčiluje, že nemám zapsané všechno, co jsem kdy přečetla :-D Prostě blázen no! Koukám, že budu mít zajímavých pár následujících dní, kdy se budu snažit zavést lepší systém a určitě si vymyslím plno blbostí do toho, ale tak vypouštět se může vždy :-D Ale těší mě, že nejsem jediná :o)

      Vymazat
    5. Chichichi, tak já se holky přidávám do klubu plánařek, ... jsem super úchylná, za prvé mám vystudovaný management, za druhé je slovo "plánování" součástí popisu mojí pracovní pozice :) ... profesionál na druhou :) ... takže za mne ADK a dělám si vlastní tabulky a formuláříky, které si dovnitř vkládám... ..mimochodem ADK připravuje nové profi formuláře fitness a zdravý životní styl, ale asi až na rok 2017 :( ...

      Vymazat
  30. Tak ja ai dnes dala Cardio 2... proc v TV rikaji, ze se dnes ochladilo? Jela jsem na 2 vetraky a stejne jsem zase myla podlahu ;) Bodyshtedu Zdar! Planuju dokoncit do konce cervence a v srpnu asi Shaun...

    OdpovědětVymazat
  31. ja praveze ked som nahnevana, nejdem cvicit :D to by som mala zmenit :D ale akoby sa neviem odosobnit

    OdpovědětVymazat
  32. Tak tyzden som mala dovolenku, vobec com necvicila a otrasne som jedla. To sa podpisalo na kondicke, vcera som po tyzdni cvicila 5 minutovy workout od Zuzky a dnes som skusila Triumph a zvladla som iba prvy okruh :D u mna su tieto pauzy velmi zle, pretoze vidim strasny pokles v cviceni aj v tom, kolko toho zvladnem. zajtra mam na programe zuzkin novy ZWOW 7, tak to hadam pojde OK a vratim sa do starych kolaji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pauzy jsou potřeba :) já můj tu svoji už taky naplánovanou na druhou polovinu srpna :)

      Vymazat
  33. Ahoj, nevíš prosím jak poznám, které stránky na stažení jsou důvěryhodné? Když jsem si zkoušela stáhnout ten program, tak to skončilo virem v počítači a teď na mě všude skáčou reklamy na půjčky :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš děkuju, to mě vůbec ale vůbec nenapadlo, jak jsem četla kde to sehnat, tak mi zrovna ta důležitá věta, že tam jdou najít vypadla :D Ted vypadám jako ťululum O.o :D

      Vymazat
  34. ten cas strasne leti :)... jsem zvedava na Tvoje vysledky, me cekaji jeste 4 dny, ale vzhledem k memu mizetnemu jezeni a zadrzovani vody budu rada, kdyz budu "stejna" jako pred mesicem :)... no, co uz nadelam ;) :) ale stejne me cviceni bavi a tesim se na svuj novy srpnovy workout plan :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, to já v srpnu budu ráda, když budu stejná :D Přijede přítel po 3 měsících a jsem si jistá, naprosto, že ten první týden bude tedy hodně prasácký :) Nebudu ani cvičit, ale uvidíme... třeba se na to čas najde :)

      Vymazat
    2. chtěla jsem napsat druhý týden, přijede ten první :D

      Vymazat
  35. Mohu se zeptat jaký používáte protein a jak často? a stravujete se spíše nízkosacharidově? děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, protein je nahoře vyfocený. Ale nepoužívám ho často, to bude v zítřejším příspěvku, za celý měsíc jsem měla asi tři dávky :) Nestravuji se nízkosacharidově, to dělám jen velmi výjimečně, podle fotek jde určitě vidět, že ne - jsou tam knedlíky, šišky s mákem :)) to by nešlo :) Pěkný den i vám :)

      Vymazat
    2. No opravdu tedy musím říct, že je to úžasná změna, fotka s břišáky, ty ruce!!!! :))) příjde mi, že program jste velmi úspěšně dokončila a ráda bych se ještě zeptala, čím myslíte, že to bude? cvičíte lépe, správněji, lépe jíte? :)) hezký den :)

      Vymazat
    3. Moc děkuji, to mě potěšilo :) Fotky budou zítra celé postavy, ale jsem ráda, že už i tak jde ta změna vidět :) Za mne musím říct, že za ty změny může v první řadě program, on je vážně dost náročný, od prvního po poslední workoutu. Kdybych ho cvičila déle, jsem si jistá, že ty výsledky budou ještě lepší, takže se k tomuto programu budu ještě vracet, teď si budu dávat pauzu,tak bych to už nestihla :) Nicméně, jsem trochu upravila i jídla, převážně poslední týden, ale o tom budu psát zítra, tak se nechte překvapit. Tady na tomto místě to bude a bude to i na FB :)

      Vymazat
    4. dobře, tak to se velmi těším na článek, změna je opravdu povedená a asi se do programu pustím také, jste mě navnadila :-))

      Vymazat
  36. Ahoj,

    děkuji moc za článek!

    Nejsem moc typ člověka, který by něco pořád psal do komentářů, ale teď musím - díky za tvůj blog a díky za info o Bodyshredu.

    Už když jsem před dvěma lety poprvé začala cvičit s Jillian 3O Days of Shred, tak jsem narazila na tvůj blog, kde byli super informace (pro mě zelenáče, který se deset let nehýbal bylo třeba super se dočíst, že opravdu nemůžu cvičit bez pořádných bot - děsný, stydím se) o tom, jak cvičit, tak co jíst. Byla jsem úplně ztracená tenkrát a tvůj blog mi hoooodně pomohl.

    Od tý doby jsem ušla už docela daleko, konečně se sebou začínám být spokojená i když vím, že je pořád na čem pracovat. Mám dole 15 kilo, vejdu se do oblečení, který mi bylo naposledy před deseti lety, no paráda, ale hlavně tím, že zdravěji jím a cvičím jsem víc psychicky v pohodě a to je na tom to nejlepší... Ale pořád jsem věděla, že to ještě něco chce, že jsem ještě daleko od nějakýho sáhnutí si na hranice možností, a co si budem povídat, že jsem se poslední měsíc plácala bez nějakého plánu a cvičila co mě napadlo.

    Takže Bodyshred byl jako z nebe. A zas jsem se o něm dozvěděla od Tebe (i když Jillian sleduji), takže opět děkuji i za to :-) Musím s Tebou souhlasit, že je to úplně super cvičení, že kdybych s ním před dvěma lety začínala, tak se asi rozpláču a už nikdy nevezmu činku do ruky, ale teď, s nějakým základem, je to skvělé. Cvičím program celý, tj.60denní. Občas mám pauzy jiné, kvůli práci (noční směny za barem) nebo kvůli tomu, že je léto a já nejsem doma u počítače a jdu třeba na výlet nebo si zaplavat, ale i tak jsou vidět změny a to už po prvním týdnu - a to nejen ruce, nohy a břicho (konečně!), ale přesně i na kondici, na tom, že mám najednou lepší držení těla (chodím rovně!!! zázrak :) ) a psychika samozřejmě taky šla ještě víc nahoru. Jediné, s čím "bojuji", je váha - za poslední dva týdny šla nahoru o kilčo, ale vzhledem k tomu, že si připadám nejlíp v životě a že oblečení je mi menší, se na to snažím prdět (i když si přesně člověk po těch hektolitrech potu říká, že snad musí mít dole těch kil deset! Ale vždy si vzpomenu na jednu fotku, co jsem viděla na netu - porovnání jak vypadá kilo tuku a jak vypadá kilo svalů a zas se uklidním).

    Omlouvám se za tu ukecanost, ale dlouho jsem ti chtěla poděkovat za to, co děláš a s Bodyshredem se to nabízelo ;-)

    Držím palce, ať se ti ve všem daří a těším se na další inspirace :)

    Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Z, moc ti děkuji za milý komentář :) Já se na BS vrhnu znovu, protože je pořád na čem pracovat a zlepšovat se a určitě mi nepřišel žádný workout snadný. Ale po skončení se opravdu cítím, jak to říkala Jillian "superhuman" :))

      Přeji ti moc štěstí, kila se rozpohybují, vůbec se neboj, když valí dolů cm, tak je to naprosto ok. Jo a máš přesně pravdu v tom, že pokroky jdou vidět skutečně už po týdnu, je to fakt nářez cvičení :)

      Děkuji ti a taky držím palce :)

      Vymazat
  37. SUPER výsledky, moc gratuluji!!! .A taky velké díky, že jsi se s námi podělila o svoje "zážitky"! :) ... a většině (včetně fitnessek) to nakonec "visí" to i bez předchozích těhotenství :) ... takže souhlasím - holky mějme se rády, ať už jsme, jaké jsme :)... musím přidat svůj zážitek z nedávné doby - takovou celulitidu, kterou jsem na vlastní oči viděla u jedné nejmenované zahraniční atletky-výškařky, ultraštíhlounké, takřka bezpánevní vysportované gazely, ..to se hned tak nevidí! :)

    OdpovědětVymazat
  38. Dobrý den, předně bych chtěla poděkovat za tento článek a vlastně za celý Váš předchozí blog, který mě přivedl ke cvičení. Na začátku bylo novoroční rozhodnutí (ano, věřte, nebo ne, některá vydrží :-D) a dnes už cvičím skoro dva roky, zhubla jsem 10 kilo a mám svaly, o kterých jsem si myslela, že je nikdy mít nebudu. :-D Co Vám upřímně závidím jsou prsa, protože ta u mě cvičením šla dost rychle dolů (nikdy jsem je neměla velká) a to mě dost mrzí. Myslím, že po dvou dětech mít vaši postavu je skvělé. :-) A ted už k BodyShredu. Na program jsem dlouho čekala až bude dostupný a jsem ráda, že přišel takto v létě, kdy mám na něj více času. Začala jsem cvičit podle Vašeho 28 denního plánu (také mi to vyhovuje více) a jsem ted v druhém týdnu. Upřímně mi to dává děsně zabrat. Je to náročný program, k tomu ta vedra, co byla...no lije ze mě pořád, vedro nevedro. :-D Po každém cvičení jdu zkontrolovat, co jste napsala k tomu určitému dni a doufám, že tam bude něco ve smyslu "málem jsem vypustila duši, v půlce jsem nemohla", protože já to tak mám. :D Nejím tak, jak bych měla, tato část se mi nedaří, možná i proto mám kilo nahoře, ale jsem odhodlaná program dokončit a určitě se k jednotlivým workoutům budu vracet, protože už ted vím, že budu mít stále, co zlepšovat, některé cviky dám jen sotva i v modifikacích ( at žijí forearms push ups :-D ) Mějte se hezky, užijte si přítele a já se budu těšit na další vaše postřehy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji za komentář, hned se vydám k těm prsům :D To je prostě úděl matky přírody, já opravdu právě z prsou sundávám tuk až jako na posledním místě, vím, že tak 90% - možná i víc - to má přesně obráceně, já ne. A co vám mám říkat, občas si je přeju mít menší :D klasická ženská (chce, co nemůže mít). Děkuji, že jste mne četla při cestě, já se budu těšit, až mi zase vy napíšete, jak se vám celý program vydařil a klidně pak soukromě pošlete fotky nebo napište :) Jídlo je největší brzda, pravda... já se nejednou na sebe naštvala, proč do sebe cpu a tamto :D je to o odříkání a přemlouvání sama sebe každý den. Kéž by to jídlo šlo tak snadno jak cvičení, že? :) Tak držím palce :)

      Vymazat
  39. Ahoj Kristinko,
    moc moc díky za Tebe, blog a Jillian. :-) To jsou tři věci, které po třicítce změnily a dále mění můj život a já jsem za to moc vděčná, že se to před rokem stalo. Že jsem jednoho dne úplnou náhodou natrefila na Tvůj blog a to mi hodně otevřelo oči.
    Moc jsem se těšila na Tvůj finální článek a musím napsat, že vypadáš fantasticky! Jsi prostě skvělá a i když jsem to už dopředu věděla, tak mi stejně "spadla čelist" jak se říká!
    :-). Teď ještě abych ten program pokořila i já :D. Ale s takovou inspirací to půjde líp, to vím :-).
    Děkuji za to! :-) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti mockrát, Jani. Určitě to půjde, ten program je fakt výborný a nevěřím, že bys neviděla výsledky :)) Drž se !

      Vymazat
  40. Ahoj Kristinko,
    Cože??? 3,5cm přes madla lásky za 4 týdny? :-O 2,5 přes zadeček? Padá mi čelist! 2cm přes stehna? Bože já chci taky!!!! :-D A nabrat přes bicáky, a v mém případě i přes ramena, to je můj sen! Krásná práce! Povedená proměna! Moc ti to sluší! To si přítel určitě bude říkat, že má tu nejhezčí kočku pod sluncem!
    Já teď končím třetí týden, nějaká ta změna na postavě snad probíhá, ikdyž na kg žádná změna a na obvod pouze jeden cm. Nepotřebuji už hubnout, ale naopak tvarovat, budovat svaly a to asi trvá dýl, chce to více trpělivosti (to si aspoň namlouvám). Program Bodyshred je výzva, moc mě baví, cvičí se dobře a přitom dá opravdu hodně zabrat. Jill je prostě jednička :-) Koukala jsem na ten program, už když vyšel, před Vánoci, i bych si ho v tu chvíli koupila, ale zklamalo mě to zasílání pouze do USA a Kanady. Díky Tobě jsem se dozvěděla, že se dá „sehnat“ už i u nás a je možné si ho zacvičit. Děkuji Ti. Já si poctivě docvičím ještě těch pět týdnů a to by bylo, aby nebylo výsledků! Já ty svoje bochánky na vnějších stehnech jednou setřesu ;-) Ještě by mě zajímalo, co mám dělat s asymetrií stehen, pravé mám od začátku hubnutí (před 8mi kily) o 2cm silnější a těžko říct, jestli je to svaly nebo tukem. Nevím, jestli víc zatěžovat nohu levou, aby zesílila, protože lýtka mám stejná, tak abych pak neměla silnější to levé :-D To jsou starosti, že :-)
    Ať se Ti hezky cvičí! Přeji hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anni, ty jsi tak zlatá, děkuji moc :) to máš nastavené stejně jako já :D také se mi líbí vypracované ruce a ramena... a musím říct, že právě to budování nějakého svalu je daleko těžší než hubnutí. alespoň u mne, s dietama jsem nikdy moc neblbla tak tělo mi reaguje vcelku hezky a rychle na hubnutí. no, tak svalům zdar :D

      Vymazat
  41. Děkuji za super článek a recenzi na Jillian :-). S dovolením si půjčím tvůj skvělý plán na cvičení - moc se mi líbí :-). Děkuji. Lenka

    OdpovědětVymazat
  42. Milá Nikky,
    pevně doufám, že nám napíšeš reakce svého přítele. Jsem ráda, že si ze svých výsledků nadšená. Pro tělo to musela být zase pěkná podpásovka :-D

    Já začala včera, nějak mě to nakoplo a plánuji jet těch 8 týdnů. Na dovolené jsem při fitku 2x denně ještě přibrala, takže jsem zvědavá, kdy to půjde dolů konečně trochu. Protože u mě je opravdu dost co shazovat.

    Nikky, neměřila jsi si náhodou při cvičení, kolik cca spaluješ kc za to jedno cvíčo? Dnes jsem si vzala sporttestr a naměřilo mi to jen 150kc za 35 min., přičemž na elipticalu jsem měla za 20 minut totéž :-D Takže nevím, v čem je chyba. Protože jsem propotila i tříčtvrťáky a druhou polovinu cvičení jsem jela z posledních sil modifikace ještě lehčí než předcvičovali :-D Dřív u hiit jsem měla třeba 350 za těch 15 minut :-D Ale neměřím to nějak pravidelně, jen tak pro informaci a přehled.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky :) Super, ať se ti moc daří se cvičením :)

      Co se týče sporttesteru, ano, použila jsem ho dvakrát, ale neustále padal signál, takže jsem ho v půlce zahazovala, otravovalo mě to a nesnesu, když je něco nespolehlivé :) nicméně, na kalorie bych vůbec nekoukala. ono to je hodně matoucí, protože třeba silový trénink ti nespálí tolik kalorií PŘI cvičení, ale PO cvičení ano. Svaly se "opravují", vylepšují, regenerují a to stojí tělo hodně síly a energie, takže vlastně spaluješ více v době, kdy odpočíváš. u HIIT to často dělá hodně kalorií, i kdžy také záleží u jak sestaveného, prootže tam se pálí v rámci kardia při vysokých otáčkách hodně kalorií při cvičení. ale pokud nejde o silový trénink, pak nemá tělo co opravovat, snad to chápeš :) nicméně, proto se doporučuje obojí kombinovat, protože nějak neexistuje odpověď na to, co je lepší, jestloi pálit hodně kalorií při cvičení a pak nic, nebo silově pálit méně, za to pak třeba dalších 24 hodin více v rámci regenerace. Snad jsem pomohla :)

      Vymazat
    2. Díky moc, snad to zvládnu :-D Protože já jsem třeba nikdy nedala v kuse 30Day shred, protože mě to prostě nebavilo a přišlo mi to nekonečný. Tady to vypadá jinak, protože se to neopakuje, že by si cvičila 2 dny za sebou to samé.

      Tak já ty kalorie chtěla spíš kvůli jídlu. Protože jak teď jim nové druhy potravy, tak ono se toho musí "sežrat" hrozně moc, abych vůbec dala bazál. No a konečně jsem po pár týdnech došla do bodu, kdy tak nějak jím optimum, abych si držela váhu (mimo tu dovču :-D, ale to doufám byly svaly!). Takže tak + - počítám zatím i kalorie snědené, abych pak viděla, jak mohu snižovat a co na mě funguje.

      Jojo, vím, jak to myslíš. Ono obecně jsem četla, že větší efektivitu má silový trénink či hiit než cardio, ale... Dle mě taky záleží na osobě, někomu může zabírat víc to a jinému ono. Já jsem si řekla, že se pokusím ještě dělat k tomu i cardio, jak mi čas dovolí, asi to nebude denně, ale to nevadí. :o)

      Jinak jestli tě zajímá pohled od někoho méně vysportovaného :-D Tak dnes při druhém cvičení, tak ve 20 minutě.. jsem si v duchu neustále říkala, že snad budu radši tlustá :-D Že se na to vykašlu a bla bla... Protože prostě už jsem nemohla a bylo to horší než ten první den, že. U toho prvního levelu mě zase štvalo, že se tam hodně klečelo na kolenách, jinak to byl moc příjemně sestavený trénink. Ale ono u Jill je to na ty kolena náročné i tak a kdo s tím má problémy, tak si tohohle všimne :o) Ale dneska už to bylo v tomto ohledu fainové.

      Už máš vymyšleno, co s přítelem po jeho návratu podniknete?

      Vymazat
  43. Tak to je pecka! To bych nevěřila, co lze s tělem dokázat za 4 týdny, kdybych to neviděla na vlastní oči. Jillian nezklame, je úžasná v tom, že během jejich workoutů ji proklínám a sprostě nadávám a v závěru se už jen směju, když funím a sýpu a už nemůžu a ona na mě z obrazovky začne "křičet", ať to neflákám a makám :D
    Já si to kazím stravou. Přes den nemám vůbec chuť na jídlo. Mnohdy přímo odpor něco pozřít v tom dusnu a večer bych snědla slona. Asi mě čeká velká výzva v jídle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      ohledně té stravy jsem to měla to samé, klidně do 4-5 odpoledne jsem nemusela sníst ani ň, ale pak bych jedla jak nezavřená.

      Vyřešila jsem to asi fakt směšně, ale nařídila jsem si na mobilu upozornění - v 8,10,13,15,18 hod. A prostě vždy něco snědla, jak to zazvonilo, zpočátku stačí i málo. Neříkám, že jsem to vždy dodržela, častokrát prostě to dopolední jídlo bylo nakonec jen jedno. Ale neuvěřitelně to pomáhá na chutě. Když si dáš k snídani něco sladkého, tak večer nebudeš mít vůbec chuť na prasárny. Nebo alespoň na mě to platí a pokud ne, tak musíš přes den ještě "zvýšit dávky".

      Třeba ti to pomůže a vyzkoušíš to také. :o)

      Vymazat
    2. S těmi upozorněními to je skvělý nápad :) Určitě vyzkouším a děkuji za tip :))

      Vymazat
  44. Kristi, skvělý výkon. Krásné tělo a i ta poslední "povislá" pasáž článku je moc fajn :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  45. Kristi ještě jsem zapomněla moc poděkovat za poslední fotky, kde ukazuješ, že Tvoje tělo není jenom dokonalé, ale hlavně krásné, pač je v něm zachyceno to krásné pro co žijeme a to jsou naše děti :-). Sice při sedu asi dle nějakých nastavených norem není to břicho dokonalé (což ale oproti mému to tvoje teda je :D ), ale k čemu by ta dokonalost byla, kdyby ti naši prckové nebyli. :-) Moc děkuji za motivaci, kéž bych jednou vypadala jako ty! :-)

    OdpovědětVymazat
  46. A hlavně myslím, že spousta mamin zajásala, že v tom "povislém" nejsme sami :D. Upřímně UF mě se teda ulevilo :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, musím říct, že se mi ozvalo už hodně maminek díky tomuto článku :) Ony s emi ozývaly už dávno předtím, neustále se mne ptaly, jak to dělám, že nemám tu kůži vytahanou. Jenže ono když se člověk fotí ve stoje, tak to prostě není vidět. Špíčky se neschovají, ale povislá kůže se ve stoje prostě natáhne a nejde to poznat. Vždy jsem psala, že mám stejný problém, teď jsem to akorát ukázala a co si budem říkat, kdo nemá problém? :) Tedy která maminka nemá po porodu i stejný problém a čím starší, tím se to stahuje hůř ne-li vůbec. Jsem ráda, že jsem mohla být inspirací i vv tomto ohledu :D fakt jo :D Aby to ostatní maminy tolik netížilo :)

      Vymazat
    2. Máš pravdu, já si totiž VŽDY myslela, že když jsi tak krásně plochá tak tam nikdy nemůže být ani náznak něčeho co mám já :D a proto Ti opravdu moc děkuji za ty krásné fotky. Shrnula bych to, že maminky konečně ví a toť vše :-))).
      A stejně vypadáš fakt skvěle, Tvoje výdrž a vůle je neskutečná! Myslím, že přítel bude vrnět blahem :-)).

      Vymazat
  47. to je povolený břicho? POVOLENÝ břicho??? kdybych se zatáhla, vydechla, vypustila a vycucla vysavačem, tak nebudu tak plochá!! ohromě závidím (v dobrém samozřejmě) tu odhodlanost a výdrž, s jakou cvičíš a hlavně vydržíš správné stravování :o))) já mám nějakou cvičební krizi, nechce se mi, připadám si bez šťávy, tak jsem místo toho vytáhla pletení a po x letech taky kytaru, probudila jsem si dřímající zánět v loktech a teď neudělám ani klik.. nojo, chytrák se projevil :oP

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. :) Pokud nezvládáš, občas mám taky takové období a měla jsem ho i skrz Bodyshred, zkus zvolnit. Já nemohla tedy, program je program :D ale zhruba druhý týden jsem do sebe valila sacharidy, abych pookřála. zdravé samozřejmě, spoustu ovoce, vločky, navýšila jsem přísun. a pomohlo to, za dva tři dny už jsem mohla fungovat. a pak je ti ještě možnost, že je to zkrátka počasím. Nejsi sama, u koho jsem četla, že na cvičení nezbývá síla a není ani chuť. odpočiň si pár dní a nech tělo trošku regenerovat. upleť nějaký fajný svetr, koukala jsem, že jsi hrozně šikovná :)

      Vymazat
    2. jé, děkuju, svetry určitě budou ;o) a samozřejmě jsem se nechala navnadit a už mám stažený bodyshred.. to bude mazec :oD

      Vymazat
  48. Jsi nádherná a nic, co by viselo teda nevidím (ani v sedě!)! :-) Tenhle článek jsem potřebovala, v poslední době jsem nějak ztrácela motivaci a teď jí díky tobě zase mám! Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  49. skvely vysledky a velka gratulace! :) ja cvicim s bodyshred druhy tyden a ac jsou to zatim jen 3 prvni videa tak jsem taky nadsena ^^ mym cilem je dat na konci ten opus bonus video :D to je ocistec :D mas pravdu zuzka mi tam taky nesedela a nad maminou jsem valila bulvy :D

    OdpovědětVymazat
  50. Opět jsi mě přesvědčila (jako skoro vždycky :)). Jdu do toho. Ale pěkně si to nechám rozdělené na 8 týdnů, protože takovou fyzičku, abych zvládla kliky s tlesknutím či přehozením rukou, fakt nemám. Ale zase už cvičím z pětikilovkami, takže přeci jen se snad můžu považovat za středně pokročilou. Jo a to švihadlo, co jsem si kvůli Tobě vloni koupila (na Proměnu za 50 dní), pořád používám (a nemusím po pár skocích hned letět na WC), aj ve fitku, kam chodím. Připadá mi to lepší než běhat jako tydýt po pásu (i když určitě vypadám při skákání přes švihadlo nejtydýtovatěji ze všech-). Krásný zbytek léta přeji a posílám moc pozdravů z FR.

    OdpovědětVymazat
  51. Nikki gratulujem, skvela premena. hlavne to brucho uplne inak vyzera :)
    ja som dnes zopakovala workout 2 - rise, po 23 dnoch od posledneho cvicenia a isiel mi podstatne lepsie, uz som zvladla skoro vsetky opakovania, aj to kardio islo lahko. neuveritelne, ako vidno tie pokroky v kondicke:)

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj Kristi, chcem sa ti podakovat za inspiraciu. Zacala som tiez s schudnutim a staranim sa o seba. Tiez mam dve deti,35 a nepekne brucho. Minuly mesiac som odcvicila 30 days shred a ku koncu ma to povzbudilo pokracovat dalej. Tento tyzden som zacala s bodyshred, ale citim sa velmi dolamana. Je to normalne? Dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mario :) Já bych BS po 30DS necvičila. Je to velmi náročné cvičení a k němu se musíš dostat postupně. Proto jsem psala, že je to pokračování programu BodyRevolution, což je 90 denní program. Po jednom měsíci si jsem i jistá, že bude efekt cvičení s BS dost minimální, Je třeba se naučit techniku cviků, já bych tohle cvičení viděla spíše pro někoho, kdo je schopný cvičit a udržet tempo se Zuzkou Light, Shaunem T apod. Není to ani pro začátečníky, ani mírně pokročilé, ale spíše středně pokročilé - pokročilé. Raději se vrhni na BodyRevolution (od 2. fáze, pokud máš docvičeno 30DS) nebo jakýkoli jiný program od Jillian. Extreme Shed & Shred je taky fajn. BodySHred je prostě moc na tebe, ne, že bych tě podceňovala, to bych si nedovolila, ale vím, jaké možnosti a schopnosti má člověk po měsíci cvičení. Není na ostudu se k BS vypracovat postupně. Program nikam neuteče, jen ty se k němu procvič :) Uděláš 100x lépe :) Hodně štěstí.

      Vymazat
    2. Ahoj, dakujem za radu. Tak to spravim teda. Budem cvicit BodyReolution od Workout 5. Pozerala som si to a je to v pohode. Nakoniec je to lepsie a som rada.

      Vymazat
  53. Ahoj Kristy smim se te zeptat co si myslis o paleo strave? Zda sacharidy nase telo opravdu nepotrebuji? Moc dekuji za odpoved...a propo SKVĚLÁ PRÁCE A SUPER BLOG !!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, naše tělo sacharidy potřebují, proto na paleo stravě lidé nevydrží dlouho. Stejně tak na jakékoli jiné stravě s omezujícím množstvím sacharidů. Já sama podstoupila nízkosacharidové stravování po dobu 9 týdnů. První týden byl těžký, ale jsem si jistá, že tělo se chtě nechtě musí přizpůsobit nedostatku sacharidů a je vyloženě donuceno se adaptovat na jiný druh stravování. Má to jednu ohromnou výhodu. Zásoby tuku mizí opravdu závratným tempem a skutečně se po tom prvním týdnu začnou dostavovat návaly energie a člověk má pocit, že opravdu bez cukrů být nemusí. Ale jelikož jsem se od té doby opět hodně naučila , věřím, že je to opět jen a jen nutný počin organismu, který si ty zdroje energie najde, proto ona ta týdenní prodleva, o které každý mluví a nějaký čas si s tím vystačí. Moje zkušenost po 9 týdnech byla taková, že se to už nedalo vydržet a o sacharidech se mi i zdálo :) Pak jsem velmi opatrně musela sacharidy zase zařazovat, pro tělo to bylo jako atomová bomba a i po tom málu chtělo snad 100 násobné dávky, ty by mi ale zaručily jojo efekt, takže cesta zpět k sacharidům byla několikanásobně horší než cesta od nich.
      Každopádně ještě bych asi měla podotknout, že je rozdíl v onom pojmu "nízký podíl sacharidů". Každý to má nastaveno jinak. Jedinec, který udržuje sacharidy na 100 g měsíčně samozřejmě na paleo stravě a jiné metodě omezující sacharidy vydrží daleko déle než ten, kdo ty sacharidy drží na 25-50 g denně. Nebo dokonce ještě níž (to už je ale ketodieta a i když to nikomu neberu, nechápu, proč zdravý člověk prostě dobrovolně omezí sachry i z ovoce, to mi hlava nebere - neřeknu ze zdravotních důvodů, pokud to nařídí lékař, ale tak daleko se zachází jen u epileptiků).

      No, jako asi takto ti to povím. Já bych nikomu nedoporučila něco jen tak z marnosti zkoušet, ale zrovna low-carb stravování se tomu vyhýbám, protože si myslím, že by si to klidně mohl každý zkusit. Hodně se o tom mluví, ale ne každý to má zažité na vlastní kůži. Já naopak spíše po této zkušenosti tíhnu a vyznávám lehčí cyklování sacharidů, které - pokud jsou správně prováděny a s ohledem na psychiku, nemusí být zákonitě extra přísně nastavené, ale třeba jen jemně, kdy to jedinec je schopný zvládnout - prostě udělají také službu se spalováním tuků. Mezi paleo a cyklováním sacharidů je jeden velký rozdíl. Paleo lidé berou jako životní styl, kdežto cyklování sachrů je jen metoda, dočasná strategie, která pomůže v krátkém čase třeba na nějakou akci a pomůže 100%, pokud je správně prováděno a není přerušeno, chce to silnou vůli. Ostatně u palea to chce taky :D já raději párkrát za měsíc zvolím stravování s nižším podílem sacharidů, než tomu věnovat něco dlouhodobého... jakmile jednou přerušíš to low-carb nastavení, už se vezeš a je NESMÍRNĚ náročné pokračovat tam, kde jsi začala. Takže pokud si to chceš vyzkoušet, jen do toho. Nemusí to být měsíc, ale třeba jen pár dní, abys věděla, co to s sebou přináší a zda ti to něco dá, nemusíš hned omezit na minimum, ale postupně ubírej... má to však svá rizika. Low-carb stravování zpomaluje metabolismus ;)

      Vymazat
  54. Kristy moc dekuji za rozsahlou odpoved, chtela jsem znat tvuj nazor nez se do neceho takoveho pustim, vsichni si paleo chvali jak je neuzdravil atd jsem z toho celkove zmatena, moc si nedovedu predstavit jak bych uplne bez sacharidu fungovala, cvicim hiit, jill, posilka, sice paleo zastanci tvrdi ze se organismus jen jakoby vycisti a energii bere z tuku, ze telo sacharidy vlastne nepotrebuje, docela me desi predstava kazdodennich vajec k snidani, bez peciva mi nevadi byt, maso a salat jim bezne i ted sem tam priloha, podle chuti, ale bez jogurtu ci tvarohu nevim no.. Experimentovat se mi zase s telem moc nechce abych pak nemela jojoefekt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ti naprosto rozumím, pokud máš navíc takový zápřah, sacharidy bych určitě do stravy volila :) bez pečiva také umím být, ale zase potřebuji náíhradu sacharidů jinou, bez které se neobejdu... já vždycky říkám, jakmile má člověk pochybnosti, měl by to nechat být :) já znám hodně lidí, kteří jsou na paleo, ale také šílenou spoustu lidí, kteří nejsou a jsou v lepší kondici. Navíc, také valná většina těch, co vyzkoušeli paleo byli nadšeni, ale vrátili se zpět k vyvážené stravě. proč... :)) jak říkám, můžeš si vyzkoušet jeden den třeba jen lehce omezit sachry, to ti nic neudělá, maximálně ti to napoví, jak sji na tom s citlivosti na příjem sacharidů. každý je v tomto jiný. :)

      Vymazat
  55. Dekuji moc, ano pochyby mam proto radeji zustanu u toho jak se stravuji ted :) sem tam si se sacharidy pohraji ale jen lehce...preji hezky zbytek dne

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj Kristi,
    na uložto.cz jsem narazila na Tebou nahraný soubor Bodyshred, ale jak jsem ho teď stáhla, vidím že tam jsou jen krátká videa, zřejmě ukázky cviků na nichž je pouze Jill, ale samotný workout tam není. Nevím jestli jsem to stáhla blbě nebo z článku pochopila blbě :D ale myslela jsem že to bude něco ve stylu 30DS, třeba série půlhodinových videí nebo tak. Pokud je Tvůj soubor kompletní, podle jakého systému bych měla cviky seskládat/kombinovat prosím? A pokud je to tak jak jsem myslela původně (tedy že se jedná jen o ukázky), poradila bys mi prosím, kde plnou verzi Bodyshredu obstarat?
    Předem děkuji!
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, pod videem je v popisku napsáno, že se nejedná o program, ale jen o ukázku cviků ;) http://jillianmichaelstv.blogspot.cz/2015/08/jillian-michaels-bodyshred-jak-cvicit.html

      Program jsem stahovala z torrentu, který už ted někdo smazal, tak leda pohledat jinde .... jiný torrent :(

      Vymazat
    2. Tak vidíš jaký jsem pako :D Mám rozbitý monitor takže vidím vždy jen horní polovinu čehokoli, a nenapadlo mě přečíst si popisky a komentáře třeba na mobilu... moc děkuji! Nemáš to jednoduchý s takovými komentátory jako jsem já :D

      Vymazat
  57. Právě jsem odcvičila Zenith a jdou na mě chmury. Cviky jsou pro mě opravdu náročné i v modifikacích, některé méně, některé více, cvik jako side crow je pro mě neproveditelný. Nechci to vzdát, protože jsem na konci, spíše jsem tak nějak ze sebe zklamaná. Výsledky také příliš nevidím. Chtěla jsem svěřit někomu, kdo si myslím, že by to mohl pochopit a zároveň zjistit, jestli se s tím také někdo pere tak, jako já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, side crow je hodně náročný, ani já to nedávám, ale to nevadí, každý program je prostě pro každého jinak náročný, někdo potřebuje více času, aby se s nim ztotožnil, proto je to původně na 60 dní, ale klidně to pro někoho viděla i na delší dobu. Vůbec se tím netrap :) jeď naplno cviky, které ti jdou, samotná jillian říká, že nemusí člověk dělat všechno v pokročilé verzi, je naprosto v pořádku, když vyzkoušíš 1 v pokročilé verzi a další 3 opakování v modifikacích, ona sama některé cviky nedává , to spíš ti kluci tam, když se podíváš, tak holky hodně modifikují... aspoň se furt na co se dotahovat a co zlepšovat :) Zenith jsem cvičila už několikrát, jde jen o to , si cviky osvojit a tím se i tělo ten pohyb naučí a vylepšuje se, nevzdávej to určitě a zklamání stranou. To, že se s tím člověk pere je obdivuhodné, protože je to vážně náročné. :)

      Vymazat
  58. Děkuji za super recenzi a také zejména za tu fotku v sedě břicha, zrovna jsem řešila, zda to vůbec "vyřešit" jde...
    Prosím o názor, mám za sebou 30DS, Ripped in 30 a 6W6P, celých 6 týdnů. 6W6P jsem ke konci víceméně zvládala všechny cviky na vyšší úrovni v tom levelu 2. Některé cviky mi daly zabrat hlavně do co tempa, v tom vyšším tempu jsem to občas nezvládala, ale většinu ano.
    Myslíš, že mohu jít rovnou na tento program? Body Revolution jsem necvičila vůbec. Nebo poradíš, zda třeba začít nějakým programem z BR a pak pokračovat tímto programem? Od začátku BR určitě cvičit nechci, to už pro mě není. Díky za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, to je supr, já myslím, že máš toho za sebou docela dost, já bych si už na BodyShred troufla, ale klidně si můžeš dát z Body Revolution jako "přípravu" poslední dva workouty, je to fáze 3, workout 11 a 12, pokud to zvládneš, hodně štěstí u BS :)) On je to pak trošku skok z BR do BS, ale to zvládneš, na počátku zas tak náročné cviky nejsou, i když dává celkově ten trénink zabrat ! tak hodně štěstí!

      Vymazat
    2. Moc díky za názor a radu. Poslušně hlásím, že BR W 11 staženo, odcvičeno, cvičení OK, až na "klikovité" cviky, ty bez kolen nedávám. Ale po 6W6P a týdnu dovolené jsou ty ruce po cvičení tak zesláblé, že jsem v koupelně neuzvedla písek na vanu:-D Díky moc.

      Vymazat
  59. Tak u koho bych se dozvedela maximum informaci o novem programu od jilian??! Hihi, jasne ze u kristinky, hihi, uplne jsem zappmnela, a to jsem te sledovala na drivejsim blogu asi od zacatku. Je to super clanek, urcite se k nemu budu vracet. Jenom mam trochu problem se k tomu cviceni dostat. Psala jsem ti i na uloz to... asi jsi ted na tom s casem spatne, kdyz se ti vratil pritel, ale snad casem kouknes. Kazdopadne diky za tve nasazeni, pekne prazdniny.

    OdpovědětVymazat
  60. Prosím, prosím, nevíte kde stáhnout cardio vide? Jako je fire up? Děkujiii :-)

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj, super článek. S Jillian taky cvičím, mám za sebou 30 day shred, killer body, hard body, měsíc banish fat boost metabolism a killer buns and tights. Bodyshred se mi hodně líbí, mám ho v plánu po extreme shed and shred, ale chybí mi workout 3 - amplify a cardio 1 - fire up. Nějaké tipy na to, kde je sehnat? Díky moc :)

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj. Potřebovala bych poradit. Jsem 2 měsíce po porodu. Za jak dlouho mohu cvičit s Jill, popřípadě co mohu vubec cvičit? Nevím čím začít. Děkuji. Innes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Innes, cvičit Jillian hned bych nedoporučovala, ale koukla bych na YT, kde je spousta tréninků po porodu. Možná přijdou lehké, ale věř mi, že ta průprava zpátky ke kondici je v tomhle stavu velmi důležitá, protože se moc nedoporučují různé cviky na bříško apod. Je naprosto nutné posilovat pánevní dno, také mrkni na web, určitě najdeš několik ukázek, k čemu to je , proč je to nutné apod. pak bych přestoupila pomalinku k tréninkům pro začátečníky a i tam byla ten první půl rok po porodu opravdu opatrné na přímé posilování břišních svalů (boční nevadí). Nicméně, to pánevní dno je asi nejzásadnější. Opravdu několikrát denně posilovat, tam jsou svaly nejochablejší ze všech . Hodně štěstí :)

      Vymazat
  63. Kristino super stránky. Už jsem jednou začala číst, ale jaksi jsem pozapomněla. No za rok jsem se upřímně nedopracovala jinam, i když "občas" jsem si šla zacvičit. Teď chci zkusit 30days. Můžete mi ale prosím vysvětlit či nasměrovat, kde si to přečtu, jak se liší jednotlivé programy Jillian nebo jak jdou po sobě? Nějak mi těch informací přijde hodně:) děkuji P

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj!
    mám taková možná hloupý dotaz! Kde se dá sehnat program? Já hledala všude, ale nenašla :( Chyba je asi ve mě, proto se ptám... :)
    Díky

    OdpovědětVymazat
  65. Díky za super článek! Já začala s Jillian cvičit loni v květnu, nejdřív 30 Days Shred, pak 6 Weeks 6 Pack, takové břicho jsem neměla snad ani ve 25, teď je mi o 10 let víc a mám za sebou jedno těhotenství a porod :-) A dneska začínám s Body Shred :-) jsem na to zvědavá, doufám, že se mi to bude líbit jako Vám :-) Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dekuji. Urcite se bude libit, ty vysledky jsou proste skvělé... Pro mne nejlepsi program :) suverénně. At se dari :)

      Vymazat
    2. Ještě bych potřebovala zpevnit zadek, dělám všechno možné, denně dřepy a stejně není pevný. Jinak taky cvičím, když syn spí, jinak by po mně lezl a neodcvičila bych nic.

      Vymazat
  66. Ahoj,kde jste koupili dvd?Z amazon mi to nejde objednat.Nebo se da stahnout?Dekuji

    OdpovědětVymazat
  67. Dobrý večer, kde seženu prosím ty workouty? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, koukala jsem na ulozto.cz a jsou tam ke stažení ;)

      Vymazat
  68. Ahoj Kristino, chci začít cvičit bodyshred a tys tady před těma 8 rokama dávala plán na 28 dní. To by se mi teď hodilo. Nemůžu ho ale najít. Pravděpodobně jsi ho smazala. Mohla bys mi ho poslat, nebo je to nějak autorsky chráněno? Moc díky za odpověď Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za pozdní komentář, měla jsem špatně nastavené komentování :( Pokud jej stále potřebuješ, je k mání tady https://i.pinimg.com/originals/38/16/73/381673320efc29ea6ab61c557047170b.png

      Vymazat