Knižní foto výzva #1


Když mi dnes někdo řekne, že ho čtení nebaví a že je to nuda, tak si vzpomenu sama na sebe. Měla jsem úplně stejný názor a lidi, co pravidelně četli ve volných chvílích, jsem brala za podivíny. Obrat nastal až když mi bylo osmadvacet. Přítel mi strčil do ruky knihu, o které byl přesvědčený, že by se mi mohla líbit. Odrazoval mne od těžké a náročné literatury a říkal, že nečtu jen proto, protože jsem ještě nečetla nic, co by se mi líbilo. A vlastně měl pravdu.

A já s knihami pokročila už tak daleko, že čtu i v angličtině, psala jsem recenze pro nakladatelství a chtěla bych vlastní knihkupectví. A mimo jiné jsem se pustila do červencové knižní foto výzvy, která je na internetu populární. Přispívám tedy svojí troškou za uplynulý týden. Každý den je na jiné téma :-) Snad se budou fotky líbit a možná taky budou sloužit jako malé tipy ke čtení. Všechny focené knihy jsou moje vlastní!

1. OBLÍBENÝ TITUL
Naprosto bez přemýšlení jsem sáhla po prvním díle trilogie Levá ruka Boží. Hlavní hrdina Thomas Cale je moje platonická láska. I když je mu teprve patnáct. Miluji muže v kápích a postava tohoto je charakterově naprosto výjimečná. Žádnou takovou postavu jinde nenajdete. To vám zaručuji.

2. PLNÁ SMÍCHU 
Pamatuji si, kdy jsem tuhle knížku dostala na recenzi a byla mezi prvními, kdo ji četl a recenzoval. Byla jsem tak unešená. Je to luxusní požitek, četl ji i můj přítel a neustále odkládal knihu, protože se smál. Ironií je, že je to vlastně detektivka dá se říct. Každopádně výborně zpracovaná a od té doby, kdy jsem všude o ní básnila, se strhla lavina. Autorka má od té doby na kontě už pět knížek :-) Je vážně skvělá!

3. MILÉ ČTENÍ
Tohle není žádný skvost, ale je to tak miloučké, že se potají chcete stát jedním z hrdinů. Navíc mám k situaci v knize opravdu dost blízko. Přeci jen jsem bývala učitelka a přítel student... i když ne můj :-) A role v knize jsou prohozeny :-)

 4. ČERVENÁ, BÍLÁ NEBO MODRÁ
Je jasné, jakou barvičku jsem si vybrala :-) Teď bych možná fotku pojala jinak, ale to nevadí, i tahle je fajn. Z knihy mám přečteno zatím asi čtvrtinu a přiznám se, že jsem si tuto knihu pořizovala vyloženě kvůli názvu :-)  Protože je to tak pravdivé. Tak pravdivé!

5. KRÁTKÝ PŘÍBĚH
Knížka má tuším kolem sto padesáti stran a přitom na nich dokázala autorka nemožné. Zbožňuji její styl psaní a její příběhy, jak to všechno zamotá a jak se nepáře s osudy svých hrdinů. On je totiž život přesně takový. Tahle se mi moc líbila. 

6. KVĚTINY
Vlastně jsem ani nemohla vytáhnout jinou. Nikdy je příběh od mé oblíbené slovenské spisovatelky Táni Keleové-Vasilkové a pokud si myslíte, že se nejlepšími přítelkyněmi nemohou NIKDY stát žena a milenka jejího muže, pak si přečtěte tohle :-)

7. LETNÍ ČTENÍ
Miluji tuhle knihu. Z knihkupectví jsem si ji nesla už kvůli vazbě a zpracování jako posvátnost a příběh mě rozhodně vůbec nezklamal. Nádherný příběh o mamince s chlapečkem, kterým umřel táta a manžel v jednom. Ztráta partnera bolí hodně a bolí dlouho. A i když nikdo nechce, aby jste vzdali lásky k tomu, komu jste prvně dali své srdce, neznamená to, že na vás láska další nečeká někde jinde. Úplně skvělá knížka, na léto jak vyšitá :-)


Líbilo se vám? 
Na další sedmičku témat se můžete těšit zase za týden. 
Hrozně mě tohle baví, inspiruji se fotkami z netu, od těch lepších, 
tak snad vám nadšencům čtení vytvoří tyhle příspěvky 
příjemnější náladu :-)

K. ♥

3 komentáře:

  1. Ahoj Kristi, děkuju moc za super tipy na knížky, protože těch není nikdo dost :-)

    Míša

    OdpovědětVymazat
  2. Super výzva :) Myslela jsem si, že jsi letitá čtenářka. Velice mě překvapilo, že jsi začala až nedávno. Knížky miluji a čtu už od dětství, kdy mě ke čtení přivedly Děti z Bullerbynu. Permanentně mám rozečteny 3 knihy: jednu z knihovny, jednu svoji a jednu v tabletu. Mám za cíl letos 50 knih a jsem v polovině, tak snad se zadaří :)

    OdpovědětVymazat
  3. hmmm... detektivka, u které se zasměju? měla bych se mrknout do knihovny :o))) vlastní si holt nekoupím, není na ní místo... ale slibuju si, že až jednou budu bohatá, tak si pořídím dům a do něj obří knihovnu a do ní horu knížek :oD

    OdpovědětVymazat