Hot-dogy z letní zahrádky


Léto je v plném proudu a já mám pro vás jednu lahůdku, kterou máme všichni rádi a přitom se cítíme víceméně provinile, že si ji dopřejeme :-) Nemám pravdu? No a co. Každopádně jsem na netu dostala doporučením jednu věc, která ihned lapila mé oko a bylo rozhodnuto o dnešním obědě.

Zálivku na zeleninový salátek nespotřebujete v tomto receptu celou - i když jí není moc - ale to vůbec nevadí, protože až ochutnáte, uděláte si salát další. Je vážně skvělá!

Postup: 

1. Předehřejte troubu na 175 stupňů. 
Nakrájejte si na plátky 3 větší ředkvičky a také na plátky zhruba 10 cm okurky. 
Také červenou cibuli nakrájíme na plátky.
Dejte vše do misky.


2. Uděláme zálivku ze 2 lžic (olivového) oleje, 1 lžíce medu a 1 lžíce jablečného octa.
Pořádně promíchejte. 
Jednu lžíci této zálivky vmíchejte do zeleniny a rukama pořádně propracujte, ať se zálivka dostane všude.
Nakrájejte na drobno čerstvý kopr (zhruba půlku lžíce), tím pak posypejte připravený salát a lžící smíchejte. 


3. Nakrájejte silnější rohlík podélně z vrchu. Vložte 3 proužky camembertu, nebo jiného krémového sýru a nožičku párku s vysokým obsahem masa. Takto dejte na plech s pečícím papírem a pečte zhruba 5-8 minut, každopádně hlídejte. Celý hot-dog má být křupavější, ale ne spálený. Prakticky jej jen chceme prohřát :-)

4. Nakonec servírujte na talíř nebo dřevěné prkýnko a ozdobte připravenou zeleninou.
Je to skutečně nesmírná dobrota. Tak si nechte chutnat :-)

K. ♥


připraveno podle: A Spicy Perspective

2 komentáře:

  1. Už jen při pohledu na fotku se mi sbíhají sliny! :O :)

    OdpovědětVymazat
  2. Fajn tip a já jsem moc ráda, že se do obchodů konečně vracejí párky s více než 90% masa. A fotka se Ti moc povedla :-)
    http://radinsen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat